‘Rijden Zonder Invloed’ bij Kingdance Zwolle

Zwolle – Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 27 april is het campagneteam in Zwolle aanwezig om bezoekers van Kingdance bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

3d_tripping_simulator.jpg 

Het campagneteam is tussen 13:30 en 22:00 uur aanwezig bij Kingdance in Zwolle. Daar kun je plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality- wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

De komende jaren is het campagneteam op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost -Nederland
De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen we de juiste partners bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dit brengt bij een groot aantal cursisten het verwachte zie je nou wel[/i]effct ter weeg.
  Men slaagt met vlag en wimpel wordt vervolgens overmoedig en schuift toch met liters drank op achter get stuur.
  Gemiste kans.
  Jammer


  ⚠️ Meld

 2. @Chocoladeketel, heb je naast een chocoladeketel ook een glazenbol? of schets je nu wat je denkt dat er gaat gebeuren? zonder daarbij gebruik te maken van feiten, onderzoeken of wat dan ook? Want dan neigt het heel sterk naar azijnzeikerij van den bovenste richels.


  ⚠️ Meld

 3. Co je lijkt steve bruins wel.
  Cojfers en statistieken.
  Geen zwarte magie je kunt dit op je boerenklompen aanvoelen zoals 1 en 1 2 is


  ⚠️ Meld

 4. Ja Ja mensen, ik heb boerenklompen. Heeele speciale, met vooruitziende blik, ingebouwde statistieken en acijnzolen.


  ⚠️ Meld

Reageer