Georgie Huisman wordt trainer Berkum 2

Zwolle – Georgie Huisman (37) wordt in het nieuwe seizoen 2017-2018 trainer van het tweede elftal van VV Berkum. Daarmee krijgen de Berkum-reserves een communicatief vaardige coach met veel spelerservaring in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, maar ook iemand met ‘Berkum-bloed’ in zijn aderen.

"Ik heb bij meer clubs gevoetbald, maar Berkum is écht mijn vereniging. Daar voel ik me het meest verbonden mee, dus nadat ik als speler stopte ben ik er direct als jeugdtrainer teruggekomen. Mijn zoontje voetbalt er, ik heb er veel vrienden en ik ga binnenkort ook in de wijk Berkum wonen," zegt hij er zelf over. 

Huisman begon als speler bij KHC in Kampen en kwam daarna twee jaar uit voor het beloftenteam van FC Zwolle. Vanaf 2001 maakte hij bij Berkum in vijf jaar de opmars mee van de tweede naar de hoofdklasse. In 2006 leverde hij een belangrijke bijdrage aan de promotie naar de hoofdklasse, de eerste in Berkums clubgeschiedenis, door twee keer te scoren in het beslissingsduel tegen DOVO. Na een tweejarig uitstapje naar Be Quick ’28, toen nog een hoofdklasser, keerde Georgie voor drie seizoenen terug bij Berkum. Na nog een tussendoortje bij DIO Groningen stopte hij vorig jaar op 35-jarige leeftijd als actief voetballer bij SV Zalk.

Na zijn afscheid als speler werd Huisman trainer van het A1-elftal van Berkum. Hij is in het bezit van het TC3-trainersdiploma en heeft de ambitie om op termijn meer trainersopleidingen te doen. In de komende twee jaar geeft hij echter prioriteit aan het afmaken van zijn masterstudie rechten.

Berkum 2 werd de afgelopen twee seizoenen getraind door Frank Eeftink, die uitstekend heeft gepresteerd met zijn elftal in zowel competitie als het bekertoernooi. Het tweede van Berkum bezet nu de vijfde plaats in de hoofdklasse voor reserve-elftallen, nadat het seizoen 2015-2016 op een vierde plek werd afgesloten.

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Heel goede keuze! Georgie is een van de beste amateurvoetballers die ik heb gezien. Eigenlijk vond ik alleen Marcel Damman nog net een tikje beter.


  Maak melding

 2. Dit was een broodvoetballer, zegt genoeg hoeveel clubs die wil niet gehad heeft. En natuurlijk zeggen het beste gevoel bij Berkum
  Whahah wat een lachertje.


  Maak melding

 3. Deze ras Berkummer heeft zich jaren geleden onsterfelijk gemaakt door zijn doelpunten tegen DOVO. Wie kan ze niet herinneren. Onbetaalbaar. Mooi dat deze sympathieke jongen weer terug is op het oude nest. Ook nu weer in de Hoofdklasse ūüėÄ


  Maak melding

 4. 8 jaar van je voetbalcarri√ęre bij √©√©n club? Dan ben je voor mij geen broodvoetballer. En de tijd dat hij naar Be Quick ging, stond die club er sportief beter voor (was vlak voor de financi√ęle malaise aldaar). Dus naar mijn idee altijd het sportief hoogst haalbare nagestreefd en ja, daar zal ook een vergoeding tegenover hebben gestaan.
  Dit jaar al goede resultaten met de A jeugd bereikt, dus mooi dat deze Berkummer de stap kan en mag maken naar het 2e elftal!


  Maak melding

 5. Tegenwoordig als ze 1 jaar bij een club zitten hebben ze al een clubgevoel ik zag net op de site van Berkum dat ze nog geen twee bussen vol krijgen naar de kampioens wedstrijd in Bennekom,Nou groot clubgevoel daar met zoveel leden.


  Maak melding

 6. Is ook een gewone competitie ronde, dus velen moeten zelf spelen. Baaldagen (voor lagere teams) mogen ook niet meer opgenomen worden, dus andere verplichtingen voor velen.
  Vorig jaar in Apeldoorn stonden er vele Zwollenaren langs de lijn.
  Mochten we kampioen worden, kom dan ’s avonds meer eens kijken naar het clubgevoel zou ik zeggen.


  Maak melding

 7. Ik moet eerst zelf voetballen tegen Go Ahead Kampen maar na afloop van de wedstrijd racen we met onze eigen leaseauto’s naar Bennekom. Ik denk 0-2 winst en dan vieren we onze eigen Bevrijdingsdag op de Vegtlust.

  Bevrijd van de inteelt Gelderlanders


  Maak melding

 8. @pistolenpaultje

  Ik zie dat iemand misbruik maakt van mijn naam, jammer voor de Analfabeet dat hij mijn naam verkeerd spelt.
  Schijnbaar is de Na-aper niet erg gecharmeerd van mijn positiviteit over onze topclub vvBerkum.
  Zaterdag gaan we feesten, ik zeg iedereen is welkom, jij ook pistolenFAULTJE!!!!!!!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.