Be Quick veilig na overwinning

Zwolle – Na een meer dan enerverend seizoen, heeft Be Quick zich gisteren veilig gespeeld. Thuis werd Quick ’20 met 5-1 verslagen. Volgende week wacht de wedstrijd bij Den Ham, waar mogelijk nog een periodetitel op het spel staat.

bq-quick-1.jpg 

Met zowel Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Jeffrey van der Vlist en Gianlucca van der Vegt in de basis begint Be Quick met een heel aanvallende opstelling. Dat is in de openingsfase al direct succesvol. Gianlucca van der Vegt rondt in de 2e minuut een goede combinatie met Yordi Veldman af: 1-0. Van der Vegt verschijnt enkele minuten later alweer alleen voor de keeper, maar schuift de bal dan langs de paal. Als Jeffrey van der Vlist kort daarna al de 2-0 binnen tikt (10e) heeft Be Quick de gedroomde start al te pakken.

bq-quick-2-1024x683.jpg

Interim-trainer Jan Locht: "Zo hadden we het ook afgesproken. In het begin heel veel druk zetten. Daarna wat inzakken." Dat inzakken doet Be Quick ook, maar het spel van de roodzwarten wordt mat en Quick scoort bij de eerste de beste kans 2-1 (17e, doelpuntenmaker Lars Kosters). Jan Locht: "Na die goede openingsfase werden we in slaap gesust." Linksbuiten Gianlucca van der Vegt: "Na die 2-0 kregen we het toch even moeilijk, creëerden we niets."

Na een half uur begint Be Quick weer op gang te komen. Een goede diepe bal van Sertaç Yilmaz bereikt Jeffrey van der Vlist, maar die heeft geen controle genoeg. Deze kans gaat nog verloren, maar enkele minuten later rondt Gianlucca van de Vegt opnieuw een steekbal van Yordi Veldman af: 3-1.

Trainer Locht: "In de tweede helft zijn we weer begonnen met gas te geven." Van der Vegt "En dan spelen we het goed uit." Locht: "Niet onze beste wedstrijd vandaag, maar we scoren toch vijf keer. Een zakelijke overwinning. We hebben er voor gewaakt om Quick niet te onderschatten. We handhaven ons. Dat is het belangrijkste."

De tweede helft is een soort formaliteit. De verdediging met Van Wijk, Blom, Arslan en Brinkhuis blijft makkelijk overeind. Van der Vegt scoort na een mooie actie in de 68e minuut nog de 4-1. Sander Fillet maakt bij het scheiden van de markt nog 5-1 (87e). Van der Vegt: "Natuurlijk ben ik blij. We zijn veilig en ik heb ook een bijdrage geleverd. Een goed weekend zo."

Be Quick is veilig, maar hoe zit het volgende week met de periodetitel? Enter Vooruit (winnaar 2e periode) en Sparta Enschede gaan nacompetitie spelen. Sparta kan de derde periode winnen. Lukt dat niet dan zal het op basis van de ranglijst de eerste periode overnemen. En dan zijn er dus kansen voor Be Quick.

1 DZC ’68 1 25 62
2 Enter Vooruit 1 25 51
3 Sparta E. 1 25 48
4 Dos Kampen 1 25 44
5 ASC ’62 1 25 43
6 DZSV 1 25 39
7 Be Quick’28 1 25 34
8 IJVV 1 25 33
9 Den Ham 1 25 32
10 WVF 1 25 29
11 OZC 1 25 28
12 Hellendoorn v.v. 1 25 25
13 ZAC 1 25 17
14 Quick ’20 1 25 3

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Sander Aarten (73. Kevin Zomerdijk), Roan Admiraal, Sertaç Yilmaz (78. Hugo Winkeler), Jeffrey van der Vlist (44. Sander Fillet), Gianlucca van der Vegt
Verslag: Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Ja hoor…..hier ben ik….ik vind het hartstikke mooi voor BeQuick en WVF! Ook voor berkum….is toch mooi? Dat het niet mijn clubs zijn betekent niet dat ik ze niets gun


  ⚠️ Meld

 2. @ Co de rood

  Helemaal mee eens, iedereen heeft zo zijn eigen favorieten, maar we misgunnen de ander niks.
  Met een beetje geluk blijft WVF erin, en als Be quick dan wint, pakken wij een periode.
  Daar had niemand van durven dromen.  ⚠️ Meld

 3. Zou wel een stunt zijn zeg van WVF. 3 Degradaties op een rij !!!! Dat heeft alleen Be Quick 28 nog maar gepresteerd in Zwolle voor zover ik weet.

  Zijn er nog meer mensen die de kelder van het Zwolsche voetbal volgen?


  ⚠️ Meld

 4. Bq gefeliciteerd! Mooi dat echte be-quickers opgestaan zijn. Nu de selectie bij elkaar zien te houden….


  ⚠️ Meld

 5. De clubs staan in de rij. Goed dat ze allemaal hun zaakwaarnemer behouden hebben nadat ze bij de jeugd van PEC Zwolle afvielen. Afwachten dus.


  ⚠️ Meld

 6. Naam
  Aarten, Sander
  Admiraal, Roan
  Arslan, Laser
  Beek, Eric van
  Blom, Floris
  Brinkhuis, Emiel
  Dijk, Wibo van
  Fillet, Sander
  Hermans, Pim
  Huisman, Rob
  Jager, Bram
  Minkjan, Rutger
  Oosterhof, Frank
  Ruiter, Julian
  Smits, Kelvin
  Vegt, Gianlucca van der
  Veldman, Yordi
  Ven, Max van der
  Vlist, Jeffrey van der
  Westerbeek, Kevin
  Wijk, Ties van
  Winkeler, Hugo
  Yilmaz, Sertac
  Zomerdijk, Kevin


  ⚠️ Meld

 7. Gelukkig kon ik dat al anders was ik nu nog niet klaar. Jemig wat een waslijst. Er zitten zelfs namen bij die in de jeugd van FC Zwolle gespeeld hebben. Tegenwoordig heet de club gewoon weer PEC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 8. En ze blijven maar roeptoeteten dat elke speler “eigen jeugd” is. Nou bekijk het indrukwekkende overzicht hierboven maar. Je kunt wel vaststellen dat ze een gedeelte van hun jeugdopleiding hebben doorlopende. Ja precies dat is het.

  Ze hebben een gedeelte van hun jeugdopleiding bij Be Quick28 doorlopen.  ⚠️ Meld

 9. afgunst is een hele slechte eigenschap, word vaak gekweekt door arrogantie van de andere zijde, maar daar vind ik bij zowel, BQ, berkum en WVF geen sprake van… en de hele discussie over wie wel en niet betaald lijkt me ook volstrekt kansloos, er wordt betaald, vanaf de 3e klasse en hoger en dat is prima


  ⚠️ Meld

 10. Gert Peter de Afgunst? Haha.

  Tja ik denk dat ze het succes aan de Boerendanserdijk maar moeilijk kunnen verkroppen bij de bespelers van het stadionplein 25. 😀


  ⚠️ Meld

 11. @Adriaan.

  Ik denk dat jij je vergist. Bij de rood zwarten zijn ze in het geheel niet bezig met de vv. Waarom eigenlijk. Ik denk dat jouw reactie nog steeds voort komt uit een minderwaardigheidscomplex. Opgedaan zo’n 10 a 15 jaar geleden.Ik hoop dat jullie promotie er toe bijdraagt dat jij het overwint.
  Gefeliciteerd en succes met het verwerken.


  ⚠️ Meld

 12. jammer dat er altijd mensen zijn die op anderen neerkijken, volledig onterecht natuurlijk want je moet niet alleen de prestaties met elkaar vergelijken maar ook de beschikbare middelen….gaat PEC ook de hele tijd slechte grapjes maken over Berkum omdat ze een paar klassen hoger zitten? ik heb niks met en niks tegen BQ, maar het is wel heel makkelijk om te zeggen dat je het als berkum zijnde beter doet terwijl je meer middelen hebt om dat te bereiken….dat is mijn punt…daar moet u het mee doen..


  ⚠️ Meld

 13. En ja hoor de eerste aanwinst voor Berkum is binnen, Hoeseb yakob, klinkt ook echt als iemand die jarenlang in Berkum woont, whaha


  ⚠️ Meld

 14. En als je even leest, verhuist van Almelo naar Zwolle. Zoekt dus, als velen die verhuizen naar een andere plaats, een nieuwe club.
  Als je bij HHC speelt, kies je inderdaad niet voor WVF lijkt me.

  Uwais Goelab klinkt overigens ook niet als een Westenholtenaar 😀  ⚠️ Meld

 15. 1-0 van passant hahaha….ik wist niet dat je al een naam kan horen dat iemand een Zwollenaar is of niet. Het is natuurlijk een typisch almelose naam….maar begrijp ik nu goed dat ie bij WVF niet welkom zou zijn??? ook niet echt iets om trots op te zijn toch?


  ⚠️ Meld

 16. @ tjeerd

  Wij zitten niet op zo speler te wachten, ten eerste komt die alleen voor geld bij ons voetballen, ten tweede, we doen het liever met eigen jeugd.  ⚠️ Meld

 17. Huh eigen jeugd?

  We kunnen allemaal constateren dat 90% import voetballers zijn, die een gedeelte van de jeugdopleiding van BQ hebben genoten nadat ze waren afgevallen bij FC Zwolle / PEC Zwolle.

  Als jij dat eigen jeugd noemt, prima hoor.


  ⚠️ Meld

 18. Ik tel er 9 die in de pupillen al bij Bq speelden. 7 spelers nooit in de jeugd gespeeld bij Bq. Een aantal (de rest) bij Bq in de junioren gekomen omdat ze een betere voetballer wilden worden, zoals dat gaat. Hoeft Bq niet eens om te vragen. 4 jongens in de jeugdopleiding van Pec gespeeld ( Blom Winkeler Minkjan Admiraal).En er komt nog een heel zwikkie eigen jongens aan. Geen somber vooruitzicht derhalve.


  ⚠️ Meld

 19. 9 Spelers maar? Bij vv Berkum zijn dat er maar liefst 11.

  Kok, vd Meulen (2x), Veurink, v Brummen, Kooke, Nieuwenhuis, Kuijer, Pool, Horstman, en vd Haar.  ⚠️ Meld

 20. Mooi zo hoor Leon. Maar waar is je onderbouwing nu tav 90% import. Daar reageerde ik even op. Het was eruit voordat je het wist? Of even niet zo goed nagedacht? Of wellicht slecht op hoogte van wat er speelt in het Zwolse. Trouwens. Horstman kwam van csv in de B1. Dat is dan 10. Of zijn het er nog minder?


  ⚠️ Meld

 21. Milan Rada en Mick Franken hebben dit jaar als 1e jaars A ook al hun debuut gemaakt. Dat is dan 11. Heeft Bq dan gewonnen?

  Of zijn we gewoon sneu bezig.


  ⚠️ Meld

 22. Het is niet te hopen dat er weer een ledenstop wordt afgekondigd worden voor de pupillen bij vv Berkum. Aanzuigende werking van succes. Waar zouden deze jongens en meisjes dan vrijwillig naar toe moeten? 😮


  ⚠️ Meld

 23. Nooit van gehoord. Eenmalig of maken ze al deel uit van de wedstrijdselectie? Leuk voor die gastjes en hun ouders.


  ⚠️ Meld

 24. Je weet iig waar die jongens straks in de junioren spelen. Of debuteert er binnenkort een 13 jarige bij jullie in het eerste.


  ⚠️ Meld

 25. Waar ik mij als SVI-er aan stoor is dat fans van Be Quick28 vinden dat in hun selectie de meeste vm jeugdspelers van deze club zitten terwijl als ik het goed begrijp Berkum er al meer heeft terwijl Be Quick28 juist beweerd dat Berkum een kooplui is. Dat komt heel raar op mij over. Misschien hebben roodzwart of bequicker daar een goede verklaring voor.


  ⚠️ Meld

 26. @ svi er

  Omdat wij niet meer betalen, en het dan niet aantrekkelijk is voor spelers van buiten af te komen. Wordt de jeugd vervroegd doorgeschoven, en dat heeft dit seizoen goed uitgepakt.


  ⚠️ Meld

 27. Nu krijgen de jeugdspelers weer de credits, dan weer de nieuwe trainers. Het is zo niet meer te volgen voor een buitenstaander. KNVB?


  ⚠️ Meld

 28. Heren, het zou prettig zijn als wij met elkaar op een normale manier om konden gaan. laten wij elkaar het beste gunnen want wij zijn er als stad Zwolle bij gebaat dat onze jeugd, waar dan ook, goed word opgeleid. Dat gebeurd door een goed trainingsaanbod en een voldoende weerstand. Dat laatste spreekt in het voordeel van bijv. BQ dat de teams op een mooi niveau heeft spelen.

  Het is logisch dat ambitieuze spelers daarna de club verlaten als zij nog hogerop willen of kunnen. Dat is dan weer de downside van BQ. En dat is weer de kracht van Berkum, want zij spelen het hoogst van Zwolle( m.u.v. DW) WVF daarentegen alsook SVI zijn 2 brede verenigingen die het qua trainingsaanbod ook prima op orde hebben. En bij ZAC maakt met geleidelijk ook stappen. daar komt weer een hele mooie generatie vanuit de B1 en A1 aan.

  Bovendien zijn er meer factoren voor jeugdspelers om van club te veranderen. Denk aan verhuizing, vrienden, school, teleurstelling bij huidige club, selectiebeleid, speeltijd, wissels noem maar op.

  En laten wij vooral voor ogen houden: het gaat om de voetballers, niet om ons belezen mannen die elkaar de vliegen afvangen op een sociaal platform als weblogzwolle.nl


  ⚠️ Meld

 29. Liefhebber van zwols, je hebt helemaal gelijk, maar weblogzwolle wordt gegijzeld door allerlei figuren die werkelijk iedere normale discussie om zeep helpen. De huidige redactie laat dit allemaal gebeuren, doodzonde.


  ⚠️ Meld

Reageer