Verkeerschaos Willemskade uitgebleven

Zwolle – De verkeersmaatregelen door de herinrichting van de Willemskade hebben grote impact op het Zwolse verkeersysteem. De inzet van de verkeersmaatregelen heeft positief effect gehad op de verkeerssituatie in de eerste week van de reconstructie: een verkeerschaos is uitgebleven.

foto_2_kruising_willemskade-westerlaan.jpg

Vanaf de start van de werkzaamheden op 18 april 2017 monitoren de gemeente Zwolle en de aannemer Van Gelder de verkeerssituatie in de ochtend- en avondspits dagelijks. Daarnaast nemen zij voortdurend maatregelen om het nieuwe verkeerssysteem te optimaliseren. Dit vindt plaats door groentijden van verkeerslichten in het systeem te verlengen of te verkorten, nieuwe verkeersborden toe te voegen en extra verkeersregelaars in te zetten. Meer informatie over het herinrichtingsproject Willemskade staat op www.zwolle.nl/willemskade .

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De afsluitingen die in de wijk geplaatst zijn zonder overleg, en zijn voor de zakelijke panden in de Terborchstraat niet werkbaar. De 7 alleetjes doorgang naar Terborchstraat is geen woonstraat maar heeft bijna alleen een bedrijfsmatig gebruik, vandaar dat de huidige afsluiting niet acceptabel is.Buiten de extra overlast van alle afsluitingen, krijgen wij van onze klanten nu ook de volle laag, die regelmatig nu te laat op hun afspraak komen.


  ⚠️ Meld

 2. H. van der Vegte, het lijkt mij zinvoller om dit bij de Gemeente te melden in plaats van hier op WLZ. Wij kunnen er niets aan doen of iets aan veranderen.


  ⚠️ Meld

 3. Hulde aan de gemeente Zwolle.
  dit hebben ze in mijn ogen erg goed geregeld.
  Verkeersregelaars en goede bewegwijzering en aandacht in de diverse media.

  je komt niet voor verassingen te staan.
  Ze kunnen wel iets.


  ⚠️ Meld

 4. Ik merk wel dat er veel automobilisten niet in de gaten hebben dat er een verkeerslicht staat op de hoek Willemskade – westerlaan als je van de veerallee komt. Heb als fietser al meerdere keren meegemaakt, in één week tijd, dat ik bijna werd aangereden omdat ze gewoon dom door reden en niet stopten toen het rood werd.


  ⚠️ Meld

Reageer