Meer vrouwen in gemeenteraden

Zwolle – Het Vrouwenplatform Carree voert campagne om vrouwen in Overijssel te stimuleren zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De kwaliteit van het openbaar bestuur gaat ons allen ter harte. Het is daarom belangrijk dat meer vrouwen participeren in de besluitvorming binnen gemeenteraden.

De samenleving is heel divers van samenstelling en bij het gemeentebestuur ligt een belangrijke rol deze diversiteit te vertalen in beleid. Wat is het juiste antwoord op de verschillende vragen die de burger stelt aan de gemeente? Speerpunt voor Carree is dat naast mannen, meer vrouwen met verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden mee praten en mee beslissen over het te voeren beleid. 

Informatieavonden:
Voor de belangstellende vrouwen zijn er drie informatieavonden: Di 09 Mei: 19.15 uur, kantoor VP Carree Overijssel, Koestraat 10 Zwolle, Vr 12 Mei: 19.15 uur, Landshuis van het Stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer Ma 15 Mei: 19.15 uur, Bibliotheek, Beursstraat 34, Hengelo.

Programma:
De inleiding op deze drie avonden wordt verzorgd door Irene van Deuveren, adviseur maatschappelijke ontwikkeling en trainer en ervaren in toeleidingstrajecten voor politieke en bestuurlijke participatie. Aan de orde komen: Het belang van jouw kandidatuur, wat houdt het werk in, wat kun je doen als raadslid, wat moet je kunnen als raadslid, wat levert het jezelf op en hoe gaat het selectieproces. Vervolgens interactie met interessante en bevlogen zittende vrouwelijke raadsleden van verschillende politieke partijen.

Afronding en gelegenheid tot napraten met een drankje, hapje. Heb je ambitie? Wil je weten wat het werk als raadslid inhoudt en welke stappen je kunt zetten voor je kandidaatstelling? Laat je inspireren en meld je aan!

Artikel delen:

Reageer