Sinterklaasactie bij verzorgingshuizen

Smullen van gevulde speculaas en genieten van zelfgeschreven gedichten. Echt iets wat hoort bij het Sinterklaasfeest. Daarom gaan Deltionstudenten in de week van 5 december naar verschillende verzorgingshuizen in Zwolle. Zij nemen een cadeautje mee waaraan iedere student een bijdrage heeft geleverd. De studenten van START.Deltion maken er een gezellige ochtend van voor de bewoners, door bijvoorbeeld samen met hen koffie te drinken. 

Studenten van de bakkers- en horecaopleiding niveau 1 hebben speculaas gemaakt. Andere studenten hebben een bijpassend gedicht gemaakt dat studenten administratie uitwerkten. Ook de studenten Winkel, Zorg en Algemeen Logistiek Medewerker dragen hun steentje bij: zij pakken alles mooi in. Met z’n allen delen ze hun zelfgemaakte cadeautjes uit in de verzorgingshuizen. Zo leren de studenten samenwerken en deel te nemen aan maatschappelijke projecten.

Lidy Bredewold is lerares bij START.Deltion. “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten maatschappelijk betrokken zijn. Het is goed dat de studenten buiten de school iets doen voor anderen. Daar leren ze zelf veel van en ze merken ook dat je iemand echt blij kunt maken door iets van jezelf te geven.” START.Deltion biedt opleidingen op niveau 1 in verschillende richtingen. Deze opleidingen worden uitgevoerd via de methodiek ‘Natuurlijk Leren’. Dat betekent dat de student leert door te doen, aan de hand van opdrachten die uit de praktijk komen. Daarbij is het vertrekpunt wat de student al kent en kan.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. kijk dat is nou eens mooi toffe actie daarkan ik volledig achter staan.deze mensen worden vaak vergeten maar zijn toch degene die dit mooie land hebben opgebouwd. 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.