Berkum pakt DOS ’37 op eindstreep

Zwolle – Berkum heeft tegen DOS ’37 een moeizame 1-0 overwinning geboekt, waarbij de winnende treffer pas vlak voor het slotsignaal viel. Daarmee pakte de gespannen ogende thuisclub wél weer kostbare punten in de kampioensrace in de 1e Klasse D.

"DOS heeft het ons heel lastig gemaakt, we hadden veel moeite om openingen te vinden," stelde Berkum-coach Arno Hoekstra vast. "Maar in dit stadium maakte het ons niet heel veel uit hoe we voetballen, áls we maar winnen." DOS-trainer Philip Agteres zag dat zijn ploeg vooral defensief goed partij gaf. "We hebben weinig ruimte weggegeven. Berkum had niet zijn beste dag en wij speelden zonder druk. Ik was tevreden over mijn verdediging, maar niet over wat we aanvallend hebben gebracht."

Te weinig rendement
Berkum was in het eerste bedrijf de betere partij, maar haalde daar te weinig rendement uit. Zo gingen schietkansen van Frank Hoolsema, Jason Huisman, Johnsen Bacuna en Youp Kok allemaal in rook op. DOS ’37 liet wel enkele goed lopende aanvallen zien, maar slaagde er toch niet in om Berkum-keeper Dominic van Hoof echt in de problemen te brengen. Het hachelijkste moment voor de Zwolse goal was nog toen de Berkum-doelman, gehinderd door zijn eigen mensen, een bal los moest laten maar ook daar wisten de bezoekers geen munt uit te slaan.

Na de pauze trok DOS opnieuw een hechte verdedigingsmuur op en het lukte de thuisclub heel lang niet om daar een bres in te slaan. Chris van der Meulen was kort na de hervatting met een vlammend schot weliswaar dicht bij de openingstreffer maar zag dat DOS-keeper Patrick Nitert de bal met een knappe reflex nog net onder de lat weg tikte. Daarna leek het steeds taaier te gaan lopen bij de Zwollenaren, terwijl DOS beter in de wedstrijd kwam en vrijwel niets meer weggaf.

Opluchting
Kort voor het slot van de wedstrijd leek Bacuna daar alsnog verandering in te brengen, maar de Berkum-spits mikte, na een knappe actie, van dichtbij hoog over en ruim naast. Een minuut later sloeg de thuisclub echter alsnog toe, tot grote opluchting van de steeds somber wordende achterban, en nu haalde Bacuna de trekker wél over. Een vrije trap van de sterk spelende links-back Jorben Nieuwenhuis draaide in het strafschopgebied van DOS en in een chaotische situatie stond Bacuna op de goede plek om koppend voor de bevrijdende 1-0 te zorgen.

Daarna was het nog een paar minuten ‘vrouwen en kinderen eerst’ in de Berkum-defensie, maar de Zwollenaren slaagden er in om de zwaar bevochten winst over de streep te trekken. Met nog twee wedstrijden te gaan is Berkum dus nog steeds koploper in 1D met een marge op achtervolger WHC van vier punten!

Berkum-DOS ’37, 29 april 2017
Eindstand: 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Maikel van Munster
Doelpunt: 85. Johnsen Bacuna (1-0)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Timo ter Haar (67. Thom Kooke), Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Jason Huisman, Frank Hoolsema (77. Ricardo Kuijer), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (89. Jeroen van Brummen)
Opstelling DOS ‘37: Patrick Nitert, Jochem Oude Booijink, Dennis Boshoeve, Maarten Smit (89. Stijn Kuiper), Simon Baysoy, Stef van der Velden, Tom Hegeman, Lennard Mulderij, Wout Kikkert, Jaap Mulderij (88. Bart Knol), Stefan Huiskes (77. Marten Dasselaar)

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Het kampioenschap kan nu bijna niet meer misgaan. Benieuwd naar de reacties van onze “vrienden” uit wezupp:D:D


  ⚠️ Meld

 2. Die standaard situaties van Berkum blijken gewoonweg niet te verdedigen zijn. Zelfs niet door de lange mannen uit Vriezenveen. Vorige week waren ze net zo effectief.
  Het was verder genieten van het voorjaars zonnetje en een hapje en een drankje.
  Super gezonde vitamines (Hoofdklasse) C.

  Op naar het vreselijk uitvorm zijnde Bennenkom.


  ⚠️ Meld

 3. Was er wel genoeg bier of was het bordje weer uit de kast sold out.
  Haha wat een aanfluiting tijdens een kampioenschap het bier op.
  Om 8 uur de kantine dicht helaas hadden ze toen nog geen gezonde broodjes.Iedereen liep hoofdschuddend het terrein af.paupervereniging dat Beerkum.Mooi verhaal wat hier stond van de week.


  ⚠️ Meld

 4. Het was verder genieten van het voorjaars zonnetje en een hapje en een drankje.
  Super gezonde vitamines (Hoofdklasse) C.

  geniet er nog maar keertje van 8)

  volgend jaar nederlaag na nederlaag :D:D:D

  kun je naar de kantine van bierkum.
  paardezeik zuipen 😮


  ⚠️ Meld

 5. Weer een belangrijke overwinning, keek of er kampioensstress in de ploeg zat. Niettemin nog maar één potje winnen en ze zijn de terechte kampioen!

  @BD: Heb je de hersencapaciteit van een goudvis? Verzin eens iets nieuws……


  ⚠️ Meld

 6. Was er wel genoeg bier of was het bordje weer uit de kast sold out.

  @Berkumstede dildo:

  In welke tijd leef jij nog (man), “ik vermoed vrouw”!!!! verzin eens iets origineels, of geef gewoon toe dat je jaloers bent.
  Ohhh ja …..nog even dit, kom zaterdag 13 mei gezellig een biertje drinken, kun je proosten op ons kampioenschap.:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 7. Wat een gekkies om elke keer naar de kantine van Berkum te gaan terwijl het bier ze niet smaakt en ze er niet tegen kunnen dat er niet alleen vet gesnackt kan worden. Goed wies zeker kapot.


  ⚠️ Meld

 8. @ Johnsen

  Zeker een geweldenaar, maar dat mag ook wel als hij 12.000 pakt, hij is ook zeker vaak in die gezellige kantine van jullie te vinden.
  Ben benieuwd als jullie kampioen wat er dan allemaal weer gehaald wordt aan spelers.  ⚠️ Meld

 9. @wvf er
  Het halen van spelers is inherent aan dit niveau. Al heel mooi dat er een paar jongens uit de eigen opleiding meedoen. Zie je bij heel veel clubs niet. Ben overigens wel benieuwd wat je dwars zit.


  ⚠️ Meld

 10. Gelezen op de wéézupp site: ze hebben het daar (terecht) dus al opgegeven
  Kampen- Voorafgaand aan de wedstrijd zag het er niet zo goed uit voor WHC. Schorsingen, blessures en ziekte trof de selectie van Wiljan Mossing Holsteyn, die een flinke puzzel moest oplossen voor de wedstrijd tegen Go-Ahead Kampen. Een dikke pluim voor de spelersgroep, hoe ze de puzzelstukjes in elkaar lieten vallen. WHC had maar 1 helft nodig om de wedstrijd te beslissen en voetbalde zich in vorm voor de nacompetitie.

  Overigens ook Berkum kampte met blessures en is drie basisspelers tot eind van seizoen kwijt


  ⚠️ Meld

 11. Maar liefst 10 van de 16 namen op het wedstrijdformulier kwamen voort uit de roemruchte jeugdopleiding van de VVB. Ik snap de kritiek op de jeugdopleiding en samenstelling van de selectie dan ook helemaal niet. Slecht nergens op. De feiten liegen niet.


  ⚠️ Meld

 12. Wvf er, ja -tja, Berkumse dildo, wat n superhelden zijn jullie en dan zo verschrikkelijk jaloers ,eigen naam gebruiken zou pas stoer zijn, tot aankomende zaterdag dan zien we jullie weer bij ons mooie cluppie


  ⚠️ Meld

 13. Inderdaad Tonnie wat een stelletje droeftoeters zijn dat bij elkaar. Maar let maar op. As zaterdag lopen ze vooraan in de polonaise op de Vegtlust.

  Zo zijn we !!!


  ⚠️ Meld

 14. Hebben die zielepoten toch nog een feestje.
  Dat krijg je dan he, als je eigen cluppie er geen F… van kan.
  Hoe noemen ze dat ook al weer….. oh ja; pronken met andermans veren!!!


  ⚠️ Meld

 15. hoe harder de pro berkummers roepen dat ze eigen jeugd hebben en mekkeren hoe goed ze zijn, des te harder gaan anti berkummers lopen janken over geld en groene smoothies….

  als je spelers niet betaald, kom je niet in de hoofdklasse want er is simpelweg geen speler die ergens voor een reiskostenvergoeding gaat spelen als ie ook voor 15k in een jaar kan ballen…kun je tof vinden, kun je niet tof vinden, is zo, blijft zo…


  ⚠️ Meld

 16. 15k pp? Simpel rekensommetje: 20 (?) selectiespelers, vast niet allemaal de volle mep, dus laten we van 10k uitgaan.
  Is dan ??200.000 per jaar, anders dan bij andere clubs, zullen bij Berkum ook de kosten netjes afgedragen worden aan de belastingdienst, dus laten we daar 35% voor rekenen, kom je op ??270k aan kosten voor de Berkum.
  Ik durf te beweren dat dit een absurd bedrag is dat geen enkele amateurclub in Zwolle bijeen kan brengen.

  Kortom, wordt er betaald bij Berkum? Vast en zeker, maar ik heb het idee dat men de hoogte van de vergoeding hier enorm overdrijft.


  ⚠️ Meld

 17. @passent, denk dat je met een gemiddelde van 10k pp al veel te hoog zit. Anders doet berkum echt iets heel fout want ik denk dat ze dan wel betere spelers kunnen halen  ⚠️ Meld

 18. Dat is dus ook wat ik bedoel Co 🙂
  Dacht te lezen dat jij “beweerde” dat spelers bij Berkum ??15k krijgen.
  Worden altijd absurde bedragen genoemd die met het rekensommetje gewoon niet kunnen kloppen.

  Ik denk dat een gemiddelde van 5k zelfs nog veel is, maar dat is niet zo leuk om te melden voor de volgers van andere verenigingen.
  Wellicht kan iemand dichter bij het vuur eens duidelijkheid verschaffen over het budget van de vv Berkum? Zijn we misschien eens van de discussie af, hoewel ik dat waag te betwijfelen.  ⚠️ Meld

 19. De nieuwe contracten zijn allemaal prestatiecontracten. Presteert het elftal goed dan verdien je goed. Hele moderne contracten waar niets mis mee is.


  ⚠️ Meld

 20. Budget moet ook niet uitmaken. Als je het geld, de ambitie en de organisatie hebt om op deze manier hogerop te komen dat is dit de enige constructieve manier om het te doen. Je kan berkum leuk vinden of niet, persoonlijk hou ik ook meer van de “cultsfeer” , maar dat ze het prima doen met de middelen die ze hebben, dat kun je denk ik niet ontkennen.


  ⚠️ Meld

 21. Hallo Toni,Misschien kun jij je medesupporters of vrienden eens aanspreken over het constant irritante gedrag op dit log.
  Al tijden lopen je maatjes hier de boel te verzieken en af te geven op andere verenigingen.Als men dan aangesproken wordt of tegengas gegeven dan gaan jullie allemaal janken en huilen.
  Voor mij mag Berkun kampioen worden en volgend jaar weer maar kijk zelf eens in de spiegel met dat kinderachtige gedrag.Jullie lijken wel een stel kleuters daar In Berkum.Succes zaterdag.Oja ik zit Csv en heb het prima naar mijn zin en ben in ieder geval niet jaloers.


  ⚠️ Meld

 22. @Vd Zande
  Ik volg deze stukjes ook met belangstelling. Lees veel onzin. De enige club waar Berkum “supporters” op afgeven is die club uit wéézupp (als reactie ook vaak). niet goed, maar heb niet het idee dat er op andere zwolsche clubs wat afgegeven. Als er al eens een stukje van een andere vereniging staat dan zie ik geen reacties.

  Persoonlijk zou ik het mooi vinden als zoveel mogelijk zwolsche clubs bij elkaar in één klasse zitten. Op een Beetje niveau wat mij betreft want als neutral toeschouwer wil ik ook wel een beetje leuk voetbal zien. 1e of 2e klas zou prima zijn. Als er dan over en weer wat “gezeurd” wordt is alleen maar mooi. Dat is van alle tijden en creëert een beetje sfeer er omheen. Maar wel met respect dat gebeurt nu niet altijd ben ik met je eens!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.