Berkum voor cruciaal duel naar Bennekom

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Bennekom en kan daar met een overwinning de titel in de 1e Klasse D binnen halen. Dat zal echter geen eenvoudige klus zijn want hoewel Bennekom onlangs een paar kostbare steken liet vallen, hebben de Veluwenaren laten zien over een sterke selectie met gevaarlijke spitsen te beschikken.

"Het is geen gemakkelijke ploeg," weet Berkum-verdediger Jordi Lemmens. "Ze zijn vrijwel zeker van nacompetitie, maar je mag er natuurlijk nóóit van uit gaan dat ze het nu wel weg zullen geven. Wij moeten daar gewoon weer lekker voetballen, we hebben het hele seizoen al een goed gevoel en we zijn er nu zó dicht bij…."

Teugels uit handen geglipt
Bennekom deed vrijwel het hele seizoen mee in de strijd om de bovenste plaatsen, maar de laatste weken lieten de mannen van trainer Jürgen Schefczyk de teugels uit handen glippen. Half april ging de tweede periodetitel aan hun neus voorbij door een 5-1 verlies bij WHC. Een week later was Bennekom daar kennelijk nog steeds zo van slag van dat er met 2-3 werd verloren van hekkensluiter Hulzense Boys. Dat was overigens pas het tweede verlies van Bennekom in eigen huis, want eerder slaagde enkel DUNO er in om daar als bezoeker met winst van het veld te stappen.

Hoewel Bennekom afgelopen zaterdag zijn hele basis-achterhoede miste herstelde de ploeg zich door met 0-2 te winnen bij Vroomshoopse Boys. De bezoekers kregen al voor de rust de nodige kansen maar slaagden er pas na een uur in om afstand te nemen, toen Niek van Ginkel een voorzet van Kevin Sissing doeltreffend afrondde. Even later werd het duel beslist toen de debuterende A-junior Björn Mol een corner inkopte. Daarmee blijft Bennekom vierde in 1D en die plek levert aan het eind van de rit waarschijnlijk een ticket op voor de nacompetitie.

Veel moeite
In december had Berkum op eigen terrein veel moeite met Bennekom. In de eerste helft kregen de bezoekers de nodige kansen, waarvan er vlak voor rust één werd verzilverd door Sissing, de topscorer van 1D. Na de hervatting speelde Berkum beter maar het duurde tot een kwartier voor tijd voor Berkum via Youp Kok op 1-1 kwam. Met die remise konden beide ploegen leven, gezien het spelbeeld vóór en na rust.

Vorige week bleef Berkum koploper door met 1-0 te winnen van DOS ’37, maar ook dat ging niet eenvoudig. Berkum was zeker vóór rust beter maar slaagde er niet in de hechte verdedigingsmuur van DOS te slopen. In de tweede helft werd het spel stroperig, maar vlak voor het slot zorgde Johnsen Bacuna voor de bevrijdende goal die het thuispubliek op de banken bracht. De Zwollenaren, die de laatste twee jaar steeds op het laatste moment naast de hoofdprijs grepen, zullen ook in Bennekom weer vol aan de bak moeten om dit seizoen met een titel te bekronen. De ‘topper’ in de 1e Klasse D tussen Bennekom en Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark de Eikelhof aan de Achterstraat 11 in Bennekom om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Iedere “niet Berkummer” kijkt nu wel uit wat ie zegt, ze zien de bui al hangen.
  WAAR IS DAT FEESTJE?…….AAN DE BOERENDANSEDIJK IS DAT FEESTJE:D:D:D:D:D:D


  Maak melding

 2. Met de oosten wind die we deze week hebben, kunnen we mooi nog wat extra zout in de Wezupse wonden strooien. Het kampioensfeest zal flink wat klachten uit Wezup opleveren. Zeker als het tijdstip van 00.00 uur is gepasseerd. De zondagrust in het inteelt dorp is nog steeds heilig.


  Maak melding

 3. We hebben er 9 minuten op moeten wachten maar daar is hij dan eindelijk.

  Torschutze mit der nummer Neun … Youp Koch 😀


  Maak melding

 4. Pimmie maakt ze gek ole ole
  Pimmie maakt ze gek ole ole
  Pimmie maakt ze gek
  Pimmie maakt ze gek
  Pimmie maakt ze gek ole ole


  Maak melding

 5. En de Wezupper Hattum Inteelt Combinatie staat ook nog achter. Zoals ik al eerder voorspelde eindigen ze troosteloos als derde. Hahaha 😀


  Maak melding

 6. Dan komen ze dus wat later aan in Berkum. Komt er nog een live stream vanuit de spelersbus? Wat is de url dan?


  Maak melding

 7. Kampioenschap gaan we vieren!

  Ook alle sponsoren zijn uitgenodigd het feest mee te vieren. 20.30 uur vanavond instuif in de kantine tot het bier op is. 😀


  Maak melding

 8. De celecao van Berkum 1 zal vanavond vanaf 19.00 uur een rondrit gaan maken door een waanzinnige open bus in Zwolle en Berkum.

  Komt u onze jongens aanmoedigen en feliciteren?


  Maak melding

 9. Niet te hard schreeuwen koolmees want ik denk dat de sponsors verdrietig en hoofdschuddend het terrein aflopen omdat het bier om 8 uur op is.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.