PEC handhaaft zich op eigen kracht in Eredivisie

Zwolle – Ook volgend seizoen speelt PEC Zwolle weer in de eredivisie, het zesde jaar op rij! De handhaving werd gerealiseerd na een enerverende wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1). Zwolle speelt ruim zeventig minuten lang met een man minder na de rode kaart van Ouasim Bouy, maar wint dankzij Danny Holla en Queensy Menig wel.

_1mg_9045.jpg

In de openingsfase begon Zwolle tamelijk gespannen aan het duel, al kreeg het wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Youness Mokhtar volleyde de bal net over het doel na een voorzet van Kingsley Ehizibue. Aan de andere kant was Yuki Kobayashi gevaarlijk met een listige vrije trap. Toch leek het na iets meer dan een kwartier spelen ontzettend lastig te worden. Ouasim Bouy trok de doorgebroken Reza Ghoochannejhad neer. Scheidsrechter Bas Nijhuis kon weinig anders doen dan de rode kaart te trekken. Ondanks die domper bleef Zwolle vol overgave knokken voor een goed resultaat. Die strijdwijze leverde resultaat op. Danny Holla kon vanaf een meter of achttien de bal uit een vrije trap achter doelman Erwin Mulder krullen. De bezoekers probeerden het daarna wel via Stefan Marzo (afstandschot net naast) en Ghoochannejhad (redding Van der Hart met de voet), maar gescoord werd er niet door de Friezen.

_2mg_8972.jpg
_3mg_8867.jpg
_4mg_8769.jpg

Direct na rust zorgde Queensy Menig, hij viel na de rode kaart in voor Nicolai Brock-Madsen, voor opluchting in het uitverkochte MAC3PARK stadion. Niet veel later wisselde Heerenveen-trainer Jurgen Streppel verdedigers Marzo en Wout Faes voor middenvelder Stijn Schaars en Luciano Slagveer, daarmee alle risico’s nemende. Het leverde lange tijd weinig op voor de Friezen. In de omschakeling had PEC Zwolle het duel al lang en breed kunnen beslissen, maar onder meer Wouter Marinus miste voor open doel. Daardoor bleef het, ook omdat concurrenten Roda JC, NEC en Sparta allemaal voorstonden, lange tijd spannend. In de blessuretijd scoorde Ghoochannejhad ook nog 2-1, maar die kwam te laat. Daardoor barste het feest los en was handhaving zeker. Door de zege was er na afloop alle ruimte voor een feestje. En voor afscheid, want van spelers Hachim Mastour, Calvin Verdonk, Django Warmerdam, Queensy Menig en Kevin Begois en trainer Ron Jans werd afscheid genomen. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op zondag gaat PEC Zwolle op bezoek bij PSV in Eindhoven (14.30 uur). Bron: www.peczwolle.nl

_mg_8795.jpg
_mg_8810.jpg
_mg_8820.jpg
_mg_8847.jpg
_mg_8882.jpg
_mg_8893.jpg
_mg_8915.jpg
_mg_8989.jpg
_mg_9012.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Mooie speech van Jans en top dat hij de supporters nog even persoonlijk bedankte voor het schitterende doek. Mooie kerel!


  Maak melding

 2. Vind het alleen een beetje zuur dat Holla..die een voor ons zo belangrijk doelpunt scoort..de laan is uitgestuurd.


  Maak melding

 3. Oh ja Jollie? Dan ga je wel makkelijk voorbij aan de prestaties van de rest in een groot gedeelte van het seizoen. Maar ja dit is weer een reactie van een zwart-wit kijker. Jammer.


  Maak melding

 4. Beste Jw voor het éérst hier? Als je me dit seizoen hier- op de tribune- op het werk- eigenlijk overal volgt dan weet je dat deze positiviteitsreactie van mij behoorlijk cynisch is.

  Met deze spottende houding geef ik aan niet te geloven in het goede van deze keeper >:(

  Maar dat heb ik hier pas ongeveer honderd keer proberen te vertellen en wordt helaas niet door iederéén onderschreven!!!


  Maak melding

 5. Oh ja,…..bovenstaande over de dommigheid van Jw is niet cynisch maar een feit.
  Ik wens je succes maar wellicht is het verstandig om gewoon niet meer te reageren op zaken waar je géén weet van hebt
  >:(


  Maak melding

Reageer