Domotica voor Dummies

Zwolle – Het lampje in je koelkast, de gordijnen die automatisch dichtgaan of toch een slimme thermostaat: Wat is nou eigenlijk Domotica? Eigenlijk is Domotica een relatief onbekende term die juist zo veelomvattend is. Wat is de impact ervan op de maatschappij? Kom langs op 2 mei, 20.30 uur in Café Foyé en laat je verrassen.

De perspectieven rondom domotica
Honours programme studenten van het Windesheim zijn bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van een domotica concept. Tijdens dit onderzoek kijken zij vanuit verschillende perspectieven naar de invloed van domotica op de maatschappij. Deze perspectieven zijn: sociologisch, ethisch, techniek geschiedenis, futurologie, zingeving en psychologie. Dit wordt gepresenteerd aan het publiek tijdens de Meet Up op 2 mei.

Op de avond worden de perspectieven bekeken vanuit vroeger, nu en in de toekomst. Tijdens het perspectief techniek geschiedenis zullen zij laten zien hoe domotica ontstaan is en waar dit tegenwoordig allemaal al toegepast wordt. Op het gebied van zingeving en ethiek behandelen zij wat dit doet met onze privacy en waarom mensen wel of niet kiezen voor een ‘slim huis’. Tijdens het perspectief futurologie zullen zij een toekomstbeeld schetsen.

Ingewikkeld? Nee hoor!
Mensen denken vaak dat domotica ingewikkeld is maar op 2 mei zul je zien dat dat niet zo hoeft te zijn. De studenten hebben deze avond het doel om domotica begrijpelijk én bereikbaar te maken voor ons allemaal. Ze willen in gesprek met het publiek en staan open voor feedback: wat zijn de gevaren en de kansen volgens de zaal? Interactie alom, dus!

Studenten: Cees Tollenaar, Siebren de Vos, Patrick van der Nat en Pieter Brands. Begeleider Team Domotica: Wieger van Dalen.

Club Cele | Talk of The Town Zwolle: Domotica voor Dummies vindt plaats op 2 mei vanaf 20.30 uur tot 22.00 uur in Café Foyé (bovenfoyer).

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jammer, dat ik dit gemist heb. Had het best zien zitten. Zijn er mensen geweest die hier hun ervaring willen delen?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.