Mensensmokkelaars aangehouden in Zwolle

De Koninklijke Marechaussee heeft, woensdag naar nu is bekend geworden, in Zwolle vier verdachten aangehouden die vermoedelijk zijn betrokken bij de smokkel van Chinezen naar Engeland. Tijdens een controle op de grenspost Hoek van Holland trof personeel van de grensbewaking deze zomer in het laadruim van een vrachtauto vijftien Chinezen aan. Zij werden begeleid door twee Irakese Koerden.

In september onderschepte de marechaussee opnieuw een menselijk smokkeltransport. In Hoek van Holland strandde een vrachtauto met zestien vreemdelingen voor de al gesloten laadklep van een veerboot met bestemming Engeland. Een patrouille van de marechaussee ontdekte de illegale passagiers, die zich heimelijk achter een partij meubels in de laadruimte verscholen. De chauffeur van de vrachtauto is daarbij aangehouden.

De organisatie van de mensensmokkel was vermoedelijk in handen van een groepje Irakezen. Hun werkwijze bestond eruit dat illegale passagiers met een vrachtauto in het laadruim van een veerboot naar Engeland werden gesmokkeld.
De vier verdachten die woensdag zijn aangehouden worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Het gaat om twee Irakezen van 22 en 27 jaar, een 19-jarige Iraniër en een 27-jarige Nederlandse vrouw. Bij de doorzoeking van hun woningen is beslag gelegd op administratie, bankafschriften, correspondentie en andere documenten, die worden onderzocht op bewijsmateriaal voor de mensensmokkel. 

bron: http://www.meppelercourant.nl/

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.