Berkum wil revanche bij Zutphen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij FC Zutphen en zal daar moeten strijden voor eerherstel, nadat de Zwollenaren vorige week bij DUNO de eerste nederlaag van het seizoen om de oren kregen. De bezoekers kunnen zich geen verder puntverlies veroorloven als ze de kampioenskansen in de 1e Klasse D in eigen hand willen houden.

"Afgelopen zaterdag hebben we het gewoon weggegeven, toen verloren we eigenlijk van onszelf," vindt Berkum-spits Johnsen Bacuna. "We moeten het dus nu bij Zutphen wél laten zien. Onze opdracht is heel duidelijk: winnen en doorgaan!"

Veilige haven
FC Zutphen heeft de laatste weken belangrijke punten gepakt en lijkt daardoor in veilige haven beland, al zijn er nog enkele punten nodig om ook de nacompetitie te ontlopen. Enkele weken geleden lieten de Zutphenaren zien dat ze zeker in eigen huis geen gemakkelijke prooi zijn, door ‘topper’ Bennekom met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. Afgelopen week kwam Zutphen niet in actie, maar de zaterdag daarvóór werd door een 1-1 remise bij KHC een kostbaar punt in de wacht gesleept. Daar was wél het nodige geluk bij nodig, want de Kampenaren waren vanaf de start dominant en Zutphen was blij dat het met een achterstand van 1-0 de rust haalde. Na de hervatting kwam Zutphen er beter in en nadat Mark Bloemendaal eerst nog de lat had geraakt maakte de Zutphense topscorer na een uurtje de gelijkmaker. In de laatste minuut redde Zutphen-keeper Marijn Sangers met een geweldige actie een punt, dat aan het eind van de rit mogelijk beslissend is in de strijd om lijfsbehoud.

In november ging Zutphen bij Berkum met 3-0 onderuit in een duel waarin de Zwollenaren veel kansen onbenut lieten. Na een half uur zette Chris van der Meulen de thuisclub op 1-0 maar Berkum verzuimde lange tijd, mede door goed keeperswerk van Sangers, verder weg te lopen. Pas in de slotfase, toen Zutphen op jacht ging naar de gelijkmaker, ontstond er meer ruimte in de verdediging van de bezoekers en daar profiteerden Youp Kok en Chris van der Meulen van.

Koude douche
Afgelopen zaterdag kreeg Berkum in Doorwerth een koude douche, want na 21 duels liep de formatie van trainer Arno Hoekstra bij DUNO tegen het eerste verlies van dit seizoen op. Berkum kwam twee keer op voorsprong door goals van Marc van der Meulen en Mehran Ali Pour Asli, maar zag het fanatiek strijdende DUNO steeds langszij komen. Na een uur kwam Berkum met 3-2 achter en toen de Zwollenaren daarna de kansen op de gelijkmaker om zeep hielpen werd het in blessuretijd zelfs nog 4-2. "Een terechte nederlaag, maar we hebben hem wél zelf weggegeven," constateerde een terecht ontevreden coach Hoekstra.

Berkum is na die nederlaag nog steeds koploper in 1D, maar de voorsprong op achtervolger WHC bedraagt nog maar één punt, dus verdere misstappen kunnen de Zwollenaren zich niet permitteren. De wedstrijd FC Zutphen-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark ’t Meijerink aan het Meijerinkpad 1 in Zutphen om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. hahhaha jij hebt er blijkbaar niet zo veel verstand van hahahaha 2-6 zeg ik met de kennis van nu, misschien als ik in de loop van de week nog meer inside info ontvang dat ik spijt heb, maar voor nu denk ik 2-6


  Maak melding

 2. Het is niet te hopen dat het wortelsap op is als ze terugkomen na verlies.
  Ik heb gehoord dat er weer een bezoekje wordt gebracht door wat stratenmakers om het wortelsap te nuttigen tijdens het ontbijt op zondag.Ach daar zal wel op gelet worden bij Berkum want de saamhorigheid is zeer groot bij deze vereniging en de inmens grote schare supporters.:(:(


  Maak melding

 3. Onze kenner van “het” wortelsap is aardig op de hoogte de er Wezupers op bezoek komen voor een glaasje van ons heerlijke wortelsap.
  Denken ze misschien dat Alex en Max weer naar Zwolle komen???


  Maak melding

 4. Ja dat klopt die komen even het wortelsap halen en een bus verf om de boel weer wit te schilderen.Zorg jij dat er gezonde broodjes zijn pistolen wousje?mmmm lekker.


  Maak melding

 5. Aaaah ze komen de schade herstellen, sportief gebaar!
  Jij komt toch wel mee? kun jij een mooi verslag maken, maar dan moet ie wel beter zijn dan al dat gepruts tot nu toe.
  Ik zeg succes, elektrische melkboer;)


  Maak melding

 6. Nou PP. Eerst zien dan geloven.

  Dat (s)preekt onze pastoor elke zondag zelf ook in ons Gelderse inteelt dorpie.

  Had ik al gemeld dat de eindstand 0-2 wordt?


  Maak melding

 7. Zo, gat weer 4pnt met nog een paar potjes te gaan. 3 banden kunnen al wel opgepompt worden lijkt me 😀 😀 😀


  Maak melding

 8. De stratenmakers staan vandaag met lege handen. Verliezen van het hele sterke vv Duno.

  Helaas voor vv Duno is er nog 1 club die sterker is deze competitie en er met kop en schouders boven uit steekt.

  Wij wensen de schare fans van vv Berkum een hele mooie en gezellige rit toe met de platte kar.

  Alvast gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

  Wij gaan ons op maken voor de 3e plaats in de eindrangschikking en een troosteloze nacompetitie waar helemaal geen enkele stratenmaker op zit te wachten.  Maak melding

 9. eerlijk toegeven, berkum kampioen
  is erg mooi maar we komen volgend jaar
  gewoon weer terug.
  de stratenmakers uit wezep hebben erg veel pech dit jaar
  ze hebben eigenlijk recht op de titel
  maar berkum mag jaartje zwemmen in de vijver
  en verzuipen
  komen we volgend jaar gewoon weer terug waar we horen 😛


  Maak melding

 10. Grappig, iemand die een komma achter mijn naam zet, voel me vereerd! Uiteraard gaat Berkum met dit team dat grotendeels bij elkaar blijft gewoon subtop spelen volgend jaar.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.