Park de Wezenlanden omleidingen ivm BFO2017

Zwolle – In verband met de veiligheid tijdens de op- en afbouw van Bevrijdingsfestival Overijssel zijn delen van Park de Wezenlanden afgesloten rondom de periode van 5 mei. Het afsluiten in fases in plaats van een gehele afsluiting dient het woon- en werkverkeer mogelijk te houden. Er gelden rond deze data een aantal loop- en fietsomleidingsroutes welke met borden worden aangegeven rondom het park. Tot en met zondag 30 april is het grootste deel van het park gewoon te gebruiken. Wel wordt oplettendheid gevraagd in verband met bouwverkeer.

5mei.jpg 

Van 1 tot en met 7 mei is de brug vanuit de Wipstrik en de route richting de dierenweide vrij. Ook de familieweide is te gebruiken (met uitzondering van 5 mei) gedurende de gehele periode. De omleiding voor fietsers is al vanaf 28 april van kracht en loopt om het park heen (Almelose kanaal, Luttenbergstraat, Ten Oeverstraat – Assendorperdijk).

Voor vragen over de werkzaamheden en afsluitingen kunt contact opnemen met de organisatie van het evenement. Tot en met 30 april kunt u bellen naar 038 – 453 2660. Vanaf 1 mei kunt u bellen naar 085 – 201 0294. Aanvullende informatie is tevens te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik ben groot voorstander van het festival, maar ik merk toch wel dat het ieder jaar belastender wordt voor de buurt. In het verleden kon je tijdens het festival nog gewoon gebruik maken van de Assendorperdijk maar vorig jaar was de toegang vanaf de Luttenbergstraat ineens dicht. En ik zie nu ineens weer allerlei dreigende hekken klaar staan ter hoogte van de Jumbo die de indruk wekken dat we nog verder opgesloten worden. Er mag wat beter nagedacht worden over al die afzettingen: dit soort kunstmatig gecreëerde overlast is niet nodig.


  ⚠️ Meld

 2. Nee ik kom ook niet en niet omdat mijn vader, geboren en getogen Wezupper, toevallig een goede functie op het bureau van Arthur Seyss Inkquart had. Nee puur omdat dit soort feesten helemaal niets met de echte bevrijdingsfeesten te maken heeft.


  ⚠️ Meld

 3. Precies en daar gaat het juist helemaal mis. De link met de geschiedenis is verbroken ter faveure van een vreselijk commercieel festival. Straks krijgen we ook nog bungeejumping en een Kermis. Gadver.


  ⚠️ Meld

 4. Er is al een kermis, op de Turfmarkt. En waarom niet? Feest is feest. En dat dat geld kost, wel duh, natuurlijk, maar het BFO bijvoorbeeld heeft geen winstoogmerk.


  ⚠️ Meld

 5. @Jip

  Naar mijn idee is het geen commercieel festival…

  Bijna iedereen die daar werkt zijn vrijwilligers die dat doen omdat zij het belangrijk vinden dat we erbij stil staan dat we vrij zijn en dat dat gevierd mag worden, juist in deze tijden mag dat zeker niet vergeten worden.

  Ik ben dit jaar weer van de partij om te helpen tijdens het BFO en ik hoop dat nog vele jaren te kunnen doen!


  ⚠️ Meld

 6. Het is mooi dat zo’n groot feest in Zwolle kan en wordt gehouden, heel goed voor de uitstraling en de stadspromotie en ik vind de Weezenlanden juist de aangewezen plek voor dit feest. Relatief dichtbij het station, ruim, maar toch ook intiem en vlakbij Assendorp, wat ook een gezellige sfeer geeft in de wijk.


  ⚠️ Meld

 7. controle , hekken, ( geen eten, geen drinken, mag je zelf meenemen ?)
  ook al geen voetbal shirt mag je aan ? enz .enz .

  VRIJHEID :'(

  laatste bericht komt ook net binnen
  mensen met gele ster worden ook geweigerd  ⚠️ Meld

Reageer