Week van de mug’ bij GGD IJsselland

Zwolle – Dinsdag 25 april is het wereldwijd ‘Malaria dag’. Van maandag 24 april tot en met vrijdag 28 april is het bij de afdeling Reizigerszorg van GGD IJsselland daarom de ‘Week van de mug’. In die week besteedt GGD IJsselland extra aandacht aan twee gevaarlijke muggensoorten waar de ruim 1 miljoen jaarlijkse Nederlandse reizigers mee te maken kunnen krijgen.

malaria_mug_-_foto_rivm_-_fotograaf_jim_gathany_-_500kb.jpg

De twee gevaarlijke muggen waar het in deze week om draait zijn de Aedes mug en de Anopheles mug. Deze muggen zijn voornamelijk actief in tropische gebieden en zijn in staat door hun steek verschillende virussen en infecties over te dragen aan mensen. Dit zijn onder andere: Malaria, Gele Koorts, Japanse encefalitis, Chikungunya, Dengue en het Zika-virus.

Voorkom dat u gestoken wordt
Neem voor uw reis altijd contact op met de GGD, uw huisarts of een regionaal vaccinatiebureau. Zij geven u de juiste adviezen om de ziektes die deze muggensteken veroorzaken te voorkomen. Dit kan door middel van tabletten of voorlichting. De belangrijke adviezen ter voorkoming van muggensteken zijn: spray uzelf regelmatig in met een anti-muggenmiddel (?/span> 30% DEET), slaap ’s nachts onder een klamboe, draag bedekkende kleding en zet de airco aan. 슊

Wat doet de GGD?
De afdeling Reizigerszorg van GGD IJsselland zorgt voor advisering, voorlichting en vaccinaties van reizigers. Tijdens de ‘Week van de mug’ besteedt GGD IJsselland extra aandacht aan muggen door berichten, speciale aankleding van de wachtkamers en een leuke ‘muggen-gadget’ voor de klanten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)