World Disco Soupday

Zwolle – YFM zet voedselverspilling dit jaar opnieuw op de kaart tijdens de eerste World Disco Soup Day. Het is namelijk onverteerbaar dat er nog steeds mensen honger hebben terwijl we oogsten vernietigen en per persoon bijna 50 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak gooien. In de aanloop naar deze dag nodigt YFM alle Zwollenaren uit om op vrijdagochtend 28 april een gratis kom soep te halen, van groentes die anders zouden worden weggegooid.

wdsd.jpg 

Voedselverspilling op de kaart.
In 2014 zette Youth Food Movement (YFM) voedselverspilling in Zwolle al op de kaart door het organiseren van Damn Food Waste. Dit jaar pakken we het groter aan dan ooit, door samen te werken met jongeren over de hele wereld. Met ons internationale Slow Food Youth Network organiseren we wereldwijd Disco Soups en laten we zien dat voedselverspilling nog steeds een probleem is. Op 29 april dansen we in meer dan 35 landen op dezelfde beats terwijl we producten die eigenlijk weggegooid worden, omtoveren tot een heerlijke soep.

Food waste facts.
Terwijl miljoenen mensen honger hebben, wordt eenderde van het voedsel, dat bedoelt is voor consumptie, weggegooid. 1,3 miljard ton voedsel voeren we aan de vuilnisbak. Tegelijkertijd staan we voor de grote uitdaging om in 2050 de wereldbevolking nog te kunnen voeden. Dit is voor YFM genoeg reden om het probleem van voedselverspilling opnieuw onder de aandacht te brengen.

Welkom op de vrijdagochtendmarkt in Zwolle!
Op vrijdagochtend 28 april serveert YFM een soep van producten die anders weggegooid zouden worden, omdat ze niet de juiste vorm hebben, een vlekje hebben of waarbij de THT-datum (bijna) is verstreken. Frank, Elke en Ellen van YFM Zwolle heten je van harte welkom. Je vindt ons op vrijdagochtend 28 april op de Melkmarkt in de binnenstad!

 

Artikel delen: