Aandacht voor Wereld Aidsdag in Zwolle

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december worden er diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de aidsproblematiek in de wereld. Vrijdagavond zal er in de WRZV hallen een concert plaatsvinden, Praise Against Aids en zaterdag zijn er diverse workshops in de Buitensocieteit rond Aids en is er een ontmoeting en viering, met afsluitend een fakkelwake, bij en in de Jozefparochie in Zwolle-zuid.

De organisatie van al deze activiteiten ligt in de handen van diverse organisaties. Zo wordt het concert op vrijdagavond, om 19.45 uur, georganiseerd door Christ’s Hope, een christelijke stichting “ working toward an aids-free world “ en STR8!, het jongerenmagazine van de Hoop. Medewerking zal verleend worden door Matthijn Buwalda met zijn band en ChristenUnie kamerlid Joel Voordewind, hij zal spreken over “ een gezond zelfbeeld als wapen tegen Aids “.

Zaterdag zal Kees Kraayenoord optreden in de Buitensocieteit en zijn er diverse workshops rond de Aidsproblematiek, dit in samenwerking met World Vission. Tevens is er een ontmoetingsmaaltijd, een eucharistieviering en een fakkelwake in en bij de de Jozefparochie. Hier ligt de organisatie in handen van de Thomas a Kempis parochie, Stichting Present Zwolle, Christ’s Hope en de Adventskerk in Zwolle Zuid. Medewerking zullen oa twee zusters verlenen uit Congo, van de congreatie Missiezusters Oblaten van de Assumptie, van het klooster De Rots aan de Middelweg. Zij zullen hun ervaringen met Aids in Congo vertellen, verder zingen ze liederen in het Swahili, nemen ze de trommels en kleden mee en zijn ze ook nadrukkelijk aanwezig in de eucharistieviering. Deze viering olv Pastor Peter v/d Weide en Diaken Michael Buykx staat geheel in het teken van de aidsproblematiek. Na afloop zullen jongeren met fakkels het Aids Symbool vormen en een wake houden.

De ontmoetingsmaaltijd begint om 17.00 uur en is voor iedereen toegankelijk, de bedoeling is wel dat een ieder wat hapjes meeneemt om te delen met elkaar. Tijdens de maaltijd zullen ook een aantal jongeren nog hun ervaringen vertellen met een Aids project, waar ze afelopen zomer geweest zijn. U vindt de Jozefparochie aan de Ministerlaan in Zwolle Zuid.

Artikel delen: