Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Zwolle – Zaterdag staan provinciegenoten PEC Zwolle en Heracles Almelo in het MAC3PARK stadion tegenover elkaar. De ploeg uit Almelo staat momenteel op de negende plaats in de Eredivisie, met 37 punten uit 31 gespeelde wedstrijden.

De Zwolse club heeft vijf punten minder verzameld en bezet zodoende de dertiende positie op de ranglijst. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht. Met nog drie competitieduels te gaan bevindt Heracles Almelo zich in de middenmoot van de Eredivisie. Afgelopen vrijdag liep het echter belangrijke punten mis in de strijd om plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal. Er werd namelijk in het Polman stadion met 1-2 verloren van AZ, waardoor het puntenverschil met nummer acht sc Heerenveen drie punten blijft. Uit haar laatste zes gespeelde wedstrijden werd er drie keer gewonnen en drie maal verloren.

Voor de Zwollenaren staat het een-na-laatste thuisduel van dit seizoen op het programma. Waar het in de recente competitieronde nog sterk speelde tegen koploper Feyenoord, kreeg het afgelopen zondag een pak slaag in Groningen. De plaatselijke FC was met 5-1 veel te sterk voor de formatie van trainer/coach Ron Jans. Daardoor zijn de Blauwvingers nog altijd niet zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Uit de laatste zes gespeelde wedstrijden werden er drie verloren, twee gelijkgespeeld en werd er slechts één gewonnen.

Sinds PEC Zwolle weer in de Eredivisie speelt, kwamen de Heraclieden vijf keer op bezoek in Zwolle. De Blauwvingers wisten hierin twee keer te winnen, verloren één keer, en deelden tweemaal de punten met de bezoekers uit Almelo. Eerder dit seizoen troffen de twee ploegen elkaar al in het Polman stadion, waar de Zwollenaren al snel een strafschop en een rode kaart moesten incasseren. PEC Zwolle eindigde het duel zelfs met negen man en verliet Almelo met een ruime nederlaag (3-0). Een overzicht van de meest recente wedstrijden is hieronder te vinden.

18-12-2016 Heracles Almelo – PEC Zwolle 3-0 Eredivisie
06-02-2016 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
07-11-2015 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 Eredivisie
19-04-2015 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
27-09-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 Eredivisie

Bron: www.peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 10

Reageer