Spelenderwijs leren korfballen bij Sparta

Zwolle – Vraag trainers Lotte Woude en Marloes Veldboer naar het succes van de Korfbalkids bij Sparta en ze vertellen je eindeloos over het succes van de korfbaltrainingen voor deze jonge kinderen. Drie jaar geleden heeft Sportservice Zwolle de korfbalvereniging geholpen met het opzetten van de Korfbalkids en sindsdien is het een onafgebroken succesvol concept gebleken voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Veel kinderen blijven korfballen en stromen daarna door naar de F-jes. Ze gaan dan ook wedstrijden korfballen.

Het belangrijkste doel van de Korfbalkids is om kinderen plezier te laten hebben in bewegen. Lotte: "Daarnaast werken we aan balvaardigheid, coördinatie en wendbaarheid. Dit doen we vooral door allerlei leuke spelletjes te spelen. We doen tikspelletjes en de stopdans op muziek. We doen ook veel spelletjes waarbij we een bal gebruiken." Lotte en Marloes worden bij de trainingen ondersteund door andere meiden en jongens, met name uit de C-jeugd. Dat is goed voor de binding binnen de vereniging en leidt ook jonge trainers op om later zelf training te kunnen geven. Danique Ros, uit C1, over de Korfbalkids: "Ik vind het echt heel erg leuk om de Korfbalkids te trainen, omdat ik het echt superleuk vind om met kinderen bezig te zijn. En ook om ze dingen te leren op een leuke manier. Ook vind ik het erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben in de training." Marloes vult aan: "Ik vind het erg leuk om te zien dat de kinderen zich ontwikkelen en steeds beter worden. En het geeft mij veel voldoeding als de kinderen weer vrolijk en blij naar huis gaan!"

Sommige reacties van de kinderen zelf blijven de trainers lang bij. De 5-jarige Daniël zei, toen hij als jonkie bij de Korfbalkids kwam, over zijn vader Remkes Pullen, die altijd in de selectie van Sparta heeft gekorfbald: "Papa kan al bijna net zo goed korfballen als ik!" En Sem, ook 5 jaar, zei tijdens de training, terwijl de bal over het randje van de korf rolde: "Kijk! De bal is aan het korflopen!" Binnen de Korfbalkids zijn er zowel kinderen van korfballende ouders als kinderen van oudersdie zelf nooit gekorfbald hebben. Alle ouders zijn enthousiast. Ouders omschrijven als pluspunten dat kinderen spelenderwijs kennis maken met korfbal, dat jongens en meisjes samen sporten, spelen en veel plezier hebben. Daarnaast is de begeleiding goed voor elkaar, is er aandacht voor elk kind en kent iedereen elkaar. En zelfs een korfbalkinderfeestje behoort tot de mogelijkheden!

Kinderen kunnen een maand gratis meetrainen met de Korfbalkids. De trainingen zijn op zaterdagochtend en aanmelden kan via komkorfballen@ckvsparta.nl, ook voor meer informatie en vragen kan iedereen daar terecht. Op zaterdag 13 mei is er een speciale instuiftraining voor vriendjes, vriendinnetjes en andere nieuwe kinderen. Van 9.30u tot 10.15u zijn kinderen van 3 tot 6 jaar welkom. Aanmelden mag via bijgaand e-mailadres, maar is niet noodzakelijk. Ook oudere kinderen, die met andere jeugdteams willen meetrainen, zijn van harte welkom bij Sparta in Stadshagen.

Artikel delen:

Reageer