Thor Zwolle pakt 3 hoofdprijzen

Zwolle – Oldenzaal stond dit weekend in het teken van de tiende Outdoor Challenge Run. De run ging door het prachtige gebied ‘De Hulsbeek’. De deelnemers aan de 7km run kregen 30 hindernissen voor hun kiezen. De 13km deelnemers gingen voor 50 hindernissen. Ook vond het NK MBO survivalrun weer plaats. Merijn Stroomberg van THOR Zwolle wist hier knap de 3e plek binnen te slepen, met slechts 2 seconden achterstand op de nr. 2.

Survivalrun is een strijd tegen de elementen, waarbij natuurlijke en zelf gebouwde hindernissen overwonnen moeten worden. Een van de kenmerken van de survivalrun in Oldenzaal is het vele water. Zo moesten de deelnemers van de 12km run een stuk van 500m door de sloot waden. Daarnaast was er een imposante combinatiehindernis in het water vlak voor het einde van de run, waarbij veel deelnemers stuk gingen op een reeks aan slopende swingovers. Dit zijn hindernissen waarbij men via een touw, en in dit geval een spekgladde brandweerslang, over een horizontale balk moet klimmen. Vooral de techniek van de voetklem en de knijpkracht van de handen werden hier getest.

Het NK MBO survivalrun is een wedstrijd speciaal voor MBO studenten. Merijn Stroomberg, 18 jaar en deelnemer aan het Jeugd Survivalrun Circuit, liep zo’n 2km voor het einde nog op een 4e plek. Door snel te handelen bij het kajakken, iets wat hij bij THOR veel geoefend heeft, wist hij de derde plek over te nemen. Deze plek wist hij vast te houden tot aan de eindhindernis, waar hij de nummer 2 net niet kon inhalen. Bij de Korte Survivalrun (KSR) wist favoriet Eric van den Ham bij de veteranen weer de eerste plek binnen te slepen. Hij werd 3e overall. Ook bij de Middellange Survivalrun (MSR) wist een atleet van THOR te winnen bij de veteranen. Dries Kelderman finishte na 13km en 50 hindernissen als eerste. Ook bij de groepsrun 12km was THOR erg sterk. Een groep bestaande uit 3 atleten van de Lange Survivalrun (LSR) en 1 atleet van de KSR wist de eerste plek te pakken. Over twee weken mogen alle categorieën weer aan de bak in De Knipe. Volgende week mag de jeugdcompetitie ook nog aan de bak bij de Survival Challenge Havelte. Voor nu is het vooral herstellen en genieten van de mooie prestaties.

Artikel delen:

Reageer