The Slackers schitteren in bomvol Hedon

Formatie The Slackers stonden vrijdagavond garant voor een feestje in een bomvol Hedon! Met een mix van ska, reggae, soul en garage rock, strakke ritmes en soulvolle vocalen, kregen de New Yorkers van The Slackers iedereen aan het dansen. Ook het Utrechtse voorprogramma The Shenanigans spetterde van het podium met hun knallende up-tempo ska. Stilstaan was onmogelijk tijdens deze energieke ska-avond. 

The Slackers zijn niet in een hokje te stoppen. Reggae? Nee, ze hebben geen dreads. Heftige punk rock? Nee, zo klinkt het ook weer niet. Maken ze dan de hardere muziek uit vervlogen tijden? Nee, want de bandleden zijn niet verslaafd aan heroïne (insinueren ze zelf op hun MySpace). De band omschrijft zichzelf dan ook als pure roots, maar nog steeds innovatief. The Slackers zien de eigen muziek door een Amerikaanse lens en de cd ‘peculiar’ uit 2006 mixt het typische Slacker-geluid met Amerikaanse garage en roots. De band heeft al tien studioalbums op haar naam staan en hiernaast diverse uitgaven zoals EP’s en compilaties. Vooraanstaande magazines prijzen The Slackers de lucht in en de band heeft al tourend bijna de hele wereld gezien.

The Shenanigans zijn een zes mannen en één vrouw sterke skaformatie uit de stad Utrecht. Sinds 2002 maken the Shenanigans menig podium in Nederland onveilig met hun knallende up-tempo ska. Zo waren the Shenanigans al te zien op diverse grote podia (o.a de Melkweg, Paradiso, Tivoli en Atak) en is menig festival (o.a Skaandam 3, et-Ska-tera 4, Bevrijdingsfestival in Wageningen) getrakteerd op de energieke en enthousiaste live show van deze band. Keer op keer laten the Shenanigans een spoor van dansende mensen achter. Op de in zomer 2007 verschenen ep ‘Step it up’ laten The Shenanigans definitief hun kwaliteiten horen. Met hun vette ritmesectie, schreeuwende blazers en melodieuze zanglijnen, wisen The Shenanigans een sound neer te zetten die er garant voor stond dat je ging dansen, of je dat nu wilt of niet!!  

Artikel delen:

Reageer