Be Quick wint thuis van OZC Ommen

Xwolle – Be Quick heeft zaterdag in een thuiswedstrijd OZC Ommen op zij gezet. Na een flauwe vertoning voor de rust, bleek een gekruid half uurtje na de pauze voldoende voor een ruime overwinning. In het Be Quick kamp stijgt de hoop op handhaving in deze klasse.

Beide partijen hebben bij aanvang van de wedstrijd 25 punten en weten zich nog niet veilig. Be Quick dat de afgelopen weken goed voetbal liet zien, komt echter niet goed uit de startblokken. Rechtsback Ties van Wijk: "De eerste helft was gewoon matig van onze kant. In vergelijking met vorige wedstrijden hebben we slap gespeeld." Centrale verdediger Laser Arslan: "Toch hebben we achterin weinig weggegeven. Lastig was vooral dat we weinig grip op het middenveld hadden." Vlak voor de rust is het toch nog bijna prijs voor Be Quick als een schot van Yordi Veldman voor de lijn wordt weggehaald. Namens OZC is Koggel nog dicht bij een doelpunt als hij door de defensie heen breekt, maar Wibo van Dijk maakt geen fout.

Bij Be Quick worden na de pauze Gianlucca van der Vegt en Milan Rada ingebracht. Vanaf dat moment gaat het vooral richting het doel van OZC. En krijgt de thuisploeg kans op kans. Laser Arslan: "Met Gianlucca werd het meer aanvallend en Milan was gewoon goed aan de bal." Ties van Wijk: "Met deze wissels zetten we meer druk naar voren en na de rust was er duidelijk de wil om te winnen." Vanaf de 53e minuut gaat het snel, ook omdat OZC totaal niet meer thuis geeft. Emiel Brinkhuis puntert zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen: 1-0. Jeffrey van der Vlist profiteert van een blunder in de defensie en maakt 2-0. En na een assist van Jeffrey van der Vlist maakt Sander Fillet in de 68e minuut de 3-0. Ties van Wijk: "We hebben op dit moment een fitte selectie en zijn conditioneel goed. Van wisselen worden we ook niet slechter." Dat is een prestatie op zich omdat Frank Oosterhof, Rutger Minkjan en Robbin Uitslag dit seizoen sowieso niet meer in actie zullen komen. OZC komt in het laatste kwartier van de wedstrijd weer wat meer op de helft van Be Quick, maar zal niet meer tot scoren komen. Mede dankzij goed ingrijpen van de defensie. Van Wijk: "We houden bovendien de nul en dat geeft ook vertrouwen voor de komende wedstrijden. We gaan zeker nog punten pakken."

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Volkomen terecht. Met name de rood zwarte voorhoede sneed door de ozc verdediging met de snelheid van een huisvrouw die een minuutje gratis shoppen in de supermarkt had gewonnen.
  Tel daarbij op dat de arme verdedigers de wendbaarheid hadden van een hummer op een woonerf en je begrijpt dat de 2-0 slechts een magere afspiegeling was.
  Be Quick is weer een ?chte vereniging waar het zaterdagam middag gezellig toeven is, naast Edon natuurlijk! !  ⚠️ Meld

 2. Uit welke jeugdopleiding heeft BQ die 3 jochies weggekocht dan? Of zijn deze wel gewoon aan komen lopen op eigen initiatief? Dat zou dan deze 3 jochies sieren. En BQ natuurlijk ook.


  ⚠️ Meld

 3. @ Teun

  Dit zijn allemaal spelers uit eigen jeugd, alleen Gianluca komt van Dieze west af. Maar de andere spelers melden zich zelf aan. Omdat ze op een hoog Nivo willen spelen in de jeugd.
  Deze spelers zijn 1e jaars a spelers, kom maar is een keer kijken zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 4. Haha. Zodat ik ze het zelf kan vragen zeker? Haha.Nee het jeugdbeleid en de praktijken zijn bekend van BQ28. Niet zo netjes als je dat blijft ontkennen in de media.


  ⚠️ Meld

 5. Precies. Eerlijkheid duurt het langst. Dat zouden ze zeker bij BeQuick moeten weten.

  Maar fouten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.


  ⚠️ Meld

 6. De lening van ruim 130.000 euro van de gemeente Zwolle aan voetbalvereniging Be Quick ’28 valt in slechte aarde bij andere amateurclubs in Zwolle.

  De overkoepelende organisatie van amateurclubs zet grote vraagtekens bij de lening. Veel meer clubs hebben volgens het orgaan moeite om de broek op te houden. Ze denkt ook dat er meer clubs volgen die geld gaan vragen aan de gemeente.

  Volgens de naastgelegen aartsrivaal VV Berkum wordt Be Quick met de lening beloond voor financieel wanbeleid.


  ⚠️ Meld

 7. Laat Berkum maar op zich zelf letten met die domineeszoon met spermakrullen.Sinds deze jodokus het technische beleid voert is menig lid al overgestoken naar de buurman.Vanwege vriendjespolitiek en zelfverrijkking..De jeugd van Be Quik voetbalt in ieder geval 3 keer hoger dan de hele jeugd van Berkum bij mekaar.


  ⚠️ Meld

 8. Frustratie Annemiek? Andere naam (weer) geblokkeerd? Mensen als jij zien we bij Berkum in ieder geval graag verhuizen, ook al zou je nog zo goed kunnen voetballen……  ⚠️ Meld

 9. hallo annemiek, los van je taalgebruik is het natuurlijk ook uiterst opvallend dat de hele jeugd van berkum de overstap maakt naar wat ze dan eerst de aartsrivaal noemen dat getuigt natuurlijk niet echt van clubliefde en loyaliteit maar dat is slechts mijn mening he


  ⚠️ Meld

 10. @ Teun

  Kom is met wat feiten dan?
  De jeugd die het bij Pec Zwolle niet redt , wordt door Pec geadviseerd bij
  Bequick te komen, omdat hier allemaal goede trainers op zitten, En bij jou club, worden zoveel spelers gehaald, dat de jeugd geen kans maakt voor het 1e elftal. Ik noem jongens al Thom kooke en Jordie de jong, die mogen lekker in het 2e ballen. Wat nog erger gaat worden als jullie kampioen worden, wat ik je overigens van harte gun.  ⚠️ Meld

 11. @ code rood

  Hierbij het verslag uit Ommen
  Zeer onterecht Whaha

  Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Be Quick’28 op de rol. Beide teams bevonden zich met 25 punten in de gevaarlijke PD zone. De winnaar deed dus goede zaken om zich aan die wedstrijden te ontworstelen.

  De 1e helft was van beide kanten afwachtend. Enkele kansen voor OZC en een grote kans voor de gastheer.Het merendeel van het spel speelde zich op het middenveld af. De theepauze ging dan ook met een brilstand in.

  Dit veranderde in de tweede helft. De gastheren gingen vol in de aanval en zetten de gasten uit Ommen stevig onder druk, waar men niet onderuit kon komen. En in de 54e minuut viel het zwaard van Damocles, toen keeper Mark Bennemeer met een lage schuiver gepasseerd werd.

  Men zou nu denken dat de geelhemden zich zouden herpakken, maar niets was minder waar. De rode spelers uit Zwolle hielden het initiatief en de 2 en 3-0 stonden snel op het scorebord. OZC probeerde nu met enige wissels het tij te keren, dat leverde echter enige zeer grote kansen op om de score een beter aanzien te geven.

  De verdediging van Be Quick’28 hield echter goed stand en zo verlieten de kanaries met een verdiende nederlaag het sportpark in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 12. Haha. Zwolle adviseert de afvallers om juist niet om naar BQ28 te gaan aangezien het eerste al jaren op een bedroevend nivo speelt. Gert Peter is met dit veranderde advies gekomen. Aangezien dit gevoelig ligt, mocht hij het alleen fluisteren en bleef zgn. het advies om naar BQ te gaan van kracht.

  Dat bedoel ik BQ leeft in 2 wereldenden de officiele (lees theoretische) en de praktijk.

  Als je als outsider gaat vragen hoor je alleen de officiele versies. Insiders en direct betrokkenen kennen ook de praktijk versie.

  Fijne Koningsdag en geniet van je eigen wereldje.


  ⚠️ Meld

 13. @ buuren

  We hebben het over de jeugd, en niet over de afvallers van het beloftenteam van Pec Zwolle, die gaan liever ergens spelen waar wel betaald wordt.


  ⚠️ Meld

 14. En dat fluisteren van GP heeft te maken met zijn verleden bij BQ28. Het moet hem pijn doen, dat zijn BQ28 zo is afgegleden.


  ⚠️ Meld

 15. Het feit blijft dat Be Quik altijd de opleidingclub van Zwolle blijft,en Berkum het kleine boerenbroertje ook al zit er nu zoveel kale kak dat imago blijft altijd en zal nooit veranderen.Ik snap ook niet helemaal wa GP hiermee te maken heeft.Zal bij Be Quik niet voorkomen dat het bier op is tijdens de kampioenschapsviering hahaha het blijft komisch.


  ⚠️ Meld

 16. Er komen zelfs Berkummers bij ons in de kantine, vraag maar is na bij Heineken wie op nummer 1 staat met meeste bieromzet.


  ⚠️ Meld

 17. nou ga je wel heel stoer doen bequicker…over het algemeen komt jullie clubhuis (ruim 4 rangen onder een kantine) ongeveer overeen met de gezelligheid in de kantine van monuta, dat is natuurlijk prima maar niet iets om over te op te scheppen


  ⚠️ Meld

 18. Nou Co nu ga je echt de mist in hoor. Bij een gemiddelde crematie of begrafenis zit het Monuta restaurant bomvol hoor. Dat haalt zelfs een bijzondere ledenvergadering bij de Rood Zwarten bij lange na niet.


  ⚠️ Meld

Reageer