Dance4Liberation 2017

Zwolle – Aanstaande vrijdag vieren meer dan 30.000 dance liefhebbers hun vrijheid op het grootse en dikste outdoor dance festival van Nederland; Dance4Liberation 2017! Het weer ziet er goed uit, de locatie in Zwolle ligt er prachtig bij en met headliners als Headhunterz, Wildstylez, Brennan Heart, Jay Hardway, Lucas & Steve en Thomas Newson gaat deze editie alle voorgaande editie dik overtreffen!

Bekijk bij ‘Lees verder’ de time-table en alle overige informatie die jij als bezoeker moet weten. Benieuwd wat je kunt verwachten a.s. vrijdag? Check hier de officiële ‘recap’ van Kingdance Zwolle wat op hetzelfde terrein heeft plaatsgevonden afgelopen koningsdag. Link: https://youtu.be/5KXl8DeqLGU. "jomcomment lock}

Area 1: EDM/House
12:00 – 13:00 Randy van Velde
13:00 – 14:00 East & Young
14:00 – 15:00 Mike Williams
15:00 – 16:15 Lucas & Steve
16:15 – 17:30 Kill The Buzz
17:30 – 18:45 Chocolate Puma
18:45 – 20:00 Mightyfools
20:00 – 21:15 Thomas Newson
21:15 – 22:30 Jay Hardway
22:30 – 00:00 Headhunterz
Hosted by MC Boogshe

Area 2: Hardstyle
12:00 – 13:30 JNXD
13:30 – 15:00 EMJAY
15:00 – 16:30 Audiotricz
16:30 – 18:00 Wildstylez
18:00 – 19:00 Brennan Heart
19:00 – 20:00 Code Black
20:00 – 21:00 Coone
21:00 – 22:00 Digital Punk
22:00 – 23:00 Frequencerz
23:00 – 00:00 Radical Redemption
Hosted by MC Villain

Ticketinformatie
De verkoop loopt als een speer en we verbreken alle records op dit moment. De organisatie verwacht vrijdag 5 mei dan ook een compleet uitverkocht huis. Heb jij nog geen tickets? Wacht dan écht niet langer en koop je tickets NU voor slechts €15,- (ex. Fee) www.dance4liberation.nl of bij een van de 450 Primera winkels in NL. Dance4Liberation is toegankelijk voor alle leeftijden.

Parkeren
Kom je met de auto? Vanuit alle richtingen wordt de locatie duidelijk aangegeven via bebording. Volg dan ook ten alle tijden de borden en je komt vanzelf op de parkeerplaats terecht. Je kunt dit jaar ook je auto parkeren bij de IJsselhallen wat slechts 5 minuten lopen is naar het festivalterrein. Parkeerkosten zijn €5,-.

Leeftijd
Dance4Liberation is ook in 2017 toegankelijk voor alle leeftijden! Er is dus geen minimale leeftijdsgrens opgelegd. Laten we er met z’n alle weer een onvergetelijke feest van maken! Neem ten alle tijden je ID-kaart mee, dit is verplicht.

Pinnen
Het is mogelijk om te pinnen op Dance4Liberation. Er zijn voldoende pinapparaten aanwezig, zowel bij de entree (eventuele deurverkoop) als bij de muntenverkoop.

Dresscode
Er is voor Dance4Liberation geen specifieke dresscode, maar hoe gekker, hoe leuker! Het is immers één groot feest in Nederland!

Kluisjes
Er zijn op Dance4Liberation geen kluisjes aanwezig. Houdt hier dus rekening mee!

Openbaar Vervoer
Of je nou te voet komt vanaf het NS station, met de fiets of met de auto, volg de borden. Vanuit alle richtingen wordt de locatie duidelijk aangegeven via bebording. Wist je dat je vanaf het CS Zwolle naar het festivalterrein kunt lopen? Ideaal voor alle reizigers die met het openbaar vervoer naar Dance4Liberation komen. Houdt er rekening mee dat het ongeveer 15 minuten lopen is.

Zero Tolerance
De organisatie conformeert zich aan het lokale beleid van de politie. Dit is ‘zero tolerance’. Pas op met wat je meeneemt; er wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie.

Eten & Drinken
Het is niet toegestaan eten en/of drinken mee te nemen op het festivalterrein. Iedereen wordt bij binnenkomt vriendelijk verzocht etenswaren en drinkwaren weg te gooien.

Foto & Videocamera’s
Iedereen mag zijn fototoestel of videocamera mee naar binnen nemen. Maak vooral veel mooie foto’s en filmpjes en vergeet ze niet met ons te delen via social media! Professionele videoapparatuur is niet toegestaan zonder persaccreditatie.

Taxi
Taxi Nodig? RM Taxi, de leukste en beste taxi van Zwolle en omstreken. Bel 038-4204220 of reserveer nu op www.rmtaxi-zwolle.nl.

Dance4Liberation
Vrijdag 5 mei 2017 / 12:00 – 00:00
De Grote Voort, Zwolle
2 area’s met House & Hardstyle
Toegankelijk voor alle leeftijden
www.dance4liberation.nl

Artikel delen:
Reacties 45
 1. Eten & Drinken
  Het is niet toegestaan eten en/of drinken mee te nemen op het festivalterrein. Iedereen wordt bij binnenkomt vriendelijk verzocht etenswaren en drinkwaren weg te gooien.

  Het lijkt me verstandig dat minderjarigen die zich ingedronken hebben streng gecontroleerd en geweigerd worden bij dit festival. De Politie in Zwolle is zich rot geschrokken van de hoeveelheid straalbezopen minderjarigen die rondliepen op Kingsdance, sommigen moesten zelfs naar het ziekenhuis. Wat mij betreft komt er een asap een wet die ouders van dit soort minderjarigen op laat draaien voor de medische kosten die gemaakt moeten worden op de eerste hulp om hun kroost weer nuchter te krijgen.


  ⚠️ Meld

 2. @Leonardo:
  Wat mij betreft komt er een asap een wet die iedereen zelf op laat draaien voor de medische kosten die gemaakt moeten worden op de eerste hulp om hen weer nuchter te krijgen.

  Ouders zijn toch al financieel verantwoordelijk, dus die minderjarigen vallen daar dan sowieso onder.


  ⚠️ Meld

 3. Ja joh, laten we ze vooral keihard straffen voor het experimenteren met wat je als volwassene gewoon elke dag mag doen.  ⚠️ Meld

 4. 1steJohn, minderjarigen die noodgedwongen opgenomen worden op de eerste hulp hebben echt alle grenzen wat alcoholgebruik betreft overschreden, dus de ouders op laten draaien voor de kosten die daaruit voortvloeien lijkt mij niet meer dan normaal, als straalbezopen volwassenen op de eerste hulp terechtkomen dan mogen ook zij de rekening letterlijk gepresenteerd krijgen. Je zal maar met een herseninfarct of hartaanval op de eerste hulp terechtkomen en verplegend personeel en artsen moeten hun tijd en energie verdelen tussen comazuipers en die laatste categorie patiënten. Ik weet in ieder geval welke patiënten voorrang zouden moeten krijgen, in de praktijk kan dat natuurlijk niet.  ⚠️ Meld

 5. En ja hoor…, de eerste twee lawaaifetisjisten lopen alweer te zeiken over de lawaaihaters. “Zwolle bruist” kunnen we beter veranderen in “Zwolle briest”.


  ⚠️ Meld

 6. Mag ik zeggen dat ik hoop op een vreselijk onweer a la Pukkelpop 2011. Ja natuurlijk mag ik dat zeggen. Waarom niet.

  Nie wieder.


  ⚠️ Meld

 7. hallo dickie, dat mag je zeggen….hoop je daarmee ook op hetzelfde aantal gewonden en doden? dat is namelijk niet echt een normale verwensing…graag je opheldering…


  ⚠️ Meld

 8. vrijheid VIEREN

  achter hoge hekken, cams, zonder eten, enz…..

  :o:o:o

  Pas op met wat je meeneemt; er wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie.

  fijne dag 8)


  ⚠️ Meld

 9. zo vrij is het dus, alles gelieerd aan regeltjes en zogenoemde fatsoensnormen.
  in de jaren zestig was het wel anders, maar toen waren de gevaren een stuk minder uiteraard en kon je als vrouw savonds nog gewoon alleen over straat.  ⚠️ Meld

 10. En weer een copy/paste berichtje in weblogzwolle.nl. Ik moet zeggen dat de inhoud op de webpage flink achteruit is gegaan. Voor de rest is dit artikel niet meer dan reclame voor de organisator en dito taxibedrijf waar waarschijnlijk afspraken mee zijn gemaakt. Een beetje diepte mag wel, Weblog Zwolle.


  ⚠️ Meld

 11. Ja dat klopt. Dit loket geldt voor alle evenementen die geluidsoverlast veroorzaken. Je kunt je klacht richten aan Ever Jan vd Gronde.

  5 Mei zijn de eerstvolgende overlast gevende muziekfestivals. Berg je dus maar.

  Sterkte.


  ⚠️ Meld

 12. Hoewel ik helemaal vóór dit soort feestjes ben in Zwolle, een aantal keren per jaar, vind ik het op de dag van de Vrijheid wel bijzonder dat er een groot feest wordt georganiseerd (Bevrijdingsfestival zelf trouwens ook), waarbij er hekken om het feest staan en bijvoorbeeld eigen drankjes niet mee mogen worden genomen naar binnen.

  Ik snap wel dat de organisatie van zo’n evenement het nodige kost, maar gun dan iedereen z’n (eigen) drankje en hapje en laat de mensen bijvoorbeeld een vrijwillige bijdrage voor het feest leveren. Ik denk dat ik mooi de muziek van een afstandje beluister.


  ⚠️ Meld

 13. Eigen eten en drinken niet mee mogen nemen heeft deels te maken met de omzet die gehaald moet worden om het te kunnen financieren. Maar het heeft ook zeker te maken met de veiligheid. Voornamelijk flessen zijn een gevaar in grote groepen (van uitglijden over flessen (vandaar geen dopjes), tot gebruiken als projectiel).


  ⚠️ Meld

 14. Kun je voor 5 euro een broodje unox kopen.
  Pure oplichterij.

  Dit heeftalles te maken met winstbejag. Mensen die berooid thuiskomen omdat ze een paar biertjes hebben gekocht. Veel te duur 5 vingers schuim.
  Mij niet gezien


  ⚠️ Meld

 15. Laat er maar flink gefeest worden en de decibellen mogen wat mij betreft door de stad knallen. Vrijheid mensen! Dat moet gevierd worden!
  Ik hoop dat al die azijn pissers flink koppijn krijgen van het lawaai! Vermoeiend hoor om altijd te klagen.


  ⚠️ Meld

 16. Als ik mijzelf op moet sluiten in mijn eigen woning. De ramen en de gordijnen moet dicht om al die nare geluiden en muziek buiten de deur te houden. Nu weet ik hoe mijn opa en oma in hun achterhuis gevoeld moeten hebben. Opgesloten zijn in je eigen huis vanwege de boze buitenwereld. Kom in verzet mensen. Kom in verzet tegen deze tereur.


  ⚠️ Meld

 17. Hoe laag kan je zinken om op 4 mei zo’n bericht te plaatsen. Ga je schamen en verdiep je eens in de geschiedenis voordat je een soortgelijk bericht plaatst.  ⚠️ Meld

 18. Tsja, d’r zijn heel wat mongolen op de wereld en dankzij internet wordt je weer met de neus op de feiten gedrukt.


  ⚠️ Meld

 19. 0Bericht door van der grijp, op 1 mei 2017 15:51
  vrijheid VIEREN

  achter hoge hekken, cams, zonder eten, enz…..

  smilies/shocked.gifsmilies/shocked.gifsmilies/shocked.gif

  Pas op met wat je meeneemt; er wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie.

  fijne dag smilies/cool.gif

  ook voetbal shirts zijn ook al verboden ???

  laatste bericht wat net binnen komt…
  mensen met een gele ster worden ook geweigerd 😉


  ⚠️ Meld

 20. Kan iemand mij zeggen waar dit concentratiekamp voor de vrijheid zich bevind? Staat er ook stroom op de hekken en zijn de bewakers van dit kamp ook bewapend?


  ⚠️ Meld

 21. Hoeveel mensen zullen er zijn die zich afvragen waarom de vlaggen half stok hangen……. ze hebben echt geen idee. Leven alleen voor zichzelf….


  ⚠️ Meld

 22. Een boos What’s App bericht sturen naar de NS, dat ze niet gratis kunnen reizen met hun gratis OV weekendkaart op 5 mei, kunnen ze daarentegen heel goed. We/ze zijn zo verwend dat we van gekkigheid niet meer weten wat nu echt waardevol is. Te gek voor woorden. Zo en nu ben ik weer even stil ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van oorlogen waar ook ter wereld.


  ⚠️ Meld

 23. @Jan Willem volgens mij was het juist andersom: de OV Weekkaart is vandaag niet geldig, terwijl deze dag voor het gros van de mensen gewoon een werkdag is. Onderwijsinstellingen zullen wel dicht zijn, dus dit is alleen een probleem voor studenten die naar een stageadres toe moeten.
  Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om op basis van een stageverklaring hier een uitzondering voor te maken…


  ⚠️ Meld

 24. Ik wens iedereen hier veel plezier.. ben er net langsgereden en ziet er gezellig uit. De muziek mag van mij nog wel wat harder:D


  ⚠️ Meld

 25. Overigens naar aanleiding van King Dance een keurige reactie van de gemeente gehad over het geluid.
  Viel binnen de normen (..)
  Ook nog een waarschuwing voor mogelijke overlast door de festivals van vandaag in park Wezenlanden en Dance4Liberation.
  Zo kan het dus ook.


  ⚠️ Meld

 26. Zo net weer een klaagzang ingediend bij de gemeente. Het is toch niet normaal. Oooorverdovend stil in Westenholte ik hoor helemaal niets van het feestgedruis. Vorig jaar kon ik nog gratis meegenieten. Nu hoor ik niets. Dat pik ik niet. Klacht ingediend.


  ⚠️ Meld

 27. Stadshagen kan gerust meegenieten van de geluidsproductie in het park wezelanden nou ja genieten t mag wat minder hoor of is allen de muziek bij King Dance de norm van klagen. Ben heel benieuwd of er weer 100den klachten binnen komen over geluidsoverlast.


  ⚠️ Meld

Reageer