SP wil actie gemeente tegen te hoge kamerhuren

Zwolle – De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van het rapport ‘Check je Kamer’ van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Hieruit blijkt dat een groot deel van Zwolse studenten te veel betalen voor hun kamer en dat het probleem sinds vorig jaar is toegenomen. De SP wil dat de gemeente de problemen actief aanpakt en inzet op betere voorlichting.

Hoge kamerhuren zijn al jaren een probleem. Uit het onderzoek van de LSVb blijkt dat veel Zwolse studenten meer betalen dan volgens het puntenstelsel zou moeten. Vorig jaar stelde de SP dit probleem al aan de kaak en stelde voor een huurteam in te stellen om dit aan te pakken. Fractievoorzitter Brammert Geerling:"De cijfers laten zien dat de passieve houding van het college de problemen heeft verergerd. Studenten hebben recht op een betaalbare kamer. Daarom stellen wij voor bestaande initiatieven rond huren als het Juridisch Loket en de SOOZ studentenbalie te verbinden in een gemeentelijk huursteunpunt. Dit moet actief studenten benaderen om huren te controleren. Ook moet er meer worden ingezet op voorlichting bijvoorbeeld door samen met het SOOZ een boekje met huurrecht en belangrijke contactgegevens te verspreiden tijdens de Bruisweken. In Groningen zijn hier goede ervaringen mee opgedaan."

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Inkoppertje.
  De zoveelste nutteloze poging.
  Mensen ga de straat op en ga opzomeren of zoiets.
  Hang die politieke ambities aan de wilgen.
  Of ga iets doen met asielzoekers. Integratiehulp oid  ⚠️ Meld

 2. Stond zeker in de krant…de sp/pvv gaat meestal reageren als iets in het nieuws was……echte politieke partijen zijn daar al jaren mee bezich…in stilte, achter de schermen…dat heet “het volk vertegenwoordigen” …wordt tijd om iets nuttigs te gaan doen sp/pvv >:( beetje laat dit….was al een problem in 1985 hier in Zwolle…


  ⚠️ Meld

Reageer