Oorzaak zolderbrand blijkt hennepkwekerij

Zwolle – In de nacht van woensdag op donderdag 20 april is een brand ontstaan in een woning aan de Berkumstraat. Tijdens het blussen van de brand ontdekte de brandweer op zolder een afgebrande hennepkwekerij.

img_2469.jpg

Uit voorzorg heeft de politie de naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen door andere buren. De bewoner van de woning heeft rook ingeademd en is daarvoor opgenomen in het ziekenhuis. Hij moet zich bij de politie melden wanneer hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis. In de woning is stroom illegaal afgetapt. De forensische recherche heeft donderdag 20 april onderzoek gedaan in de woning. Als zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevindt, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Daarom is het belangrijk dat u het meldt als u het vermoeden hebt dat één van uw buren hennep teelt. U kunt dit melden bij uw wijkagent of via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of het tipformulier op de website van Meld Misdaad Anoniem. Bron: www.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @steven, als iedereen het zelf kan/mag kweken en bv het Canadese besluit gaat volgen dan hoeven er geen gevaarlijke kwekerijen gemaakt te worden want dan haal je gewoon een kweeksetje bij de tuinland net zoals alle plantjes die je wilt kweken. Voor eigen gebruik ben je al snel klaar en heb je geen zware lampen en gevaarlijke schakelaars aan te brengen en aftappen etc. Alleen maar winnaars dan.


  ⚠️ Meld

 2. @1stejohn

  Ik ben zeker een voorstander van legale wietteelt, mits er geen gevaren aanzitten zoals in het bovengenoemde bericht. Wanneer er veilige kweeksetjes voor de consument op de markt worden gebracht, dan schaf ik er zelf ook eentje aan.


  ⚠️ Meld

 3. Eigenlijk wel jammer dat Nederland eerst voorliep met een gedoogbeleid en nu aan alle kanten wordt ingehaald.
  Canada mag je 30gr eigen gebruik hebben en worden jongeren met kleine hoeveelheden niet gestraft.
  De straf voor een volwassene die aan minderjarigen verkoopt is naar 12 jaar gegaan. Dan leg je in 1 klap de hele illegale handel in Nederland plat al besef ik mij wel dat het ineens een stuk drukker bij de grens zal worden als de aanliggende landen hier niet in mee gaan.


  ⚠️ Meld

 4. Kwa ethiek interresant om de vele manieren te bedenken
  over hoe je dit onderwerp zou kunnen zien.
  Aan de ene kant denk ik laat de mensen de ruimte die
  verantwoordelijk omgaan met zulke dingen.

  Aan de andere kant zijn er de luitjes die er hun
  ‘werk’ van maken te voorzien in wat mensen graag willen
  blijkbaar. Is dat ‘slecht’ ? Misschien wel.

  Als je Adriaan van Dis genoeg hebt gelezen, dan
  weet je -net als ik- dat in het land waar de vrijheid
  op de duurste prijs is gekocht door ene Nelson M,

  Daar verkopen de docenten dope aan de kinders.
  Zodra verslaafd, geen weg terug. Big time
  mafia.

  Zomaar een hersenpuzzeltje voor de voorstanders,
  en voor de tegenstanders.

  En voor de dope mafia.  ⚠️ Meld

 5. Wel een goed punt Bernhard.
  Mikken op eerder doodgaan,
  en daarop aanvullend ‘lekker’ leven
  voordat het zover is.

  Wie wil immers een plascontract.
  En als ik me niet vergis gaat het in de
  zorg ook nog op een poepcontract uitlopen.

  Voor de luitjes die zo dom zijn geweest
  niet het leven tot de laatste druppel te drinken
  in de goede tijden 🙂  ⚠️ Meld

 6. dan ga je dus eerder dood. Bedenk eens wat een besparing dat is aan AOW en ouderenzorg.

  Daarvoor zal men wel een jarenlang medisch traject ingaan met torenhoge kosten. Misschien een hogere premie net als bij wintersport?


  ⚠️ Meld

 7. Wat een onzin Mike, ten eerste krijg je niet altijd zomaar longkanker van roken maar is de kans erop groter. Ten 2e blowt het gros van de blowers niet elke dag dus is die kans relatief nog kleiner. Ten 3e woon ik naast de snelweg en is de kans op longkanker hierdoor groter dan wanneer ik af en toe een joint rook! Verder zullen er vast nog maar feiten te noemen zijn die je betoog tot bullshit kunnen degraderen!

  Jammer dat NL roomser blijkt dan de paus gezien het zwaar achterhaalde “gedoogbeleid”! Al met al een laf en simpel beleid van een overheid die geen ruggengraat heeft en ook niet toont!


  ⚠️ Meld

Reageer