Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen. sc Heerenveen komt op bezoek in het MAC3PARK stadion, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. In deze voorbeschouwing worden de vorm en recente ontmoetingen van beide ploegen uitgelicht.

Waar PEC Zwolle momenteel veertiende staat in de competitie, zijn de Friezen op de achtste plaats op de ranglijst terug te vinden. Door drie nederlagen en twee gelijke spelen in de afgelopen vijf duels, heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans inmiddels 32 punten uit 32 wedstrijden weten te behalen. De tegenstander uit Heerenveen wist in de vorige speelronde tegen Willem II een reuzenstap te zetten richting de Europa League play-offs. Er werd met 1-0 gewonnen, waardoor de achterstand op de nummer zeven van de ranglijst FC Twente tot slechts twee punten werd gebracht. Uit haar laatste vijf gespeelde wedstrijden won de ploeg van trainer/coach Jurgen Streppel twee wedstrijden en verloor het er drie. Bijzonder is dat de ploeg haar laatste acht uitwedstrijden allemaal verloor.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Heerenveen. Op 27 augustus was in het Abe Lenstra stadion een doelpunt van Sam Larsson voldoende voor een Friese zege en gingen de Blauwvingers met lege handen weg uit Friesland. De laatste keer toen sc Heerenveen op bezoek kwam in het MAC3PARK stadion werd de ploeg met ruime cijfers verslagen. Door Zwolse treffers van Dirk Marcellis, Bram van Polen (2x), Wout Brama en Stef Nijland eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 5-2. Voormalig PEC Zwolle-speler Joey van den Berg kreeg in deze wedstrijd tevens een rode kaart. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide elftallen vind je hieronder terug.

27-08-2016 sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-0
16-01-2016 PEC Zwolle – sc Heerenveen 5-2
29-08-2015 sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-1
07-02-2015 sc Heerenveen – PEC Zwolle 4-0
26-10-2014 PEC Zwolle – sc Heerenveen 2-2

PEC Zwolle – sc Heerenveen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Oostrom.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Het zal een heel zwaar beladen wedstrijd gaan worden, waarbij PEC Zwolle met 5 gele kaarten en een rode kaart het veld afgaat, maar wel met 3 punten zich veilig heeft geplaatst. Ik zeg 2-1.


  Maak melding

 2. Hallo mensen een beetje positiviteit hier graag. Ons PEC gaat met 3-0 winnen.
  Een hoofdrol voor onze keeper van der Hart die met deze wedstrijd iederéén de mond zal snoeren! In de hoek, harde terugspeelballen, bij corners,…..ja ja overal staat hij zijn mannetje.
  In de 80 al wordt er omgeroepen dat hij de men of the match is geworden en PEC volgende week veilig naar Eindhoven kan.
  Sorry Mickey dat ik het dit seizoen niet zo in je zag zitten,…ik zat fout, véél mensen hadden het al gezien: JE BENT EEN TOPPER!!! :D:D:D:D:D:D


  Maak melding

 3. @Jollie, ik heb je opgegeven voor het 6e zintuig. Ik denk dat je wel gaat winnen met je voorspellende gaven. Ik was wel blij om met Mike’70 in het stadion te zijn, in de wetenschap dat Steven Bruins, Jollie en ja-tja de boel daar niet konden verzieken met hun negativiteit. Scorebordjournalisten.


  Maak melding

 4. Mensen die de degradatie van Eagles geweldig vinden sporen niet, volgend seizoen geen IJsselderby, ik vind dat jammer, zijn toch altijd leuke wedstrijden. Behalve dan dat opgefokte gedoe eromheen. Mensen die de degradatie van Go Ahead geweldig vinden zijn geen supporters maar gloryhunters.


  Maak melding

Reageer