Berkum moet alert zijn tegen DOS ‘37

Zwolle – Om in de kampioensrace te blijven zal Berkum zaterdag thuis scherp moeten blijven tegen DOS ’37, dat zich vorige week in veilige haven heeft gespeeld. De Tukkers draaiden dit jaar, na hun degradatie uit de hoofdklasse, in de 1e Klasse D nogal wisselvallig mee maar presteerden in de derde periode beter dan daarvoor.

"In deze fase is elke wedstrijd voor ons een nieuwe finale," beseft Berkum-middenvelder Frank Hoolsema. "DOS is een ploeg met sterke spitsen, dus we moeten zeker niet denken dat we dat karwei wel even zullen doen. We moeten ons eigen spelletje blijven spelen en ook nu de punten weer pakken." De balans voor DOS in de laatste duels is tekenend voor hun hele seizoen. Enkele weken geleden boekte de ploeg uit Vriezenveen een knappe 1-1 remise tegen kampioenskandidaat WHC, direct gevolgd door een 3-1 zeperd bij laagvlieger De Esch. Afgelopen zaterdag zette DOS plaatsgenoot DETO met 3-2 opzij, waardoor DOS nu vrij van degradatiezorgen is. DETO nam het initiatief en DOS keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna nam DOS echter het initiatief over en na de 1-1 van Stef van der Velden was de thuisclub de bovenliggende partij. Toen goalgetter Marc Meier na rust voor 2-1 en 3-1 zorgde leek het pleit beslecht, maar DETO kwam 10 minuten voor het slot terug tot 3-2. DOS-keeper Patrick Nitert hielp zijn club in de slotfase met fraaie reddingen aan de overwinning, die plaatsgenoot DETO nog wat dieper in de degradatieproblemen duwde.

In november won Berkum met 2-4 bij DOS ’37, dat het de Zwollenaren behoorlijk lastig maakte. DOS kwam op 1-0 door Marc Meier maar twee minuten later kopte Jordi Lemmens de bezoekers langszij. Nog voor rust scoorde Berkum-spits Johnsen Bacuna de 1-2 en toen hij in de tweede helft ook nog de 1-3 maakte leek het pleit beslecht. Meier zette DOS echter op 2-3, waarna de druk werd opgevoerd en de beslissing viel pas in de slotminuut toen Chris van der Meulen voor de 2-4 tekende. Afgelopen zaterdag won Berkum bij FC Zutphen met 1-2, waarbij de Zwollenaren een karrevracht aan kansen om zeep hielpen. Mehran Ali Pour Asli bracht Berkum op voorsprong na een blunder in de Zutphense defensie, maar de thuisclub kwam op gelijke hoogte toen er aan Berkum-kant onvoldoende werd opgeruimd. Direct daarna herstelde Berkum-verdediger Timo ter Haar de marge door uit een corner de 1-2 binnen te koppen. De bezoekers kregen vervolgens een hele serie fraaie kansen om naar een monsteroverwinning uit te lopen, maar het ontbrak aan scherpte en het nodige geluk. Met die krappe winst werden wél kostbare punten binnengesleept omdat achtervolger WHC diezelfde dag onderuit ging. Met nog drie duels te gaan heeft de ploeg van trainer Arno Hoekstra de kampioenskansen in 1D dus in eigen hand, maar Berkum kan zich nog steeds geen uitglijder veroorloven. Het duel Berkum-DOS ’37 staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn, die op Sportpark de Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Denk dat de kampioensstress een rol gaat spelen. Bibberende 2-1 overwinning desondanks en dan hopen op gunstige uitslagen elders.
  Thuis kampioen worden is toch het leukste


  Maak melding

 2. Drie kanshebbers? Haha. Nee Berkum is nu virtueel kampioen. Volgende week express verliezen in Bennekom en dan thuis winnen van De Esch. Het liefst in de 94e minuut door een lelijke eigen goal. Dan kunnen die inteelt gelderlanders nog heel hopen op een stunt maar komen ze van een koude kermis thuis. Heeeeeerlijk. 😀


  Maak melding

 3. Van harte met deze overwinning, wij winnen ook met 1-2 bij Dosk kampen, en rechtstreekste handhaving bijna een feit.
  Door de toptrainers Jan locht en Rudi Fillet.


  Maak melding

 4. 2e Klasse? Met alleen maar vrijwillige afvallers van PEC Zwolle. Met twee ad interim trainers aangezien die andere is ontslagen.

  Petje af hoor. We mogen hier wel spreken van een zeer succesvol seizoen voor de op zwart rood zaad zittende vereniging. Proficiat.


  Maak melding

 5. Hey droeftoeter. Als je niet tegen je verlies kunt, kun je beter een andere sport gaan zoeken. Dan is voetballen in de kelder van het Zwolsche amateurvoetbal niets voor jou. Ga lekker Jeu de Boule spelen of ga wat mij betreft gezellig klootschieten. 😛


  Maak melding

 6. Wat een slap zooitje.
  Scoren in de 85ste minuut. Met de hakken over de sloot. Voetbal scepticus kooijker wist mij het al vroeg te melden


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.