FC Groningen twee maten te groot voor PEC

Zwolle – PEC Zwolle heeft een ongenadig pak slaag gekregen in Groningen. De plaatselijke FC is met 5-1 veel te sterk voor de formatie van trainer Ron Jans. Daardoor is Zwolle nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. ,,We hebben zeker nog wat punten nodig, onverklaarbaar hoe dit kon gebeurden", stamelt Danny Holla.

Zwolle begon nog wel aardig aan het duel, met schoten van Queensy Menig en Youness Mokhtar die voorlangs gingen. De eerste de beste Groningse aanval leverde direct een doelpunt op. Bryan Linssen zette een combinatie op met Mimoun Mahi, waarna Linssen de score opende. Niet veel later werd er weer een Groninger diep gestuurd, met ditmaal Mahi als eindstation en doelpuntenmaker. Zwolle maakte in het restant van de eerste helft een aangeslagen indruk en stichtte nauwelijks meer gevaar. Mustafa Saymak probeerde het van afstand, Menig produceerde een rollertje. Op dat moment was de stand al 3-0, omdat Linssen raak kopte uit een hoekschop. ,,Zoals we begonnen, dat mag nooit gebeuren. Maar hoe dat kan, dat weet ik niet", vertelde Holla. ,,Ik had me zo verheugd op deze wedstrijd, maar het is een waardeloze middag geweest. Ik baal ervan dat we zo weerloos zijn geweest, zeker na de 1-0", baalde trainer Ron Jans.egen Heracles Almelo. 

Direct na rust leek PEC Zwolle terug in de wedstrijd te komen. Nicolai Brock-Madsen scoorde uit een hoekschop, terwijl de Deen en Menig een grote kans kregen op 3-2. Doelman Sergio Padt en een Groningse verdediger voorkwamen een doelpunt. Toen vlak daarna Mahi voor 4-1 zorgde, was het duel gespeeld. Groningen kreeg via onder meer invaller Alexander Sorloth nog een enorme kans, redding Van der Hart, voor de rest kabbelde het duel voort richting het einde. In de slotfase kon het Groningse publiek nog juichen, toen invaller Ajdin Hrustic de 5-1 binnenschoot. ,,We hebben nog twee thuiswedstrijden. Thuis hebben we, zoals tegen Feyenoord, laten zien dat wel een goede ploeg kunnen zijn", memoreerde Holla. ,,Ik heb het vandaag hartstikke slecht gedaan. We gaven zoveel ruimtes weg bij de goals. Na de rust zat er even meer agressie in. Maar we hebben vandaag nergens recht op gehad", erkende Jans. Komende zaterdag mag PEC Zwolle in eigen huis op jacht naar eerherstel. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt tegen Heracles Almelo.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Deze spelers hebben twee grote problemen. 1. Ze kunnen zich zelf niet motiveren voor wedstrijden, dat is een regelrechte schande! 2. Ze hebben geen zelfkritiek, dat is teleurstellend. Deze zomer zal er wel wat moeten gebeuren in de selectie. En voor as zaterdag, er moet worden gewonnen om je defenitief te redden. En inderdaad, op de laatste wedstrijd moet het niet aankomen.


  Maak melding

 2. Slappe hap vandaag pff. In een porno film zit nog meer actie. Tegen die tukkers dan maar 3 punten pakken dan zijn we veilig. Maar hoe dat is de grote vraag.
  Schijt zooi


  Maak melding

 3. Ze kunnen altijd nog bij Berkum terecht die hebben nog wat versterkingen nodig en er wordt goed betaald.Ook hebben ze hele fijne gezonde broodjes en met als klap op de vuurpijl het overheerlijke wortelsap.


  Maak melding

 4. Ben bang, dat je met deze keeper zo geen punt meer pakt.

  vrijdag avond nog bij V-I
  hadden ze het ook nog over v/d hart 😮

  nee wat een watje veel te traag en bang voor de bal
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 5. Op amateuristische wijze afgeslacht, een schande wat ze laten zien.
  Waar is de vechtlust????? Ik weet wel , die was er ook weinig deze competitie, maar dit is toch droevig.
  Laten we het dan maar niet hebben over v/d Hart (het lek van PEC).
  Ik ben ben bang dat de nacompetitie ons parten gaat spelen, en gaat John lelijk het schip in.
  Dit kan en mag Jans toch niet toestaan!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Wat betreft deze wortelsap-autist, da’s een zielepiet die het niet kan hebben dat vv Berkum bovenaan staat.
  Maar de stakker komt wel elke wedstrijd kijken in Berkum???
  Ik vermoed dat het een Be-Quick fan is in een verkeerd lichaam!!  Maak melding

 7. Ben wel blij dat er hier steeds méér ogen open gaan van mensen die van der Hart een soft watje vinden!!! >:(
  Maar helaas ziet trainer Jans dit nog steeds niet. Voor de zoveelste keer van het Schip zal vanaf de eerste wedstrijd echt met een andere keeper beginnen en van der Hart kan ergens in het damesvoetbal wellicht op de bank beginnen?


  Maak melding

 8. Of Van der Hart wel of niet de juiste keus is, laat ik aan de trainer over. Die ziet de keepers die onder contract staan dagelijks.
  Welke keeper zou je graag hebben, ervan uitgaand dat de huidge selectiekeepers niet beter zijn dan Van der Hart? Marsman is vrij, maar of dat nu zo’n goede keus is…

  Toch weer even op voetbaltechnische gronden, de doelpunten kwamen tot stand door zéér matig verdedigen. Zoals hier al door anderen aangegeven lijkt het een motivatie issue of is het toch gewoon een matige selectie dit jaar? Blijf ageren om het verlies continue op conto van één speler te schrijven!


  Maak melding

 9. Persoonlijk vind ik Mickey nog helemaal zo slecht nog niet, klopt dat hij elke week één foutje maakt maar hij haalt er ook zeker een paar uit wat je niet meer verwacht. Mickey is in ieder geval drie keer beter dan iedere andere keeper onder contract bij PEC.
  Nieuwe keeper lijkt mij ook onnodig eigenlijk, los eerst de dramatische verdediging op.


  Maak melding

 10. Een goede keeper pakt punten voor je, Mickey kost je meer punten dan het oplevert. Het seizoen met warner hahn, kon je zien dat een goede keeper punten voor je pakt.


  Maak melding

 11. nouuuuu ik heb jaren lang allerlei jeugdelftallen getraind dus ik weet wel waar ik het over heb maar de fouten bij pec beginnen allemaal met slap verdedigen, vooral de 1-0 en de 2-0 waren opvallend zwak verdedigd veel te veel afstand tot je man gehouden waar zijn de tijden van Piet Malenberg en Marco van Dijk want dat waren pas echte verdedigers


  Maak melding

 12. @Steven Bruins

  Dat lijkt mij duidelijk alleen mijn punt is dat er veel grotere problemen zijn, met name defensief. Tevens vind ik dat Mickey er moeilijke ballen uit haalt waar je dat niet zou verwachten.

  Tegen Feyenoord maakt hij bij die eerste goal een fout maar de rest van de wedstrijd houdt hij PEC in de wedstrijd.;)


  Maak melding

 13. Belachelijke nederlaag, oorzaak: niet van der Hart, maar die slaapzakken in de verdediging voor zijn neus. Met dat gestuntel voor hem kon van der Hart ook niets doen. Slappe hap, niemand die het omkeert, niemand die zijn mouwens opstroopt, als lammetjes hebben de heren zich af laten slachten. Maar dit soort voetballers creëert PEC zelf met dat achterlijk kunstgras. Ze spelen als zaalvoetballers.


  Maak melding

 14. Wat een gelul een goede prof. keeper moet een kerel zijn die elke week voor z’n team punten pakt. Die zijn verdediging op de juiste plek zet en die als betrouwbare man in het doel een inspiratie voor het team is.
  Deze kneus laat al het hele seizoen zien niet op dit niveau mee te kunnen. Wekelijks fouten, wekelijks doelpunten tegen door hem, als jeugd keeper bij oranje ook aan de kant gezet en er zit geheel géén verbetering in.
  Hoe is het mogelijk om in het betaald voetbal op het hoogste plan te zeggen,…ja hij pakt ook ballen goed? Inderdaad daar is hij ook voor! Onze verdedeging is zeker niet slecht maar met zo’n sluitpost zakt elke week je motivatie wel steeds verder weg!
  Deze keeper inpakken en snel weg ermee liefst komende week al. Vw.b. z’n opvolger onze tweede keeper (Kevin Begois) heeft bewezen er wel als een kerel te staan, z’n doel schoon te houden en zijn verdedigers op de juiste plaats te zetten!
  Jans houPEC uit de nacompetitie en haal er uit die van der Hart!


  Maak melding

 15. Gelukkig noem je nu twee alternatieven:
  1. Hahn, speelt een verschrikkelijk slecht seizoen bij Excelsior. Ligt overigens ook niet aan hem, maar ook daar zie je fouten in de linies ontstaan.
  2. Begois heeft een halfjaartje aardig gekeept in een elftal dat in de goede flow zat. Daarvoor zakte hij ook door het ijs en wilde men hier ook een andere keeper.

  Een keeper staat er om ballen te pakken, een goede keeper pakt daarnaast punten voor zijn ploeg. Een slechte keeper kost je team punten.
  Al vaker om verzocht, maar nog steeds geen lijstje gekregen van Jollie:
  Welke wedstrijden hebben wij door aantoonbare fouten van Van der Hart punten laten liggen? En hoe vaak heeft hij wél pnt gepakt? Denk dat je deze twee tegen elkaar kan wegstrepen. Houd je daarnaast een keeper over die degelijk zijn wedstrijden speelt.

  Verschil zit hem echt in de overige 15. Geen scorend vermogen, slappe instelling bij balverlies, “het komt vanzelf wel goed”-mentaliteit, etc. En ja, daar gaat een keeper uiteindelijk ook in mee.
  Voorbeeldje:
  Kijk eens wat beter naar de backs als er een bal teruggespeeld wordt op de keeper. Zij blijven staan en “verstoppen” zich achter de aanvaller. Keeper heeft maar 1 mogelijkheid, namelijk lange bal. Leidt tot balverlies en als er een doelpunt uitkomt weet ik wel wie de schuld krijgt.
  Echter als bij de terugspeelbal de backs inzakken richting achterlijn, krijgt de keeper 3 mogelijkheden. Breed uitverdedigen naar de back, directe lijn strak over de grond naar middenvelder of alsnog een lange bal. Kans op balbezet houden wordt daarmee vergroot en je kan bouwen aan een aanval.

  Zo kan ik nog wel een aantal voetballende analyses treffen die aantonen dat de problemen groter zijn dan de keeper.

  Conclusie dit jaar is gewoon dat we geen afmaker hebben. Kom je op voorsprong en moet de tegenstander het spel maken, dan voetbalt PEC op zijn best. Echter dit seizoen lopen we constant achter de feiten aan.
  Kan een keer voorkomen na prachtige jaren “boven je stand” te presteren. Goed dat er een frisse wind komt en dat er dan vast nieuwe en andere keuzes gemaakt zullen worden. Met name het “opnieuw moeten bewijzen” zal zorgen dat volgend jaar de stap naar een structurele plek in het linkerrijtje doorgezet zal worden.
  Een goede trainer zal altijd eerst kijken naar het collectief, daarna pas naar individuen.


  Maak melding

 16. Collectief met @Passant op naar de Jupiler!!!
  Wat een geneuzel hoeveel punten hij heeft gekost of opgeleverd.
  Er staat een watjes keeper op doel die ons bijna wekelijks punten kost!
  Alle keepers in het betaalde voetbal zijn éénlingen beste @Passant en
  wil- of kun je het niet zien dat wij de slechtste van de 18 hebben prima toch….met je 4e klas KNVB analyse(s)
  >:(


  Maak melding

 17. Heb ik hier ooit geroepen dat Van der Hart de beste keeper van de competitie is? Misschien vind ik hem ook wel één van de mindere, daar heb ik mij nooit over uitgelaten.

  Ik hoor je alleen nooit over andere falende spelers. Dáár gaat het mij om. Als oa Menig gewoon een paar keer scoort tegen RODA, pak je daar gewoon drie punten.
  Jij reageert vanuit emotie, ik probeer dat te doen vanuit ratio. Beoordelen op feiten. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat Jans dat ook doet.
  Het feit dat je de persoonlijke aanval op mij kiest boven het onderbouwen van je mening, zegt mij genoeg.
  Succes dit weekend ennuh, denk aan je (Van der) Hart!


  Maak melding

 18. Het is dit seizoen gewoon op alle linies te matig en dat betaald zich uit in een lage notering en dat je nog moet vrezen voor nacompetitie.

  Als je ziet hoe ‘makkelijk’ 100%-kansen om zeep worden geholpen door Kingsley en Menig, dat kan niet op Eredivisie-niveau, daar moet er van elke twee kansen er minimaal ééntje in en dat is dit seizoen nog niet eens 25% van de kansen denk ik.

  Daarnaast is het natuurlijk geen toeval dat je zoveel goals tegen krijgt, een middenveld dat niet echt een blok vormt en de tegenstander opvreet en verdedigers die óf in de herfst van hun carri?re zit óf eigenlijk nog te jong/onervaren zijn om de verdediging te dragen.

  Dan moet je soms ook nog een beetje geluk hebben met spelers die zich goed ontwikkelen en dan kun je zeggen dat alleen Warmerdam een aanwinst is, terwijl andere jaren dat altijd minimaal drie spelers waren die er bovenuit staken.

  De beoordeling van de keeper is al genoeg over gezegd, maar één stap vooruit en twee daarna achteruit is denk ik een aardige omschrijving over de prestaties van Van ’t Hart dit jaar.

  Hopelijk volgend jaar wat meer balans in het team en meer uitblinkers.


  Maak melding

 19. Denk dat die van der Hart ook steeds ratio in het doel staat te denken; worden mijn nagels smerig, moet ik mijn haar opnieuw kammen, moet ik morgen nieuwe watjes kopen?
  Denk dat Passant een fakenaam voor van der Hart is 😀


  Maak melding

 20. En jollie voor Berkumse dildo, net zulke onnozele, inhoudsloze reacties. En zodra ze geen gelijk krijgen, dan op de man spelen. Knap hoor.  Maak melding

 21. Idd, richting jou doe ik dat ook, misschien onterecht om die ander hierin te betrekken.
  Maar ik zal alleen nooit als eerste starten met het zwartmaken van reageerders op dit forum, maar wel reageren als men onterechte dingen over mij beweert. Lijkt mij mijn goed recht.

  Echter hoef ik geen gelijk te hebben, ik ventileer mijn mening en als niemand mij overtuigd van het tegendeel, zal die mening niet veranderen. Tot op heden heb je mij niet kunnen overtuigen van het feit dat dit seizoen matig verloopt door alleen de keeper, blijkbaar net zo min als dat ik jouw mening kan beïnvloeden. Prima, zijn we het eens dat we het oneens zijn. Ik zou het alleen voor de discussie leuker vinden als er vanuit jouw kant wat meer feiten op tafel zouden komen, maar dat is vast een utopie.


  Maak melding

 22. Narcisme is een freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist. (Bron:wikipedia)

  Vraag me af wie de narcist hier is……


  Maak melding

 23. Wellicht om de naam Passant te veranderenin google-henkie. Ga maar vast wéér nadenken over zo’n antwoord van HOOGNIVEAU hahaa…:D


  Maak melding

 24. Feit is dat we een goede, krachtige en afmakende spits missen in het team. Daarnaast hebben we met onder meer v/d Pavert en v/d Hart ontzettende middelmaat naar binnen gehaald. Enkel zeuren op v/d Hart heeft geen zin, de gehele achterhoede is niet wat het geweest is. Wat de scouts ooit in die beide spelers zagen? Zullen vast geen vondsten van Ben Hendriks geweest zijn….

  Dit soort spelers breekt Pec dit seizoen op. Hopelijk weet Van het Schip die “flappers” gauw te lozen, opdat we weer mee kunnen spelen voor de play-offs.


  Maak melding

 25. 15k pp? Simpel rekensommetje: 20 (?) selectiespelers, vast niet allemaal de volle mep, dus laten we van 10k uitgaan.
  Is dan ??200.000 per jaar, anders dan bij andere clubs, zullen bij Berkum ook de kosten netjes afgedragen worden aan de belastingdienst, dus laten we daar 35% voor rekenen, kom je op ??270k aan kosten voor de Berkum.
  Ik durf te beweren dat dit een absurd bedrag is dat geen enkele amateurclub in Zwolle bijeen kan brengen.

  Kortom, wordt er betaald bij Berkum? Vast en zeker, maar ik heb het idee dat men de hoogte van de vergoeding hier enorm overdrijft.


  Maak melding

Reageer