Sportieve Koningsspelen 2017 in Zwolle

Door Redactie

Zwolle – Vrijdag 21 april 2017 stond Zwolle in het teken van de Koningsspelen. Deze vijfde editie van dit sportieve Oranjefeest zorgde ervoor dat er in Zwolle zo’n 14.430 kinderen van 58 Zwolse basisscholen hebben gezien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

hanze_beachvolleybal_een_van_de_sporten_tijdens_de_koningsspelen.jpg

SportService Zwolle organiseerde de Koningsspelen in samenwerking met diverse sportverenigingen en met ondersteuning van het Deltion College, Landstede, Centre for Sports & Education, Windesheim (On Campus / CALO), het Thomas a Kempis college, Jena XL en Frion. Roger Knoops van SportService Zwolle zegt: "Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen tegelijk sporten en bewegen, bijzonder is ook de samenwerking met diverse partijen. Dát maakt de Koningsspelen in Zwolle uniek. We kijken nu al uit naar volgend jaar!" Ontbijt en Okido! Op vrijdag 21 april 2017 werd er door vele Zwolse scholen begonnen met een Koningsontbijt op sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, De Siggels, Windesheim (On Campus / CALO) en zwembad de Vrolijkheid. Na een welkomstwoord van Wethouder René de Heer op de Verbinding, wethouder Jan Brink op de Marslanden en wethouder Ed Anker bij Windesheim (On Campus / CALO) gingen de Koningsspelen officieel van start met het gezamenlijk dansen van de Okido! het Koningsspelen lied van Kinderen voor Kinderen.

Door middel van clinics maakten de kinderen deze dag kennis maken met verschillende sporten en verenigingen. De Koningsspelen is voor hen een prachtige manier om de vereniging en de sport bij de kinderen te promoten. Lotte Wouda van CKV Sparta zegt: "Wij willen graag meer jeugdleden bij de korfbalvereniging. Deze dag is dan uitstekend om te laten zien en ervaren hoe leuk korfbal is." Move On Op Sportpark de Marslanden was het voor studenten van het Thomas a Kempis college een extra speciale dag. Zij kregen vandaag hun certificaat voor deelname aan het project ‘Move On’ uitgereikt. De Koningsspelen was voor hen een examen dag. ‘Move On’ is een samenwerking van Landstede Sport en Bewegen, Thomas a Kempis College, Sportpark De Marslanden en SportService Zwolle. Studenten van het Thomas a Kempis College zijn nu klaar om mee te helpen tijdens verschillende evenementen op Sportpark de Marslanden. Niet alleen op de verschillende sportlocaties, maar ook op de scholen waren leerlingen actief. SportService Zwolle bood hen extra ondersteuning door het aanbieden van een draaiboek en leskaarten. Diverse scholen in Zwolle hebben hier volop gebruik van gemaakt. Zo stond Zwolle helemaal in het teken van sporten en bewegen op vrijdag 21 april 2017.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)