Berkum pakt magere winst bij Zutphen

Zwolle – Berkum heeft bij FC Zutphen met 1-2 gewonnen, maar liet daarbij een enorm aantal kansen liggen. Omdat de concurrentie punten verspeelde betekende de krappe winst wél dat Berkum weer wat afstand heeft genomen aan de top van de 1e Klasse D. "Wij waren de baas, maar we hebben het ons zelf veel te moeilijk gemaakt," stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. "Bij de rust hadden we al met drie of vier doelpunten meer voor moeten staan, en ook daarna kregen we nog kansen."

Berkum begon door blessures en een schorsing met een flink aangepaste basis maar zette, met de straffe wind in de rug, direct druk op de thuisclub. Zutphen-keeper Marijn Sangers moest al na enkele minuten handelend optreden bij een schot van Jasper Bremmer, maar moest even later alsnog capituleren door een forse fout van Radjinher Banwari. Toen de Zutphense linksback de bal knullig verspeelde kreeg Mehran Ali Pour Asli vrije doorgang naar het Zutphen-doel en dat was wel aan hem besteed: 0-1. Even later leek Chris van der Meulen de voorsprong te vergroten, maar diens hakje achter het standbeen langs was wat te frivool en de bal belandde net naast het doel.

Na een minuut of 20 kwam Zutphen langszij, toen Aldo Joaquim de bal in het centrum lepelde en de Berkum-defensie onvoldoende optrad. Dat leverde Joshua Palm een niet te missen kans op, maar van de 1-1 kon de thuisclub niet lang genieten. Drie minuten later stuiterde de bal via de lat en Zutphen-keeper Sangers net vóór de doellijn maar de daarop volgende corner werd ingekopt door Berkum-verdediger Timo ter Haar: 1-2. Berkum kreeg daarna een hele serie kansen om verder weg te lopen. Zutphen-captain Sebastian van Laar keerde echter een schot van Youp Kok op de doellijn, doelman Sangers tikte een schot van Ali Pour Asli onder de lat weg en ook de Berkum-spitsen Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen lieten een aantal riante kansen liggen. Na de hervatting had Zutphen de harde wind mee, maar tot grote kansen leidde dat niet voor de thuisclub. Na een uurtje liep Jelle Macaré weliswaar dwars door de Zwolse defensie, maar voor het Berkum-doel zag hij geen kans om af te ronden. Ook een vrije trap van Zutphen-topscorer Mark Bloemendaal leverde geen probleem op voor Berkum-keeper Dominic van Hoof, die de bal over zijn doel zag zeilen. Aan de andere kant had zijn collega Sangers geluk dat een vrije trap van Frank Hoolsema op de paal ketste en Ali Pour Asli geen raad wist met de terugstuiterende bal. Nadat Berkum nog weer enkele goede mogelijkheden had laten liggen kwamen de Zwollenaren in de laatste minuut nog goed weg. Uit een corner belandde de bal op de paal van het Berkum-doel, maar de Zwollenaren kwamen met de schrik vrij. Daarmee heeft Berkum zijn voorsprong op achtervolger WHC weer vergroot tot vier punten, het blijft dus spannend in 1D!

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Volgende week kampioen en promotie. WHC gaat het niet redden tegen Go Ahead Kampen die nog volop in de race zijn voor de 3e periode.


  ⚠️ Meld

 2. Het is trouwens niet te hopen als Berkum kampioen wordt,dat dan de kantine om 8 uur dichtgaat net als jaren terug toen ze kampioen werden.
  Die Jumbo-wous is der gek genoeg voor.


  ⚠️ Meld

 3. Wat zou jij doen als alles stijfuitverkocht was in de kantine?
  Als de biertjes als gezonde broodjes over de toonbank vliegen?
  Zou jij de kantine openhouden en nee verkopen?
  Nee, verstandiger is de kantine sluiten en het bordje SOLD OUT ophangen.  ⚠️ Meld

 4. Die gezonde broodjes vreet ik niet ,maar dat het bier op is tijdens een kampioenschap dat is wel het allerlompste wat er is.
  Zelfs mensen van andere verenigingen liepen hoofdschuddend het terrein af..Wat een aanfluiting.


  ⚠️ Meld

 5. Uit al die reacties is wel één ding duidelijk, iedereen is er nu wel van overtuigd dat Berkum kampioen wordt.
  :D:D:D:D:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 6. Berkum he, mensen zonder binding met de club, geen clubgevoel, geen voetbalemotie, geen culture, niks meer dan een (betaalde) prestatievoetbalfabriek die draait om winst maken…..maar he dat is slechts mijn mening he?


  ⚠️ Meld

 7. @code rood, ben benieuwd wat jouw ploegie is, ik lees net dat je onze buren ook al geen overwinning gunt.
  Maar overal wat van vinden is ook een sport!!!!


  ⚠️ Meld

 8. Ahhhh het bier op en de gezonde broodjes tijdens een kampioenschap.
  Zieliger moet het ook niet worden bij die kale kak vereniging.
  Klopt Co ik zag er 5 grijze mannen en twee gillende wijven schreeuwen tijdens de wedstrijd meer supporters kon ik niet ontdekken.Niet echt dat je zegt gezellig en een warme club.8)8)Bij Be Quik staat nog meer volk langs de lijn.


  ⚠️ Meld

Reageer