Stadslanderijen aan de stadsrand van Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag zijn onder grote belangstelling ossen losgelaten op de landerijen van de Dijklanden. Het gebeuren had een feestelijk tintje, mede dankzij het mooie weer. De bezoekers hebben ook kennis kunnen maken met alle andere deelnemende boerenbedrijven aan het project Stadslanderijen Zwolle. Op de Dijklanden zal de komende jaren veeteelt plaats kunnen vinden. Ook zal de komende periode een poging gedaan worden om op een gedeelte van de Dijklanden graan te verbouwen.

koeiendans_1.jpg 

In de loop van de jaren zijn er steeds meer agrarische bedrijven aan de rand van Zwolle verdwenen. Jos van Leussen (voormalig projectontwikkelaar en initiatiefnemer van de Zwolse Stadslanderijen) wil de land – en tuinbouw en de veeteelt aan de Zwolse stadsranden weer nieuw leven inblazen. Inmiddels zijn er veel deelnemers betrokken bij zijn initiatief.

koeiendans_2.jpg

koeiendans_3.jpg

koeiendans_4.jpg 

koeiendans_5.jpg

koeiendans_6.jpg

koeiendans_7.jpg

koeiendans_8.jpg

koeiendans_9.jpg

koeiendans_10.jpg

koeiendans_11.jpg

koeiendans_12.jpg

koeiendans_13.jpg 

koeiendans_14.jpg 

De stadsranden van Zwolle zijn veelal in het bezit van de gemeente of van projectontwikkelaars. In afwachting van eventuele bebouwing zouden ze verschillende jaren braak kunnen liggen. Door het initiatief kunnen ze nu voor agrarische initiatieven gebruikt worden. De deelnemers aan het project leveren lokale, biologische producten aan de inwoners van Zwolle. Inwoners kunnen zien hoe hun voedsel verbouwd wordt en waar het vandaan komt. De activiteiten van de deelnemende boeren maken de stadsranden weer aantrekkelijk om te vertoeven. Dit zal de leefbaarheid van de stad ten goede komen.

De komende tijd gaat onderzocht worden hoe de locale producten het best aan de Zwolse man of vrouw gebracht kunnen worden, aldus Jos van Leussen.

Meer informatie over het project Zwolse stadslanderijen: www.stadslanderijen.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.