Samen door de woonwijk Dieze

Zwolle – Loop op maandag 15 mei 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’ opgezet door Historisch Centrum Overijssel. De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen.

Het grondgebied buiten de Diezerpoort was onderdeel van de boermarke Dieze. Deze marke zal vermoedelijk zijn ontstaan rond de 10e eeuw. Naast de Diezerenk, het agrarisch gebied dat in deze wijk ontstaat, verschijnt heel langzaamaan een voorstad. Deze wordt ook wel Nijstad of Nieuwstad genoemd. Wandel mee met één van onze gidsen en ontdek de geschiedenis over de zogeheten Baliekluivers, de tramlijnen, het weggetje naar de Bagijneweide, het ontstaan van het ‘Sophietje’ en nog veel meer! Je wordt op maandag 15 mei 2017 om 13.30 uur ontvangen bij het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Na een korte introductie door de gids en een kop koffie/thee, start de wandeling door een gedeelte van de woonwijk Dieze. 

De wandeling duurt circa 1,5 uur. De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, dit is inclusief gids en een kop koffie/thee. Je wordt verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is helaas niet mogelijk. Meld je aan voor deze rondleiding via www.historischcentrumoverijssel.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer