Openbaar Belang verhoogt de huren

Zwolle – De ruim 2600 huurders van Openbaar Belang ontvangen deze week het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Wettelijk mag de corporatie een maximum huurverhoging van 2,8% geven aan huishoudens met een jaarinkomen onder de € 40.349,-. Boven deze grens mag de woningcorporatie een maximum verhoging van 4,3% vragen.

Ruim 80% beperkte huurverhoging
Openbaar Belang stelt aan 81,6% van haar huurders een huurverhoging voor die ver onder de wettelijke percentages ligt. De huishoudens met een huishoudinkomen lager dan € 40.349,- of dat niet vast te stellen is, krijgen gemiddeld 0,75% huurverhoging. Slechts 6% van de huishoudens met een lager inkomen krijgt de maximaal toegestane huurverhoging van 2,8%. Dit om de huur meer in evenwicht te brengen met de kwaliteit van de woning. Deze huurders betalen momenteel minder dan 60% van de huur die Openbaar Belang voor de woning mag vragen.

De huurders waarvan het inkomen boven de € 40.349,- ligt, ontvangen een huurverhoging tot 4,3%.

Studenten 0,3% verhoging
Studenten mogen een huurverhoging van 2,8% krijgen. Openbaar Belang kiest er echter voor om hier alleen maximaal de inflatie door te rekenen van 0,3%.

Vragen?
Op de site www.openbaarbelang.nl is meer informatie over dit onderwerp te vinden bij de veelgestelde vragen.

 

Artikel delen: