PEC Zwolle verliest in eigen huis van Heracles

Zwolle – PEC Zwolle is nog altijd niet definitief verzekerd van nog een seizoen eredivisie door de 1-2 nederlaag tegen Heracles Almelo. Er is gestreden en geknokt, maar verder dan de aansluitingstreffer van Ted van de Pavert komt Zwolle niet. ,,We moeten nog steeds naar onderen kijken", beseft de scorende invaller Van de Pavert.

pec_zwolle-heracles_1-2_10.jpg

Al na 41 seconden moest Danny Holla aan de noodrem trekken, toen hij Samuel Armenteros naar de grond trok. De vrije trap belandde rechtstreeks in de handen van Mickey van der Hart. Na dat schrikmoment kreeg Zwolle een aantal grote kansen op de 1-0. Nicolai Brock-Madsen kreeg de grootste, omdat de terugspeelbal van Heraclied Thomas Bruns te kort was. De Deen was sneller dan doelman Bram Castro en zette zijn voet tegen de bal, die maar net naast het doel ging. Naarmate de eerste helft vorderde, gingen beide ploegen moeizamer voetballen. Heracles kreeg via Reuven Niemeijer nog een grote kans (kopbal naast), Zwolle was via Mustafa Saymak en Queensy Menig nog gevaarlijk. ,,Qua kansen eerste helft (Brock-Madsen en Menig) moet je voor staan bij rust. Het past allemaal precies in ons seizoen", vond trainer Ron Jans.

pec_zwolle-heracles_1-2_01.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_02.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_03.jpg

Direct na rust was het Heracles dat op voorsprong kwam. Samuel Armenteros stond op de goede plek om een voorzet vanaf de linkerkant binnen te werken. Zwolle ging daarna, gesteund door het uitverkochte MAC3PARKstadion op jacht naar de gelijkmaker. Saymak stuitte op de vuisten van Castro, later overkwam invaller Stef Nijland hetzelfde. Uit de tegenaanval, via een snel genomen vrije trap, scoorde Armenteros de 0-2. Daarmee leek het duel beslist, tot de entree van Ted van de Pavert. Koud in het veld kopte hij uit een hoekschop de 1-2 binnen. Het leidt nog tot een dwaze slotfase, maar de nederlaag kon niet voorkomen worden. ,,We zijn nu verdrietig, maar we hebben veertien dagen om ons op te laden voor de volgende wedstrijd. We moeten dan winnen voor de fans", bleef Brock-Madsen strijdbaar. Over twee weken wacht PEC Zwolle een belangrijke laatste thuiswedstrijd. Op zondag 7 mei wacht in het eigen MAC3PARKstadion een confrontatie met sc Heerenveen. De aftrap is om 14.30 uur. Bron: www.peczwolle.nl

pec_zwolle-heracles_1-2_04.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_05.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_06.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_07.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_08.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_09.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_11.jpg
pec_zwolle-heracles_1-2_12.jpg

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Geen strijd! Geen passie! Geen beleving! Slechte opstellingen met broodspelers die keer op keer de kans krijgen zichzelf in de kijker te spelen met loser Menig voorop! Lekker afscheid nemen van de meeste spelers straks! Doei allemaal, doei Jans, bedankt he!>:(


  Maak melding

 2. Wat een slappe hap, met inderdaad Menig voorop. Als ik de stentor mag geloven staan de clubs in de rij om Menig volgend seizoen van Ajax te huren. Waarschijnlijk amateurclubs.
  Maar goed het wordt dus nacompetitie


  Maak melding

 3. Nou, waar was de passie, strijd en inzet? Weer een slechte pot gezien met een slechte opstelling van de meest eigenwijze man van Nederland, genaamd Ron Jans. Verder hebben de spelers waarschijnlijk nog nooit een spiegel gezien, anders hadden ze wel een reactie gegeven op de wanvertoning van vorige week. Ben blij als we in de eredivisie blijven. En dan is het hoog tijd dat we afscheid nemen van Ron en van een groot aantal spelers die ons een teleurstellend seizoen hebben gebracht. Hopelijk is de technisch directeur niet gek en gaat er veel veranderen!


  Maak melding

 4. ?n hij stond er ook gisteren wéér onze rots in de branding van der Hart. Komt de bal in de buurt van hem dan wordt het steeds angstvallend stil in het stadion brrr…


  Maak melding

 5. en ja hoor daar begint het bashen van Van der Hart weer…. kon aan beide goals weinig doen..

  eerste goal laat kingsley zich wel heel makkelijk passeren, 2de goal zit Schenkeveld zoals gewoonlijk weer te slapen….


  Maak melding

 6. Laat maar PECER, geen zin.
  Volgens Jollie ligt het collectieve falen aan twee personen, 1 speelt, de ander stelt hem op.
  Over Brock Madsen, Menig, Ehizibue als niet scorende aanvallers hoor je hem niet.
  Over het matig voetballende middenveld evenmin, laat staan over de niet doordekkende achterhoede.
  Gewoon een verloren seizoen, helaas. Kan best een keer na een paar vette jaren. Volgend jaar verder bouwen aan een stabiele subtopper, want dit PEC gaat echt niet degraderen!


  Maak melding

 7. Dus 1 man is de schuldige, jollie? Om te winnen moet je zelf ook scoren. Dat zie ik een doelman zelden doen. Vlak ook de factor geluk niet uit. Zie bijvoorbeeld Leicester.
  En vergeet de 12e man niet. Van bovenstaand gezeik wordt PEC en Van der Hart echt niet beter. Het draagt bij aan de malaise.


  Maak melding

 8. Met dank aan FC Utrecht, ADO en FC Groningen hoeft PEC zich geen zorgen te maken, afgelopen zaterdag was er niks mis met de inzet, maar wel met de factor geluk. Ook pech dat Jans Schenkeveld had opgesteld….


  Maak melding

 9. Lawaai maken als het goed is wel héél makkelijk. Lawaai maken op een positieve manier schijnt in Zwolle toch een stuk moeilijker te zijn als het minder gaat.  Maak melding

 10. Ik vind dat het stadion anders nog goed vol zit ondanks het slechte voetbal en de lage klassering.

  Qua spel is het erg slecht en er zijn helaas geen spelers/keeper die het verschil kunnen maken. Boer en Hahn zorgden voor vertrouwen achterin waardoor het elftal automatisch al beter stond. Nu ontbreekt dat. Daarbij opgeteld dat een speler als Ehizibue totaal niet weet wat hij zonder bal moet doen en dus niet meeverdedigd of verkeerd staat en je hebt een rotseizoen


  Maak melding

 11. Bericht door bas-j, op 24 april 2017 18:35
  Ik vind dat het stadion anders nog goed vol zit ondanks het slechte voetbal en de lage klassering.

  Logisch, een echter supporter komt ook in slechte tijden.


  Maak melding

Reageer