Kingdance weer goed bezocht

Zwolle – Op het nieuwe evenementen terrein op de Grote Voort is het jaarlijkse Kingdance wederom goed bezocht. Van 14.00 uur tot 0.00 uur wordt op deze wijze door een velen uit Zwolle en omgeving Koningsdag gevierd.

_mg_8123.jpg

Het evenementen terrein zal vaker gebruikt worden voor feesten zoals Kingdance, zo is onlangs besloten na onderzoek naar de overlast. Een goed alternatief voor de locatie aan de Wythmenerplas, zo bleek uit de onderzoeken. Kingdance is toegankelijk voor alle leeftijden. Er is dus geen minimale leeftijdsgrens opgelegd. Voor jong en oud dus een feestelijke wijze tot het vieren van de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander.

_mg_8136.jpg_mg_8126.jpg
_mg_8129.jpg

Artikel delen:
Reacties 126
 1. Beetje jammer dat ze zich volgens mij niet aan de geluidsnormen houden. Hier in de aalanden tril ik van de bank en de kids kunnen niet slapen… het lijkt ook wel steeds harder te gaan


  ⚠️ Meld

 2. Ook hier in Zuid hoor ik het prima binnen op zolder. Mag van mij nog wel wat harder hoor, nergens last van! Leuk dat de bezoekers veel plezier hebben!

  Dat het harder lijkt te gaan komt door het briesje dat briest, dat kan bepaalde frequenties met een x factor versterken.


  ⚠️ Meld

 3. Woon aan de klooienberglaan en hoor het bij lange na niet boven de tv uit, lijkt me dus overdreven dat je in de aa-landen weg trilt. Misschien verstandig een bouwkundig rapport van je fundering te laten maken want er lijkt mij iets niet mee in de haak.


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij zat Pecer gewoon te wachten met zijn reactie onder de Ctrl+V om het vrijwel direct te kunnen plaatsen zodra het Kingdance bericht kwam. 😀


  ⚠️ Meld

 5. Nou Sandertje, wijsneus, ik woon ook in de aa-landen en het is hier inderdaad niet om aan te horen. Kan de DJ hier woordelijk verstaan door de TV heen. Ramen en deuren gesloten. Huis bouwkundig in goede staat.
  Muziek staat harder dan voorheen en de wind staat ook niet goed.


  ⚠️ Meld

 6. Hoezo zou dit minder geluidsoverlast opleveren als op de Wythem. Of zouden de golfers in dikke vinger in de pappe hebben… Ook ik tril van de bank in Dieze West. Ik vind het niet erg en ik hoop dat de feestvierders een mooie party hebben.


  ⚠️ Meld

 7. Heb ook in de nieuwbouw vlakbij de klooienberg gewoond.
  Die gevels zijn een stuk geluiddichter dan oude huizen.
  Je weet maar nooit.

  Heb ik wat gemist dat er staat dat er meer feesten daar gehouden gaan worden?
  3 per evenemententerrein per jaar toch?
  Wie weet dat?
  (Just curious)  ⚠️ Meld

 8. Zeker na de teleurstelling gisteren wens ik iedereen op Kingdance veel plezier

  Lekker feesten, om middernacht kun je per slot al weer slapen nietwaar…..


  ⚠️ Meld

 9. Inderdaad is het in de aalanden goed te horen… kan me niet voorstellen dat het allemaal binnen de normen is.. kan de mc geregeld woordelijk verstaan


  ⚠️ Meld

 10. Ik woon ook in de aalanden.ik hoor het wel maar ik vind het totaal niet erg.ook ik ben jong geweest en snap die zeurpieten niet over geluisoverlast. Laat ze plezier hebben 3 keer per jaar.


  ⚠️ Meld

 11. Het gaat veel te hard weer hier in de Aa-landen… maar wie geeft er om de Aa-landen? Eerst die mast, nu geluidsoverlast, volgend jaar die Moskee…


  ⚠️ Meld

 12. Ik woon ook in de aalanden en kan het idd letterlijk volgen.
  Nou heb ik er niet heel veel problemen mee aangezien het maar hooguit 3x per jaar is, maar het gaat wel flink hard.
  En of het nou aan de wind ligt of niet, het dreunt wel degelijk boven de tv uit.
  Als ik een geluidsopname kon uploaden had ik het gedaan. Nogmaals, hoop dat ze een super avond hebben, en vind het goed dat zulke dingen georganiseerd worden, maar snap het ook als mensen aangeven er last van te hebben.


  ⚠️ Meld

 13. Wat een zuurpruimen hier weer! Een paar keer per jaar feest in een stad van meer dan 100.000 inwoners, dat moet toch kunnen?!


  ⚠️ Meld

 14. Of de azijn was in de aanbieding of het grootste gedeelte van de klagers hier is vroeger gepest.

  Stelletje droeftoeters. Hahaha.

  Owja, ik heb niks met de muziek die er gedraaid wordt, maar wat mij betreft mag het nog een stuk harder. Mooi toch 🙂


  ⚠️ Meld

 15. Dove Kwartel, als je nou eens in een uurtje onder alle gratis webproxys op internet nog meer klachten indient lijkt het misschien wel echt alsof veel mensen er last van hebben


  ⚠️ Meld

 16. Dus als je het te hard vind je je zegt er wat van ben je ineens een droeftoeter of azijnzeiker?

  Ieder mag zijn mening hebben toch? Kan me niet voorstellen dat die muziek minder leuk zou zijn als het wat zachter zou zijn


  ⚠️ Meld

 17. Wat een zeurders hier. Wij wonen er bijna naast in de veerallee en hebben nergens last van, wel wat geluid in de achtertuin, maar je woont in Zwolle, niet in Staphorst. Lekker verhuizen naar een rustig dorp aan iedereen die last heeft van een beetje muziek.


  ⚠️ Meld

 18. Van Noord tot Zuid klachten over Kingdance in Zwolle
  Op Twitter werd gisteravond door verschillende mensen geklaagd over geluidsoverlast van Kingdance. Het festival vond dit jaar voor de tweede keer plaats op het Scania-terrein aan de Blaloweg. Onder andere vanuit Wipstrik, Zwolle-Zuid en Aa-landen klaagden mensen over het harde geluid.  ⚠️ Meld

 19. of de wind is heel ongunstig dit jaar voor de aalanden of het streepje op de volume knop staat verkeerd maar dat de kinderen niet kunnen slapen en er wakker van worden gaat me net iets te ver, toontje lager en dan is het voor iedereen een mooi feest toch, gister niks geen overlast van de stad dus het kan ook anders.


  ⚠️ Meld

 20. Ik snap het gezeur niet… Er zijn al heel wat minder festivals door al dat gezanik en ook nu moet er gelijk weer negatief gereageerd worden. Op die manier kan er straks helemaal niets meer, maar dat is waar men schijnbaar op uit is. Erg jammer dat we straks op de kaart staan als stoffige suffe stad waar niets (meer) te beleven is voor de jeugd. Zal mij benieuwen hoeveel artiesten er dit jaar weer afzeggen voor het stratenfestival….


  ⚠️ Meld

 21. Wat een klagers allemaal weer in de aa-landen. Het is maar een paar keer per jaar dat er een feest is. Dus laat het dan een keer wat gehorig zijn. Licht ook aan hoe de wind staat. Straks kan er niks meer in zwolle en hoor je dezelfde klagen dat er niks word georganiseerd.


  ⚠️ Meld

 22. Volgens de heren van de gemeente valt alles binnen de normen maar ik snap niet waarom de muziek dan letterlijk te volgen is boven de tv hier in de Aa-landen.
  Ik ben geen droeftoeter of zeikerd maar hoop dat ze dit volgende keer op Hessenpoort doen.


  ⚠️ Meld

 23. Gezellig, in de buurt van de Rijnlaan staan de kids buiten op straat te dansen. De gemeente zal de geluidsnorm wel wat naar boven hebben bijgesteld.
  Volgende week gezellig weer dance4liberation, daarna Fusion of dance, Megabase, Let the music play, Dancetour.
  Lekker hakkuh jonge !!!


  ⚠️ Meld

 24. Ik hoor dat Yellow Claw nu bezig is Wilfried, misschien hun hit “Shotgun” Die komt straks wel langs denk ik. Top nummer. Ik ga wel even mijn raam sluiten anders gaat de hond ook meedoen.


  ⚠️ Meld

 25. Ik woon ook in de Aalanden en sta te dansen op mijn balkon op yellow claw…scheelt weer 20 euro??.
  Kom op mensen. Wat is nou een paar uur dat de wind toevallig deze kant op staat op een mensenleven? De jongeren uit Zwolle kunnen eindelijk ergens heen in hun eigen stad waar verder weinig te doen is voor hun. Mijn moeder is 65 en zit zelfs nu te genieten op de bank in de aalanden!  ⚠️ Meld

 26. Het is makkelijk afgeven op een ander als je zelf geen last hebt. Ik vind de feestjes allemaal prima! Hartstikke leuk zelfs.
  Maar het is gewoon een feit dat hier in de aalanden veel geluidsoverlast is. Ik nodig een ieder dan ook uit om hiereen te komen en het te ervaren. En anders moet je niet zeggen dat het niet klopt. Voor iedereen die niks hoort..super! Maar helaas geldt dat niet voor iedereen.
  En dat heeft niks met azijnzeiken te maken.
  Vorig jaar was het gewoon echt beduidend minder qua lawaai


  ⚠️ Meld

 27. @Maaike, Ik heb een buurman die 10 uur per dag klust, IEDERE DAG! Dat is pas overlast… Een paar uurtjes muziek moet gewoon kunnen. En ja ik woon ook in AA-Landen en ja het is hier goed hoorbaar.


  ⚠️ Meld

 28. Nou eerlijk wat een zeurders. Ik ben al een tijdje voorbij de doelgroep maar laat die jongelui toch lekker. Ik woon ook in de Aalanden en ja af en toe hoor ik de bassen boven de tv uit, nou ?n?? Net ff buiten gaan staan om het beter te horen.
  Ligt wel aan de wind denk ik want vorig jaar hoorde je hier bijna niets. Heerlijk toch je uitleven op de muziek die je leuk vindt??????:D


  ⚠️ Meld

 29. Aanvulling op mijn eerdere bericht, na volgende week Dance4 liberation heb we 2 weken later festival Pinkstereo en een dag later Rawdefinitoon met als afsluiter Warface Heavy Artillery. Het gaat goed met de dance in Zwolle. Ik ga nu nog even naar buiten lekker genieten van Yellow Claw. Jammer dat ik weer op 06.00 uur op moet anders nam ik nog een biertje. Iedereen nog veel plezier.


  ⚠️ Meld

 30. Goh nu staat de wind richting de aalanden en gaan die mensen zeiken, nee doe t op de hessenpoort dan gaat berkum weer zeiken t kan nooit goed zijn en je zou het altijd wwl ergens blijven horen…. Gezeik om niks voor de een wel de ander niet maar gun de jeugd toch eens een feestje kom op mensen, en jullie zullen toch nooit begrijpen dat bij deze muziek nou eenmaal bass hoort en dat t zinder bass niks aan is…


  ⚠️ Meld

 31. Ook ik had last van Geluidsoverlast van Kingdance op Scania terrein. Waarom moet die muziek zo verschrikkelijk hard zo dicht bij een woonwijk? en waarom tot 24.00 uur door?

  Je kan toch ook om 12.00 uur beginnen en om 22.00 uur stoppen (en op een normaal geluidsnivo)? Dan rijden de treinen en de bussen ook nog om de toeschouwers te vervoeren, na 24.00 uur rijden die niet meer!

  Ik heb dan ook een klacht ingediend en ik hoop dat meer (normaal denkende) mensen dat doen! 😀


  ⚠️ Meld

 32. Dat was ongetwijfeld weer een mooi feest! In aa landen inderdaad goed te horen!

  Er wonen hier in de wijk veel mensen die anderen geen plezier gunnen, dat is jammer.
  Als dat beetje geluid van gisteren al als overlast wordt ervaren dan moet je er toch zeker over na gaan denken om te gaan verhuizen…

  En niet slapende kinderen is een kwestie van opvoeden… Die hebben alleen last als paps en mams hun dat idee ingeven.

  Schandalig dat een stad Zwolle zo met z’n festiviteiten omgaat; hier horen zulke feesten, en in de stad zelf langer dan 00:00 uur.


  ⚠️ Meld

 33. Ik heb ook een klacht ingediend. Het was totaal onnodig. Ongekend die harde muziek. Met Bevrijdingsfestival wordt het zeker weer zo n herrie.


  ⚠️ Meld

 34. Allemachtig! Wat een geluid he!
  Eerst dit, en dan is het nog schoolvakantie dus van die spelende kinderen op straat, zondag weer die herrie van de kerkklokken en bijkomende verkeersoverlast, en dan volgende week ook weer mensen die menen een feest te moeten geven….

  Ik zet m’n huis te koop!


  ⚠️ Meld

 35. Denk dat het voor de meeste mensen geldt dat niet zozeer de muziek het probleem is maar de bas. Bij muziek zet je de tv gewoon wat harder. Dat is bij bas wat lastig.. ohja en iedereen zegt ach het is maar 1x per jaar maar volgende week staat het volgende feestje gepland daar en zo zijn er daar nog een aantal;)


  ⚠️ Meld

 36. Wat een herrie, niet meer normaal.
  En dan se muziek uitgemolken covers werden over de Boerendanserdijk het groene dorp ingeblazen.
  Jongens jongens wat slecht.  ⚠️ Meld

 37. Denk nog 10 jaar en dan zullen de tijden weer gewoon tot 01:00 of later worden en meer festivals dus gewoon even deze zeurgeneratie uitzitten.


  ⚠️ Meld

 38. Huh, 5,71 euro voor een glas drinken? Schenken ze daar Vieille bon secours ale ofzo? #zwolle #kingdance #oplichters #afzetters #herrie


  ⚠️ Meld

 39. SCHANDALIG!!!! #kingdance #zwolle 3,5 muntje voor 10 euro!!!!! 2 muntjes voor een glas drinken?????? #afzetters #oplichters ?????????


  ⚠️ Meld

 40. Dacht je dan nou werkelijk dat zij dit organiseerden om jou een leuke dag te bezorgen?, natuurlijk niet!, ze organiseren dit alleen maar en puur voor eigen gewin!:D

  Ja en als je dan ze dom bent om er heen te gaan melken ze je helemaal uit! (want eigen eten en drinken meenemen mag niet :D)

  Dus welke les heb je geleerd? Juist er niet meer heen gaan!


  ⚠️ Meld

 41. Echt leuk dat ze dit voor de mensen verzorgen, dit zet Zwolle weer mooi op de kaart! Zwolle moet geen slaap stad worden maar een bruisende stad! Supermarkten moeten wat mij betreft ook de hele dag open op zondag. En vaker koopzondagen in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 42. Precies. Wij ergeren ons kapot aan dit evenement. De een kon niet slapen, de ander heeft piepende oren, weer een ander is platzak door de veel te dure drankjes en de gemeente moet alle klachten in behandeling nemen. Kost ook handen vol geld.

  Nee dan de organisatie van Kingdance zelf. Die hebben daar geen last van en gaan met de vette winst lekker naar een ver en warm land waar het heeeeeel rustig is. En nemen een drankje van onze kosten en ergenissen.

  Aanpakken dit tuich.


  ⚠️ Meld

 43. Niet slapende kinderen ligt aan de opvoeding??? Zeker zelf geen jongen kinderen? Die van mij is 1,5.. dat hij wakker werd van de muziek heeft niks met opvoeding te maken….>:(


  ⚠️ Meld

 44. Het was erg veel lawaai in ons tuindorp Berkum ik had er veel last van.
  Kon nog niet rustig de hond uitlaten die was zelfs bang van al die herrie.
  Ik hoop niet als de VV Berkum kampioen wordt dat ze dan zoveel lawaai maken.Maar dat geloof ik niet want het zijn allemaal nette mensen in Berkum.


  ⚠️ Meld

 45. Haha grapjassen. De grote mate onzin die jullie spreken is het niet eens waard om te weerspreken. En Zwolle Nu, je bent idd behoorlijk opgelicht als jij 2 muntjes moest betalen voor een glas drinken. De overige 24.999 mensen hoeften er maar 1 voor te betalen (bier, frisdrank).

  😀


  ⚠️ Meld

 46. Wij werden vannacht wakker gemaakt door onze dochter die bij kingdance was geweest: ze was in paniek omdat ze een harde ruis in haar oor had…. En ze had al zo ver mogelijk van de boxen gestaan.
  Het lijkt mij toch dat je als organisator een zorg plicht voor je gasten hebt!
  Ik ga in ieder geval hierover een klacht indienen, mijn indruk was dat het veel te hard stond.  ⚠️ Meld

 47. Misschien kan de gemeente en de organisatie iets doen aan de tijden, net zoals in de andere grote steden is er een groot festival gaande van 12:00 tot max 22:00 kun je ook nog met het openbaar vervoer naar huis lijkt mij mooie aanpassing!


  ⚠️ Meld

 48. Doet me denken aan Kinderkanker. Dat sloopt je lichaam en geest ook zonder dat je het in eerste instantie door hebt. Direct verbieden net als alchohol drinken onder de 18.


  ⚠️ Meld

 49. Verplaatsen naar Hessenpoort? Scheelt hemelsbreed 1km naar AA-landen. Met “verkeerde” wind dus waarschijnlijk net zoveel last (in ieder geval qua gevoel).
  Vind deze discussie overigens anders dan die met HUDS. HUDS aanhangers zijn namelijk pas later in de binnenstad gaan wonen, wisten dus dat er regelmatig een feestje zou zijn. Schandalig dat zij gelijk hebben gekregen van een rechter.
  Ik denk dat iemand goud geld kan verdienen met een app die zorgt dat iedereen ter plekke kan genieten van de muziek middels bijv een koptelefoon en dat de omgeving er geen hinder van ondervindt. Heb ook nooit begrepen waarom het volume zo hoog moet zijn, vervolgens staan de festivalgangers met gehoorbescherming in te dansen. Kan iemand mij uitleggen waarom het geluidsniveau op “levensgevaarlijk” moet?
  Overigens ook de bas en muziek goed gehoord gisteren, maar zit zelf meer in de leven en laten leven modus, dus als het niet wekelijks is geen probleem.


  ⚠️ Meld

 50. Yes ik ben hardstikke voor.

  Het kampioenschapfeest van vv Berkum is meer dan genoeg. Hoe laat begint dat en is de route van de platte kar al bekend?


  ⚠️ Meld

 51. Ik ben nog steeds super jong. 50 Is het nieuwe 30 zei onze Koning onlangs nog.

  En Evlis Presli is ook nog altijd jong. Forever Young i want to be forever yound.

  Haaaaaakkkkkkkuuuuuuuh maar


  ⚠️ Meld

 52. Grappig, Hessenpoort ligt dichter bij de AA-landen dan Scania , daarheen verplaatsen betekend dat je pas echt goed de muziek zal gaan horen… En dan ga je als AA-lander zeggen dat het daar heen moet? Lekker slim…. Staat de wind wel gunstig , dus van Zwolle af, wanneer ze op de Hessenpoort zouden zitten, dan gaat men in Nieuwleusden klagen. Zal nooit goed zijn… 🙂
  En als mensen klagen over een piep in hun oren…. nooit van oorfilters gehoord? Zolang de muziek hard staat gebruik ik die overal, als concertfotograaf zit ik regelmatig bij optredens. Te koop bij winkels die gehoortoestellen verkopen voor 20-25 euro, en je hebt er jaren plezier van, ik laat mijn oren niet verzieken….
  Ook handig voor disco’s of kroegen met keiharde muziek…


  ⚠️ Meld

 53. Ik vond het geluid dit keer ook een beetje aan de harde kant, maar so what? Laat mensen een leuke tijd hebben. Als je er last van hebt, ga dan in een gat wonen. Of ga lekker onder de grond liggen, heb je nooit meer ergens last van en wij niet van jou. Top deal.


  ⚠️ Meld

 54. De route van de platte kar van de trots van voetballend Zwolle van morgenmiddag is bekend:

  Boerendanserdijk
  Rechterland
  Oude Meppelerstraatweg
  Ceintuurbaan
  A28 Richting Amersfoort
  Afslag Wezep (afslag 17),
  Onderaan de afrit richting Wezep,
  Bij de rotonde links de Rondweg op,
  Rondweg volgen tot de volgende rotonde dan rechtsaf.
  Rondweg volgen tot de volgende rotonde. dan rechtsaf de Zuiderzeestraatweg op.
  Na 200 meter linksaf de Hoeloosweg inslaan
  Paar rondjes draaien en lekker zingen in dat incest dorp
  En daarnaa snel weg en weer terug naar de stad

  😀


  ⚠️ Meld

 55. Waarom laten ze uitgerekend het gemeentelijk gesubsidieerd sportterrein van de Rood Zwarten links liggen? Laat hen ook maar buigen voor de King hoor. Wij hebben als belastingbetaler wel recht op hun nederigheid.

  BOW FOR THE KING:P


  ⚠️ Meld

 56. Nooit geweten dat mijn medeburgers in Zwolle zo kunnen klagen. Nu heeft men een evenement waar men hun energie kwijt kan is het weer niet goed. Ook in woon in de Aa-landen en heb prima mijn tv kunnen verstaan en mijn kopjes trilde niet van de tafel. Je kan ook overdrijven. Nu men zich niet te goed doet aan vandalisme moet men weer klagen over “geluidsoverlast” ? Waarom niet lekker mee doen aan dit feest. Heb je er ook geen last van. Zeker niet jong geweest. Heeft zeker niet uitgespookt toen men jong was. Laten we toch wat verdraagzamer zijn voor die paar keer per jaar. Het is toch feest. Doe dan ook mee.


  ⚠️ Meld

 57. Vind het wel grappig om te zien dat voorstanders van het feest het hebben over geven en nemen en verdraagzaam zijn naar elkaar maar als iemand zijn mening geeft over het geluidsniveau dan is het ineens een zeikerd en moet die verhuizen of zelfs onder de grond gaan liggen…. hoezo verdraagzaamheid….


  ⚠️ Meld

 58. Nelis waar heb je het over man. Je noemt dit een feest? Ben je zeker nog nooit in Amsterdam geweest. Daar wordt pas gefeest. Deze bagger muziek op een sfeerloze parkeerplaats/industrieterrein/testparcours kan je echt geen feest noemen hoor.. Zelfs Max Verstappen wil op dit testcircuit geen testrondjes rijden.

  Ga jij eerst maar eens aan je moeder vragen of je een keer met de trein naar Amsterdam mag voor een feestje. Wat


  ⚠️ Meld

 59. Jezus jullie ouderen lui kunnen wel aanstellen met te hard geluid. Douw dan oordopjes in je oren ofzo het is ongeveer 3x per kaar zn feestje en dan zeiken jullie nog

  Stelletje zeikerds


  ⚠️ Meld

 60. Wes, ga jij beweren dat jij op zo’n koude kil achteraf industrieterrein zonder enige voorzieningen bijna 6 euro voor een traktatie moest neertellen? Volgende keer maar naar Tilburg of Amsterdam zou ik zeggen want dan ga je dit nooit meer een feest noemen.


  ⚠️ Meld

 61. Berry dat klopt helemaal
  Absurd die prijzen voor een muntje en alles
  Maar ik vind het wel zwak dat de mensen nu nog steeds zeuren terwijl de DB dit jaar nog lager moest


  ⚠️ Meld

 62. Ik gun ieder zijn-haar feestje, maar qua geluid gaat het natuurlijk helemaal nergens meer over. Waarom moet het geluid tegenwoordig zo hard staan.Is de moderne mens een klein beetje doof cq. slechthorend geworden?

  De muziek kwam notabene nog boven het vuurwerk uit:o

  Vroeger menig concert in de IJsselhallen ed. meegemaakt, waar met name uit de oude Kamperpoort of Veerallee nooit over geklaagd werd!

  Feestje prima, maar zorg er dan wel voor dat de rest van de stad er geen last van heeft!


  ⚠️ Meld

 63. Nu was het gelukkig nog droog maar wel extreem koud voor de tijd van het jaar. Wat zou er gebeuren als er een storm met bliksem plots zou opsteken? Het leed zou dan niet te overzien zijn geweest. Of zat er bij deze prijzen een hippe poncho bij? Nee vast niet.


  ⚠️ Meld

 64. Ook de medewerkers van de EHBO post van #Kingdance waren erg druk met dronken minderjarigen. Er werden, zonder te overdrijven, tientallen minderjarigen bij de EHBO post binnengebracht die zichzelf niet meer onder controle hadden. Sommigen van hen moesten zelfs worden overgebracht naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis!

  Op Kingdance werd er door de organisatie op toegezien dat er geen alcoholische drank werd verkocht aan minderjarigen. Onze indruk is dat veel van de dronken minderjarigen alcohol hebben gedronken voordat ze naar het festival gingen.

  Het is algemeen bekend dat (teveel) alcohol zeer schadelijk is voor het jonge brein.

  Wij vinden het, vanuit onze rol om te signaleren en te adviseren, van belang om dit zorgelijke signaal met u te delen. ^RB


  ⚠️ Meld

 65. Goed georganiseerd en weer geen overlast in Stadshagen.
  Mooi dat we in Zwolle dit soort feesten houden. En ja zeikerds heb je
  ( ook hier ) altijd. Misschien een idee om een topic te openen omdat de zon vandaag minder schijnt? Kunnen ze daar ook lekker over klagen..  ⚠️ Meld

 66. Bericht door zwollenaartje2, op 28 april 2017 16:38

  Vroeger menig concert in de IJsselhallen ed. meegemaakt, waar met name uit de oude Kamperpoort of Veerallee nooit over geklaagd werd!

  Ook nu werd er (voorzover ik weet) niet geklaagd vanuit de Kamperpoort of Veerallee, terwijl deze wijken er nog steeds het dichtstbij liggen.


  ⚠️ Meld

 67. Zo te zien was het maar een kinderfeestje. Jammer dat Zwolle geen echte feesten voor volwassenen meer heeft daarvoor moet je tegenwoordig helemaal naar Ibiza.


  ⚠️ Meld

 68. Ik zal maar niet zeggen dat het hier in de aalanden mijn ramen deed trillen.
  Anders moet ik verhuizen of mij niet aanstellen of ben een zuurpruim/zeikert. Het is tenslotte maar 3x p/j naast alle andere overlast.
  Meest gesproken text op festival zal zijn “Wat zeg je?” en “kan ik wat van je lenen”

  😉


  ⚠️ Meld

 69. Al die lieve kindertjes worden veel te veel verwend tegenwoordig. Nu is er ook al een kinderkermis in Stadshagen. En volgende week het kinderbevrijdingsfestival. Beetje overkill. En de Politie is er maar druk mee als ze weer een kinderbiertje teveel op hebben. Dan mag de sterke arm de ouders opbellen of ze zoon- of dochterlief even op komen willen halen. Wat een betutteling van ons kleine grut.


  ⚠️ Meld

 70. Lekker laten feesten! Beetje incasseringsvermogen, mensen!
  Voor mij hoeven deze festivals niet, maar ik ben niet alleen op de wereld.


  ⚠️ Meld

 71. Ik ben zo blij dat mijn vriend en ik volgende week naar Ibiza Stad gaan. Heerlijk weer en mega open air feesten met de beste DJ van de wereld. Jammer dat ik niet bij de kampioenswedstrijd van vv Berkum aanwezig kan zijn, maar goed volgende seizoen dan maar. 😀 Veel plezier allemaal.


  ⚠️ Meld

 72. Op donderdag al ruim 100 klachten gemeld.
  Velen zullen pas vrijdag een klacht indienen.

  De overlast was dus veel erger dan menigeen denkt.

  Maar doet de Gemeente Zwolle er iets mee?


  ⚠️ Meld

 73. Vandaag een conpliment gemeld Velen 1000-den hebben giateren genoten van de muziek. Sommigen zelfs zonder te betalen gratis en voor niets. Dat het nog kan Super!


  ⚠️ Meld

 74. De hele familie van volkszanger van velsen zat te borrelen bij rosas op het terras.
  Jammer dat de ster zanger zelf verstek liet gaan.


  ⚠️ Meld

 75. Mooi om te lezen dat iedereen hoog van de toren blaast over hoe het allemaal wel zal gaan op zo’n feest, maar zo te zien zijn er hier maar weinig mensen die de laatste jaren ?berhaupt op een housefeestje is geweest. Prijzen voor munten van ong 2.75 zijn al jaren gebruikelijk op dit soort festivals (ook in andere plaatsen) en daarbij is een drankje (bier, fris) gewoon 1 munt ipv 2 zoals hierboven iemand verteld. De entree voor een feest zoals dit is zo goed als gratis (5 a 10 euro als je er vroeg bij bent) , andere feesten van deze omvang kosten minstens 25 euro entree. Dus mag de organisatie hun kosten nog ergens mee terug verdienen?

  Dat de muziek hard staat komt simpelweg omdat de bass een extra dimensie aan de dance muziek geeft. Het is niet perse om de omwonenden te pesten.

  Ik zou willen dat er door de zwollenaren eens wat minder wordt gezeken. Er is voor de jongeren in Zwolle relatief weinig te doen en de jeugd geniet nou eenmaal van dit soort evenementen. Dat zie je aan zo’n evenement als dit makkelijk 20 a 25 duizend bezoekers trekt. Niet alleen uit Zwolle maar ook van ver buiten Zwolle.

  Wat betreft wederzijds respect… Ik snap dat niet iedereen deze muziek leuk vindt maar weet ook zeker dat niemand die op dit feest is geweest op 5 mei op deze weblog zit te klagen dat ze Kensington of Waylon uit de Wezenlanden horen schallen.

  Boodschap: gun elkaar eens wat plezier ook al heb je er zelf een paar uurtjes hinder van.


  ⚠️ Meld

 76. maar weet ook zeker dat niemand die op dit feest is geweest op 5 mei op deze weblog zit te klagen dat ze Kensington of Waylon uit de Wezenlanden horen schallen.

  Haha, misschien had je gelijk, maar nu je dit geschreven hebt, voorzie ik op z’n minst een grappenmaker die dat juist wél gaat doen.:)


  ⚠️ Meld

 77. Om het geheel even te nuanceren: 100 klachten van geluidsoverlast op dik 125.000 inwoners!! Dat is minder dan 1% klagers….Dus: Zwolle is helemaal geen dorp zoals menigeen hierboven roept…in Zwolle wonen blijkbaar nauwelijks zeikerds..bijzonder dat als je hier op WLZ iets roept dat dat dan direct een soort van mening zou moeten zijn voor de rest van de stad?! En precies daarom neem ik hier nauwelijks iemand serieus en ga ik daar al helemaal geen waarde aan hechten of sowieso druk om maken. Zouden jullie ook moeten doen!  ⚠️ Meld

 78. Geloof mij ik heb heel wat echte feesten bezocht in mijn leventje en ik beschouw dit gewoon als een klein kinderfeestje ergens op een kil, sfeerloos en verlaten industrieterrein. Dit gaat echt helemaal nergens over. Onbeduidend klein evenement.


  ⚠️ Meld

 79. Vergeleken bij voorgaande jaren zijn de klachten gigantisch toegenomen met ca. 900%, dat zegt dus nog al wat. Vorig jaar 11 klachten en nu al 100! (En het zullen het er vast meer zijn/worden!)


  ⚠️ Meld

 80. Ik hoop niet dat we vanmiddag en vanavond teveel geluidsoverlast hebben in ons mooie rustige tuindorp Berkum ivm het kampioenschap van de plaatselijke voetbalvereniging.


  ⚠️ Meld

 81. De hoeveelheid geluid was dit jaar wel vrij absurd. Ik woon in Assendorp en zelfs daar kon je het heel goed horen. Dat mensen die er vlakbij wonen er echt last van gehad hebben wil ik best geloven.


  ⚠️ Meld

 82. En ik woon in Wezup en ik heb genoten van al deze moderne dansmuziek. Eindelijk eens wat anders dan die schlagers en meezingers van die illegale Piratenzenders hier in de buurt. Ik zou graag zien dat zulke dansfeesten ook in Wezup zelf georganiseerd mogen worden. Helaas heeft God dit verboden.


  ⚠️ Meld

 83. Ik woon het mooie tuindorp Berkum Ik vondt het kutmuziek.
  Vandaag ga ik weer 3 keer naar de tempel om vervolgens de hele week een grote bek te hebben hier op weblogzwolle.


  ⚠️ Meld

 84. 100 klachten zij er ingediend. Dat is minder dan 0,1% de van inwoners van Zwolle.
  Dus kan de gemeente de klachten rustig naast zich neerleggen.:D


  ⚠️ Meld

 85. Ik ben ook inwoner van het prachtige groene dorp.
  De verleiding is groot om te zeggen dat ik se muziek niet mooi vond.
  Bij mij woont een muziek leraar in de straat die slimmer is


  ⚠️ Meld

 86. Geloof mij ik heb heel wat echte feesten bezocht in mijn leventje en ik beschouw dit gewoon als een klein kinderfeestje ergens op een kil, sfeerloos en verlaten industrieterrein. Dit gaat echt helemaal nergens over. Onbeduidend klein evenement.

  Klein kun je het niet noemen. Met 25.000 bezoekers is dit gewoon een van de grotere feesten op koningsdag. Desondanks niet te vergelijken met feesten als mysteryland oid maar klein is het zeker niet. Kinderfeestje omdat er geen 18+ wordt gehanteerd? Alleen maar goed dat er ook eens wat aan de jongeren wordt gedacht. Er is al zoveel voor 18+.


  ⚠️ Meld

 87. Ik gun mensen best een feestje maar ik vind het belachelijk dat mijn kinderen niet kunnen slapen door een festival op een paar kilometer afstand.

  Als dit azijnzeiken is, dan mag er wel wat meer azijngezeken worden want het is ronduit absurd. Doe effe normaal zeg.


  ⚠️ Meld

 88. Paar oordopjes en dan is het opgelost toch?
  Als jouw kinderen straks de leeftijd hebben dan willen ze ook graag een lekker feest en daar hoort geluid bij.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.