Prijswinnaars van gedichtenwedstrijd

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft de prijzen vrijdagmiddag 21 april overhandigd in de Oosterkerk aan de leerlingen die de winnende gedichten hebben geschreven. De leerlingen namen deel aan een gedichtenwedstrijd uitgeschreven rondom 4 mei voor leerlingen van basis en middelbaar middelbaar onderwijs in Zwolle.

winnaars_gedichtenwedstrijd_4_mei_2017.jpg
Winnaars Gedichtenwedstrijd Foto:Comité 4 mei gedachtenis

Binnen het thema ‘Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst’ schreven de leerlingen het winnende gedicht.  Op donderdag 4 mei dragen zij het gedicht voor tijdens de gedachtenisbijeenkomst in de Oosterkerk, voorafgaand aan de stille tocht.

De eerste prijs in het basisonderwijs werd gewonnen door Sana Asfari( O.B.S. Octopus) met het gedicht "Waar ben ik" De tweede prijs was voor Karlijn de Haer(K.B.S. de Vlieger)  met het gedicht "Angst". De leerlingen van het Carolus Clusius College ; Inge ten Voorde, Frederike Zomerdijk, Machteld van der Louw, Nina Vosjan, Sophie van den Berg, Yvet van der Grift deden mee. Yvet won de eerste  prijs Voortgezet Onderwijs met een gedicht over vrienden en vrede.

De prijswinnares van het basisonderwijs, Sana Asfari, mag haar gedicht voordragen bij de grote herdenking aan het Ter Pelkwijkpark op 4 mei.

Alle prijswinnaars dragen hun gedicht voor tijdens de gedachtenis in de Oosterkerk om 18.30 uur op 4 mei.

De gedichtenwedstrijd is een initiatief van het Comité 4 mei gedachtenis.

 

Artikel delen:

Reageer