Berkum haalt bloedneus bij DUNO

Zwolle – Berkum is in de inhaalwedstrijd bij concurrent DUNO met 4-2 onderuit gegaan en de koploper van de 1e Klasse D is daarmee tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Zwollenaren kwamen twee keer op voorsprong maar werden afgetroefd op gretigheid en verzuimden door te drukken op de momenten waarop dat kon.

"Een terechte nederlaag, maar we hebben hem wél zelf weggegeven," zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. "We hebben niet het geduld opgebracht om te profiteren van de ruimte die we kregen. Maar er is nog niets verloren, we hebben het nog in eigen hand." De eerste kansen waren voor Berkum, maar Johnsen Bacuna schoot vlak voor het doel voorlangs en een hard schot van Marc van der Meulen eindigde in de handen van DUNO-keeper Ruben te Witt. Na zo’n 20 minuten stak de thuisclub letterlijk de helpende hand toe, toen er in het Doorwerthse strafschopgebied hands werd gemaakt. Of dat opzettelijk gebeurde was de vraag, maar scheidsrechter De Boer was resoluut en kende een strafschop toe. Marc van der Meulen schoot die via de paal naast, maar volgens de arbiter was de DUNO-verdediging te vroeg ingelopen en hij liet de penalty overnemen. Ditmaal maakte Van der Meulen geen fout: 0-1. Bij de daarop volgende protesten kreeg Rick Timmer een rode kaart, zodat de thuisclub met 10 man verder moest.

Wie dacht dat Berkum daarmee dominant zou worden kwam bedrogen uit, want DUNO knokte voor wat het waard was. Tegen het eind van het eerste bedrijf leverde dat de gelijkmaker op, nadat Ted Heijckmann in het Zwolse strafschopgebied onderuit ging. Dat leek nog minder een penalty waard dan eerder aan de overkant het geval was, maar arbiter De Boer was onverbiddelijk. Anass Aamri knalde de strafschop onhoudbaar binnen en bracht de thuisclub zo op gelijke hoogte: 1-1. Berkum had dubbel pech toen een schietpoging van Marc van der Meulen werd geblokkeerd. Dat leverde de Zwolse captain een flinke blessure op, waardoor hij na de rust niet verder kon. De tweede helft was net begonnen toen Berkum weer op voorsprong kwam. Keeper Ruben te Witt verspeelde de bal aan Bacuna en de Berkum-spits stelde Mehran Ali Pour Asli daarop in staat om de 1-2 binnen te schieten. Ook dat bracht DUNO echter niet van de leg en Berkum kwam goed weg toen een pegel van Aamri op de lat belandde. In de 57e minuut moest Berkum-verdediger Jordi Lemmens met zijn tweede gele kaart van het veld en uit de vrije trap die daarop volgde kwam DUNO via Shapoul Ali op 2-2. DUNO rook bloed en drukte goed door. Nadat de Zwolse defensie niet adequaat opruimde slingerde Purrel Fränkel de bal voor, waar Aamri koelbloedig afrondde: 3-2. Berkum liet in de slotfase enkele kansen liggen om alsnog een punt mee naar Zwolle te nemen, waarna Shapoul Ali in de blessuretijd zelfs nog voor 4-2 zorgde. Berkum is na deze eerste nederlaag van het seizoen nog steeds koploper in 1D, maar het verschil met achtervolger WHC is weer geslonken tot één schamel puntje. Verdere misstappen kan de ploeg van trainer Hoekstra zich dus absoluut niet meer veroorloven.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik zie weinig reacties van al die Berkum supporters nou ja alle zeg maar 10.Is er wat aan de hand in Berkum?Wortelsap niet goed of zijn de gezonde broodjes weer uitverkocht.Graag snel een reactie want dit baart mij zorgen.Ach misschien beter dat ze volgend jaar gewoon 1 ste klasse voetballen hebben ze nog wat om naar uit te kijken net als dit jaar.


  Maak melding

 2. Terechte nederlaag, kan gebeuren tegen de best spelende ploeg in deze klasse (op Berkum na dan ;)). Raar dat de minst voetbalkende ploeg nu weer hoop heeft op de titel, maar die mogen nog aantreden tegen DUNO, kortom lekker spannend!


  Maak melding

 3. @ passant

  Geloof mij als het er om gaat dan kopen ze die ploeg
  Om, dat heeft Whc in het verleden gedaan, en als ik het me goed herinner 2 jaar geldeden tegen Berkum.
  Zo dat Whc niet degradeerde toen.


  Maak melding

 4. @Toeschouwer
  Ik verwacht niet dat Duno daar in mee gaat. Deze ploeg heeft een budget wat gelijk is aan het budget van alle teams uit de 1e klasse bij elkaar opgeteld.


  Maak melding

 5. De platte kar heeft de IJsselbrug inmiddels verlaten en is op weg naar Wezup om as zaterdag via de A50 haar weg te vervolgen naar Doornwerth.

  Duno doet weer volop mee om de titelstrijd na de noodzakelijke overwinning van afgelopen zaterdag.
  😀


  Maak melding

 6. Wie denkt dat de Wezupse Hakkûh Club dit seizoen kampioen wordt, moet tocht echt FF langs bij de psychiater.
  Blijf lekker dromen jongens, ook al verliezen onze zwart/ witten nog een wedstrijd, Zwolle heeft er volgend jaar weer een hoofdklasser bij:D:D:D:D
  Wel grappig trouwens dat die keiologen in Zwolse kleuren spelen 😀


  Maak melding

 7. En dan volgend jaar onderaan in de hoofdklasse met tien man een een christelijke kop.Gezellig genietend van een wortesapje en een gezond broodje.Ooo wat hebben we het gezellig, daarna nog even de gezellige kantine in met als afsluiting een potje ganzeborden.:P:P:P


  Maak melding

 8. Wel grappig trouwens dat die keiologen in Zwolse kleuren spelen

  wezep speelt gewoon in wezeper BLAUW/WIT :D:D:D

  wat vreemd is en ook grappig
  barkúm speelt juist niet in zwolse kleuren

  zwart wit :'(:'(:'(
  ben ze gek of zoooo komt toch niet uit almeloooooh


  Maak melding

 9. blauw-witten kampioen ,ploegje uit het saaie kranenburg kunnen hun billetjes schoonmaken met weer een nieuwe nederlaag aankomende week:D


  Maak melding

 10. dit dacht ik al volgens mij heb ik deze uitslag zelfs voorspeld in een ander topic maar dat terzijde ze moeten wel gaan oppassen anders eindigen ze net zoals zac, waar nooit iemand nog over praat omdat het sportief gezien alle minpunten van het ontbrekenende clubgevoel niet kan wegpoetsen


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.