Dansfestival Moving Futures in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei strijkt het tweedaagse dansfestival Moving Futures voor het eerst neer in Schouwburg Odeon in Zwolle. Het festival toont de meest toonaangevende jonge makers van het moment. Elke avond staan er uitdagende choreografieën centraal rondom de thema’s tijd, technologie, identiteit, gender en (zelf)reflectie. Daarnaast duikt het publiek verder in de wereld van de hedendaagse dans tijdens nagesprekken met makers en experts, dansfilms van Cinedans en verrassingsperformances van de Arnhemse Meisjes.

moving_futures_algemeen_2.jpg 

Een van de hoogtepunten is de monumentale voorstelling The Definition of Now van choreograaf Jasper van Luijk op vrijdag 19 mei. Een zoektocht naar de dynamiek van tijd en de beleving daarvan in de levensloop van één man. Kan de mens de verschillende manieren waarop hij tijd ervaart, sturen en vormgeven?

Het thema mannelijkheid komt terug in Macho Macho (Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe 2016′ award) van Igor Vrebac op zaterdag 20 mei. Twee macho’s nodigen je uit in hun arena waar ze het stereotype over, met en voor de man bevechten. Een visueel aantrekkelijk theaterduet, waarin mannelijke schoonheid op de proef wordt gesteld.

In ZOOM, Hestia and Sheela na gig balanceert choreograaf Lana Čoporda op het randje van acceptatie en verzet. Aan de hand van haar eigen lichaam en met visuele projecties onderzoekt ze de kloof tussen de wereld van advertenties en videoclips en de meer intieme ervaring van sensualiteit en seksualiteit.

Moving Futures toont aanstormend choreografietalent uit de stal van de vijf Nederlandse danshuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. Het randprogramma is ontstaan uit een samenwerking tussen Moving Futures en Zwolse theaters.

Ga voor het volledige (rand)programma en kaartverkoop naar
www.zwolsetheaters.nl/movingfutures.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 19 vanaf 19:30 uur en zaterdag 20 mei 2017 vanaf 20:00 uur
Locatie: Schouwburg Odeon, Zwolle
Tickets: € 15,- / € 12,50 | passe-partout: € 25,-
Ticketverkoop: www.zwolsetheaters.nl.

 

Artikel delen:

Reageer