Creatief proces voor impuls Hanzeland

Zwolle – 20Creathon, het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties van Saxion en de gemeente Zwolle hebben de handen ineengeslagen om het gebied Hanzeland in Zwolle een nieuwe impuls te geven. Op 9 en 10 mei gaan ruim 40 scholieren, studenten en beroepsbeoefenaars tijdens een creatief proces van 48 uur, de strijd met elkaar aan om de meest innovatieve tool voor Hanzeland in Zwolle te ontwikkelen. Locatie van deze creatieve pressure-cooker-setting is BrainZ, dat middenin het gebied Hanzeland ligt.

De gemeente Zwolle heeft behoefte aan innovatieve en creatieve ideeën om Hanzeland in Zwolle een flinke boost te geven. Het is een gebied waar wonen en werken op dezelfde plek plaatsvinden en dat zorgt momenteel voor de nodige (mobiliteits)problemen. Aan meer dan 40 deelnemers de taak om een unieke oplossing te vinden voor de uitdagingen die het gebied heeft. Deelnemers kunnen kiezen voor welke uitdaging zij de meest innovatieve tool gaan ontwikkelen. Hoe kan het gebied bijvoorbeeld opnieuw ingericht worden met behulp van technologie, data, IT en media? Maar de gemeente Zwolle is ook naarstig op zoek naar oplossingen voor de huidige mobiliteitsproblemen.

Tijdens de creathon gaat een uniek gemengd gezelschap samen aan het werk. Scholieren van het voortgezet onderwijs en MBO-instellingen, studenten van het HBO en WO en beroepsbeoefenaars werken in multidisciplinaire teams om dé oplossing te vinden voor Hanzeland in Zwolle. Door deze gemengde teamsamenstelling worden er betere creatievere ideeën ontwikkeld dan wanneer deelnemers aan dezelfde studie aan dit vraagstuk werken. Naast deelnemers van Saxion heeft het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties o.l.v. Kjell Erik Bugge andere onderwijsinstellingen enthousiast weten te maken om ook studenten te werven voor deze creathon. Deelnemende onderwijsinstellingen naast Saxion zijn: Landstede Zwolle, ROC Aventus, Universiteit Twente, Radboud Universiteit Nijmegen en het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Locatie van de creathon Hanzeland is BrainZ: een energieke en inspirerende werkplaats waar ondernemers, het onderwijs, de overheid en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken. Dé plek voor een creatief evenement zoals 20Creathon.

Artikel delen:

Reageer