Wie ontvangt de DoeMEE-Award 2017?

Zwolle – Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reikt MEE IJsseloevers voor de tweede keer de DoeMEE-Award uit. Vanaf vandaag kan iedereen een initiatief van een persoon, instelling of bedrijf in de regio IJsseloevers nomineren. Een vakjury bepaalt op 7 december 2017 de winnaar.

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
"MEE gelooft in de kracht van het collectief", vertelt bestuurder Simone van Ruth. "Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de DoeMEE-Award", aldus Van Ruth. 

Vanzelfsprekend
In 2016 werd massaal gestemd op de genomineerde initiatieven. Uiteindelijk ging drukkerij ‘De Reest Multimedia’ uit Staphorst er met de award vandoor. Van Ruth: "Met inclusie bedoelen we dat mensen met een beperking met dezelfde rechten, plichten en kansen mee kunnen doen in de samenleving als mensen zonder beperking. Bij De Reest Multimedia zijn medewerkers met en zonder beperking volledig gelijkwaardig aan elkaar, ook in salaris. Inclusie is ‘gewoon’ geworden."

Een vakjury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de DoeMEE-Award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een stemronde voor extra gewicht in de schaal. De award zelf wordt ontworpen en gemaakt door mensen met een beperking. Nomineren kan tot 1 oktober a.s. op www.mee-ijsseloevers.nl De vakjury reikt de DoeMEE-Award uit op 7 december a.s.

Artikel delen:

Reageer