DeltaWonen vervangt TL voor LED-verlichting

Zwolle – DeltaWonen vervangt het komend jaar alle TL-armaturen in de algemene ruimtes van haar complexen door LED-verlichting. Algemene ruimtes zijn ruimtes zoals: galerijen, trappenhuizen, bergingsgangen en parkeergarages. Adjunct-directeur Sjoerd Quint van deltaWonen gaf vandaag het startschot van deze vervangingsoperatie aan de Secretarislaan in Zwolle. De actie gaat ongeveer  een besparing van 100.000 kilogram aan CO2 uitstoot op jaarbasis opleveren.

DeltaWonen besloot onlangs om deze vervangingsoperatie naar voren de halen in haar planning, omdat de ingreep een aanzienlijke besparing oplevert op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid. In de periode 2017-2018 worden totaal 3.532 armaturen vervangen.

Milieuvriendelijk en energiebesparend
LED-verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele TL verlichting. De LED verlichting is milieuvriendelijker en zorgt daarmee voor een afname van CO2 uitstoot. De vervanging van totaal 3.532 armaturen levert een vermindering van ongeveer 100.000 kilogram per jaar aan CO2 uitstoot op. Bovendien verbruikt LED verlichting veel minder energie dan TL-verlichting, hetgeen de woonlasten van huurders verminderd.

Prettiger en onderhoudsvriendelijker
LED verlichting gaat veel langer mee en is daardoor onderhoudsvriendelijker. Dit levert een aanzienlijke besparing op van de onderhoudskosten. Tenslotte geeft LED verlichting prettiger en beter licht, dit zorgt voor een veiliger gevoel van onze huurders.

Voor het vervangen van deze verlichting had deltaWonen aanvankelijk een periode van maximaal 10 jaar jaar uitgetrokken. Na doorrekening van de cijfers bleek echter dat deze ingreep zowel op het gebied van duurzaamheid als betaalbaarheid een aanzienlijke positieve resultaten oplevert. Daarom haalt deltaWonen deze vervangingsoperatie naar voren in haar planning.

Over deltaWonen
DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. DeltaWonen biedt nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren.

Artikel delen:

Reageer