Zwolse jongeren bij Theater Na de Dam

Zwolle – Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Zwolse theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel presenteren op 4 mei een gezamenlijk programma in Schouwburg Odeon, met voorstellingen van o.a. Theatergroep De Jonge Honden en Theater De Makkers. Beide gezelschappen werken voor hun voorstellingen samen met jongeren uit Zwolle en omgeving.

140217_td_theater_na_de_dam_beeldmerk_onderschrift_2014_rgb_500px.gif 

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generatie af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam, dit jaar voor de derde keer in Schouwburg Odeon, houden we de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend.
Theater De Makkers maakt de jongerenvoorstelling voor Theater Na de Dam. De voorstelling, Het vrije woord, is een theatrale route door het centrum van Zwolle, met verhalen die zijn ontstaan uit interviews van de jongeren met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Anne Frank was niet de enige die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de voorstelling Meisjes in de Oorlog horen we de verhalen van een groep meisjes die in de oorlog hun gevoelens, gedachtes en angsten toevertrouwden aan papier. De voorstelling wordt gespeeld door 15 meisjes.
Toneelgroep Boer&Buys maakt voor Theater Na de Dam een muziektheatervoorstelling over onderduiken en de gevolgen daarvan. ArtEz-studenten Marleen Stein en Mette Bunskoek spelen op 4 mei Anders / Om (10+). Deze voorstelling is in de weken voor de dodenherdenking op 25 basisscholen in Zwolle gespeeld en is tijdens Theater Na de Dam nog één keer te zien.
Kaarten voor de verschillende voorstellingen kosten € 5,-. Meer informatie: www.zwolsetheaters.nl/theaternadedam

Artikel delen:

Reageer