Ga in gesprek tijdens het Stadscafé

Zwolle – Ben je klaar om jouw idee voor een leefbare stad te pitchen? Ga dan de uitdaging aan, deel jouw idee met het publiek, en maak kans op een Stadscheque tot 2500 euro.

Samen met Club Cele en ZAP, in het kader van de Omgevingsvisie, wordt in het Stadscafé onderzoek gedaan naar de Zwolse Stedelijkheid. En daar hebben we inwoners van Zwolle voor nodig: jong en oud, studerend of werkend, binnenstadbewoners en bewoners van elke zwolse wijk en buurt. Waarom? Omdat iedereen op een andere wijze kijkt en de stad anders gebruikt en dat is waardevol. Tijdens het vorige Stadscafé werd op de fiets met vier groepen bekeken welke verschillende routes naar de binnenstad van Zwolle leidden. Verstopte kunstobjecten, fijne zitplekken, prachtige zichtlijnen en mooie natuur.

Het doel is om met elkaar op zoek te gaan naar de beleving van de stad op ooghoogte. Hoe ervaren we de stad, en hoe waarderen we dat? Waar zijn plekken in de stad die met aandacht potentie hebben voor stedelijke vernieuwing? Ook is er aansluitend aan het Stadscafé met een groep vijf en zes jarigen de stad bekeken. Ook deze kleine Zwollenaren hebben een mening over de stad. Zo wilden zij meer kleur en minder rommel op straat. Er is de afgelopen keer een aantal belangrijke thema’s ontdekt rondom het persoonlijker, tastbaarder, beleefbaarder en doordringbaarder maken van de stad. Aan de hand van de bevindingen zijn onderzoeksvragen geformuleerd. De onderzoeksvragen gaan over lege ruimte in de stad, fysieke barrières, plekken voor ontmoeting en plekken in de stad waar we graag zijn. Ook is de betekenis van de ruimte in de stad vanuit het verleden belangrijk voor de toekomst.

Deze editie van het Stadscafé staat in het teken van het hier en nu. Er wordt gekeken naar hoe de stad is veranderd. Weet jij nog hoe jouw straat of buurt er tien jaar geleden uitzag? Of zelfs de stad? En hoe is het nu? Wat is er veranderd? En hoe denk jij dat de stad er over een aantal jaar uit ziet? Kom dan meedoen, jouw inzichten zijn goed te gebruiken. De ideeën worden gebruikt voor de Omgevingsvisie voor Zwolle, dé toekomstvisie voor de stad in 2030. Club Cele | Stadscafé: De Zwolse Stedelijkheid, vindt plaats op 9 mei 2017 vanaf 20.30 uur tot 22.00 in Café Foyé Odeon, Blijmarkt 25 te Zwolle. Aanmelden kan gratis via: http://bit.ly/2njHiX2 . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl. Club Cele | Stadscafé: een samenwerking tussen Stichting ZAP, www.stichtingzap.nl , Club Cele, www.clubcele.nl , Gemeente Zwolle, www.zwolle.nl  en Provincie Overijssel, www.overijssel.nl. Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Lezende ‘ Ben je klaar om jouw idee voor een leefbare stad te pitchen? ‘

  Uh, pitchen ?

  Da’s door Jobs en andere totaal gekke luitjes uitgevonden.

  Wil je echt dat ik je in drie seconden ga vertellen
  hoe Ontzettend Fout het Pitchen idee is … ?  ⚠️ Meld

 2. Waarom nu weer zo’n popie Jopie term als pitchen, nu ben ik geen zin meer om mijn goede idee te vertellen. 🙁


  ⚠️ Meld

Reageer