Cultureel initiatief Zwolle-Zuid zoekt versterking

Zwolle – Bewoners van Zwolle-Zuid maken onder de noemer ‘de Bruisende Buren’ sinds 2016 muziektheater voor wijkgenoten. Op 23 en 24 juni 2017 gaat de show de Bruisende Buren goes wild in première tijdens de Kunst en Cultuurroute in De Nieuwe Bierton. Jongere en oudere deelnemers volgen hiervoor nu muziekmasterclasses, schrijven eigen nummers en repeteren voor hun optreden. De Bruisende Buren zoekt nog vrijwilligers en deelnemers voor in het wijkkoor.

De muzikale voorbereidingen zijn al van start, maar De Bruisende Buren zoekt nog deelnemers voor in het wijkkoor. Het wijkkoor zal het grootste koor van Zwolle-Zuid vormen en gaat in de voorstelling liedjes zingen uit de musical Hair en nieuw geschreven nummers. De repetities vinden plaats op woensdagavonden vanaf 24 mei. Aanmelden voor het wijkkoor kan bij Eline Geerdink via info@elinegeerdink.nl of via 038-7501253. 

Vrijwilligers gezocht
De Bruisende Buren kan daarnaast veel hulp gebruiken bij de realisatie van de show tijdens de Kunst en Cultuurroute en voor het laatste openingsweekend van De Nieuwe Bierton. Er is behoefte aan dansers, decorbouwers, kostuummakers en cateringvrijwilligers. Aanmelden kan via bruisendeburen@gmail.com of telefonisch via 038-7501253. Meer informatie is te vinden op bruisendeburen.nl.

Over de Bruisende Buren
De Bruisende Buren is muziektheater voor, door en over bewoners van Zwolle-Zuid. Wijkbewoners ontmoeten elkaar op verrassende manieren en de wijk gaat er extra door bruisen. Een eerste kleinschalige muzikale en theatrale route ‘Ontdek De Bruisende Buren’ heeft in juni 2016 plaatsgevonden. De nieuwe editie is geïnspireerd door Hair, de geruchtmakende musical uit 1969. Deelnemers schrijven eigen nummers onder begeleiding van een professionele muzikale coach. Centraal staat dat de nummers uitdrukken waar de schrijvers voor staan, waar ze zich over opwinden in de maatschappij. Dit resulteert op 23 en 24 juni in een muziektheatershow in samenwerking met het wijkkoor van Zwolle-Zuid.

Artikel delen:

Reageer