Algemeen Log 8

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 100 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 9 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 106
 1. ‘MVV-fan doet aangifte tegen Zwolle-speler’
  01 december 2007

  Een fan van MVV heeft vrijdagavond na de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle (4-1) aangifte gedaan tegen een speler van de bezoekende club, zo schrijft Dagblad De Limburger. Volgens de krant deelde de voetballer een klap uit aan de supporter, waardoor zijn bril doormidden brak.

  De speler kon zich naar verluidt niet beheersen na een hatelijke opmerking van de fan. De chef veiligheid van MVV kon niet zeggen om welke voetballer het ging.

  FC Update.nl[/url] 😮 😮

 2. En hoe staat het met het cirkelhoofd van de week?

  ——————————————————-

  We zijn er druk mee bezig John, maar het vergt tijd en overleg, plus sponsors zoeken…. ;-))

 3. Het Nederlands Elftal speelt tijdens het EK 2008 in een poule tegen:
  – Frankrijk
  – Italië
  – Roemenië

  Nederland start 9 juni om 20.45 uur in Bern Zwitserland tegen Italië.
  De Tweede wedstrijd is op 13 juni tegen Frankrijk.
  Op 17 juni tegen Roemenië.
  Het speelt al zijn wedstrijden in Bern.

  Heavy!!

 4. Jammer dat Roemenië er bij zit en niet Duitsland of Spanje. Dat zou helemaal leuk geweest zijn!

  Wat betreft zware loting: Als je kampioen wil worden moet je van iedereen kunnen winnen!

 5. Bij ons winkelcentum worden de Kerstbomen geplant…..elders in Zwollywood: nieuwnieuws.nl/archives/provinciaal/2007/12/
  catfights_in_zwolle.html

 6. Dolly Parton geeft toe: Ik playbackte in Zwolle

  RIJSWIJK – De Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton heeft tijdens haar concert in Zwolle in maart van dit jaar een aantal nummers geplaybackt.

  Dat heeft Parton toegegeven in een interview met het AD van zaterdag. ⤸Bij drie of vier nummers stond mijn zang op band⤝, aldus de zangeres die er aan toevoegt dit al jaren te doen.

  Een muziekcriticus die het concert bezocht, had het playbacken opgemerkt en erover geschreven. Concertorganisator Mojo ontkende achteraf in alle toonaarden het muzikale bedrog. Zo’n vier concertbezoekers eisten hun geld terug.

  Parton, die volgend jaar juni in Ahoy Rotterdam optreedt, zegt niet aan oplichting te doen. ⤸Ik beloof nooit dat ik 100 procent live zing, wel dat ik een onderhoudende show neerzet.⤝

  bron: telegraaf

 7. Geachte bezoeker,

  Weblog Zwolle probeert het u naar de zin te maken om meerdere keren per dag scherp actueel Zwols nieuws voor te schotelen. We hebben daarbij bijzondere aandacht voor kleine Zwolse initiatieven en activiteiten. Natuurlijk nemen we ook het ‘grote nieuws’ mee. Vaak als eerste in het Zwolse medialandschap. We hopen dat ons aanbod divers genoeg is om voor u interessant te bllijven.

  Het afgelopen jaar heeft Weblog Zwolle zich kunnen verbeteren:
  – Weblog Zwolle is ondergebracht bij de Stichting Internetmedia Zwolle
  – er zijn nieuwe vrijwilligers
  – de website is in een nieuwe omgeving geplaatst
  – de online-agenda is meer uitgebreid

  Het bezoekersaantal stijgt door de inzet van de vrijwilligers en de interesse voor de nieuwsberichtgeving en de activiteit bij de reacties van de bezoekers nog altijd explosief. Verder zijn we achter de schermen bezig met nieuwe initiatieven en een verdere professionalisering van Weblog Zwolle. Zo zal bijvoorbeeld, na de wens van de bezoekers, t.z.t. het Cirkelhoofd gestalte krijgen op de website.

  Het gebeurd steeds meer frequent, maar nieuwstips kunnen we altijd gebruiken. Ons emailadres is: info@weblogzwolle.nl

  We willen je, als bezoeker, vragen of je hetgeen Weblog Zwolle produceert een voldoende verdiend.

  – Zie jij ook een ontwikkeling in Weblog Zwolle ?
  – Wat vind je van Weblog Zwolle momenteel ?
  – Wat kan er bijvoorbeeld (nog) beter ?

  Met vriendelijke groeten,

  Redactie Weblog Zwolle

 8. Sorry, dat ik het nu moet zeggen. Zo vaak reageer ik nu ook weer niet. Ik biecht bij deze op dat ik zeker 5 x per dag de weblog check. Zo, dat is eruit.
  Dat betekent dat Weblog Zwolle zeer vermakelijk is. Ook om het meerdere keren per dag te kijken. Elke keer staat er wel iets nieuws bij. Dat is bijna professioneel werk hier. Chapeau!!

 9. Ik check de weblog ook meerdere malen per dag. Ik ben niet zo’n sportfan, dus wat mij betreft hoeven er niet direct 4 of 5 foto’s bij een sportnieuwsbericht te staan, dat zou handiger zijn als je doorklikt en het dan ziet. Voor de rest vind ik het prima hier.

 10. Ook ik kijk meerdere keren per dag even op de weblog.
  Ik moet zeggen dat ik niet zo vaak reageer als voorheen.
  Niettemin is het nog altijd even leuk om over van alles en nog wat te lezen.
  Ook geniet ik enorm van de vele foto’s die hier geplaatst worden, ook van de evenementen.
  Mijn complimenten.

 11. Goed bezig mensen! Het wordt hoe langer hoe proffessioneler, met vaak hele goede foto’s. Ook zitten jullie vaak erg snel bovenop het nieuws. Het enige minpuntje vind ik (maar dat heb ik al eens geschreven) dat je niet zo maar elke vragenlijst van politieke partijen tot toppic moet bombarderen. Laat ze het maar een beetje inpakken en schrijven wat ze er mee willen en wat ze er bijvoorbeeld al voor gedaan hebben. Op deze manier komen partijen die vaak (of altijd?) zonder commentaar hun vragenlijstjes insturen, onevenredig veel in de schijnwerpers. Zonder er wat voor te hoeven doen; immers ’t zelfde lijstje als dat ze ’s maandags inleveren. Is niet leuk voor de anderen lijkt me. Als hun net zo frequent voorgekauwd spul in gaan sturen wordt het wel een hele politieke-log hier. Verder alle hulde ga zo door! Volgens mij komen er ook hoe langer hoe meer reagluurders?!?!
  Petje af.

 12. Hemelenweg en Niewendijk.
  Voor deze wegen geld een geslotenheidsverklaringzijn in verband met het sluipverkeer van de A28 op werkdagen van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur.

  Afgelopen week ontvingen wij een schrijven van de gemeente Zwolle dat wij bewoners die niet aan de Hemelenweg zelf wonen maar aan een aansluitende weg juridisch gezien niet als bestemmings verkeer aangemerkt worden.In deze zelfde brief geeft de gemeente echter wel aan dat dit voor ons de meest geschikte ontsluitingsweg van het gebied is.Hetgeen ook zo is.Zouden wij gebruik moeten maken van een andere route dan zou dit inhouden dat wij bewoners van de Middentolhuisweg een omweg moeten maken van meer dan 12 KM Van en naar de A28 richting Staphorst.Ook naar Zwolle zou het een stuk omrijden zijn.
  De gemeente Zwolle ziet dit ook in en wij kunnen een ontheffing aanvragen.Wel niets aan de hand dus zou je zeggen.

  Maar……… voor deze ontheffing moeten we dan wel in de beurs tasten.Voor 113.22 euro mogen wij ook daar rijden ten tijde van de spitsuren .Wij bewoners van de Tolhuislanden, een gebied dat vroeger onder de gemeente Nieuwleusen viel ,moeten dus TOL gaan betalen om thuis te komen of een eind omrijden.

  Te gek voor woorden !

  Ik heb de wethouder een e mail geschreven en wacht nu op zijn antwoord.

 13. Hij’s fijn :- Heerlijk helder inzicht van de gemeente weer.

  Ben even ‘voor de gein’ aan het rekenen gegaan. Keuze 12 kilometer omrijden of dus die 113,22 betalen. Bij ongeveer 90 ritjes van 12 kilometer heb je die 113,22 uitgegeven aan brandstofkosten.

  Maar goed, probleem is natuurlijk dat sluiproutes vaak 2 doelen hebben:
  1) drukte omzeilen
  2) kortere route rijden

  Maar 12 kilometer omrijden vind ik toch ook wat extreem als je eindbestemming/woning daar ligt.

 14. Natuurlijk moet je sluipverkeer tegen gaan op deze weg.Heb ik ook niets op tegen.Er zijn vergaderingen geweest met de gemeente en bewoners over deze weg en ben daar steeds aanwezig geweest.Ik heb zelfs enige voorstellen gedaan.We werden middels een persoonlijk schijven ook steeds op de hoogte gehouden.Nu kregen we dus deze brief gericht aan de bewoners en niet zoals eerder op naam.Ik vraag mij af of dit wel rechtgeldig is.Maar in iedergeval kun je van ons bewoners niet spreken dat wij sluipverkeer zouden zijn.Wij wonen daar al dertig jaar en rijden altijd op deze weg omdat het de korste en meest logische route naar Zwolle en de A28 is.
  Waarom moeten ze zo nodig geld hebben voor deze ontheffing?

 15. Ideeën Weblog Zwolle:
  Ik vind het idee dat hier eerder geopperd is over één of twee foto’s plaatsen en dan verwijzen naar de eigen pagina van een item een goed idee. Dan heb je ook de keus of je iets wilt zien of niet of gedeeltelijk.

  Wat betreft de website zelf: ik vind het heel mooi geworden en ik ben ook zo iemand die wanneer ze tijd heeft de website even aandoet als ze aan het internetten is. Ik was voorheen niet zo erg in het nieuws geïnteresseerd en dit heeft er zeker toe bijgedragen dat ik meer op de hoogte blijf.

  Ook ben ik heel blij dat er steeds beter op taalgebruik en dergelijke gelet wordt. Dat maakt het een stuk aangenamer dan het wel eens geweest is in het afgelopen jaar alleen al… Hier bedoel ik ook mijn eigen commentaar bij: als dat niet door de beugel kan, mag het natuurlijk ook verwijderd worden en mag je me ook een standje geven.
  Helaas blijven er altijd mensen die het nodig vinden (meteen) persoonlijk te worden en vuile taal naar iemand uit te stoten en dan helpt het enorm dat de admins goed opletten! Mijn complimenten daarvoor!

  Ik begrijp trouwens nu ook Dick met wat hij bedoelde met die partijen en dus dat hij eigenlijk zegt: “of allemaal de lijstjes met vragen voor een vergadering insturen naar weblog Zwolle of allemaal niet”. Daar zit inderdaad wat in. Maar daar zijn natuurlijk die partijen zelf bij. Het siert toch een partij dat ze dit weblog blijkbaar als goed medium zien om hun gal te spuien en ideeën op te laten merken 😉

  De online-agenda vind ik ook heel fijn! Houden zo! 😉

  Ik vind het trouwens een prettige bijkomstigheid om verschillende mensen te ‘ontmoeten’ hier en zo van gedachten te wisselen met mensen die ik anders nooit had leren kennen. Waar ik wel eens benieuwd naar ben, is of dit een goede afspiegeling is van de inwoners van Zwolle. Helaas zullen er natuurlijk altijd doelgroepen niet lezen op dit medium, omdat ze het niet kennen of omdat ze gewoon geen internet hebben.

  Kortom: een dikke pluim voor Weblog Zwolle!

 16. Beetje webding heeft ook een actuele column. Omdat veel op het web straffeloos gejat wordt, dan ook maar gelijk een goeie column:

  YOUPIE!:

  zaterdag 15 december 2007 door youp van ’t hek

  Helikopterview
  De piloot keek naar beneden, overzag de modderige Betuwe en werd overvallen door een vlaag van weemoed. Heftige weemoed. Zacht neuriede hij ??Ik ging naar Bommel om de brug te zien?? en dacht aan oude beelden. ??December?? was de titel van de oude schoolplaat waar hij in zijn jeugd zeker een jaar lang mijmerend naar had zitten loeren. .
  Elk moment dat de les maar even saai was zwommen zijn ogen vanzelf naar de overvolle tekening. Bevroren sloten tussen ondergesneeuwde weilanden, sleeënde kinderen die net klaar waren met het maken van een heuse sneeuwpop met wortelneus, steenkoologen, een ontroerend mooie hoed, een dikke das om zijn nek en knopen op zijn buik. Stoere schaatsers bij een koek en zopie, die er zo lekker uitzag dat je de warme chocolademelk rook.

  Uit de boerderijen kringelden slome rookslierten waaraan je zag hoe aangenaam en gezellig het er binnen was. Het televisieloze tijdperk. Internetloos genieten van een spelletje Mens erger je niet, het tikken van de sjoelbakstenen en het zachte geritsel van het opvouwen van de was. In de warme stal zuchtten de tevreden koeien.

  De piloot vroeg zich af of hij nu naar de vooruitgang keek. De dichtgeslibde A2 met zijn slakkende file aan weerszijden, de droevige kantorennieuwbouw waar de tl-verlichting hagelwit uitspatte, de glazen vitrines barstensvol poenerige BMW??s en het plastic wegrestaurant. Op weinig plekken werd de welvaart duidelijker naar buiten gekotst dan hier. Natuurlijk Zaltbommel was nog mooi.

  Het centrum dan. Historisch binnenstadje. Maar ook dat werd ontsierd door een Hema, een Intertoys en een Blokker. Alles is tegenwoordig Hema, Intertoys en Blokker. Alles is Geleen, Almere en Zoetermeer. Eenheidsworstenbroodjes etende families Gaastra drommen zich shoppend door de kerstdagen. Een hernia van het sjouwen van de etenswaren.

  De piloot keek goed. Hij zag de modder veroorzaakt door de druilerige regen. Miezerig weer, noemde zijn oma dat. Hij kon wel janken. Janken om niks. Janken om alles. Om het gemis. Waar was de kou? Waar waren de schaatsen? De dikke truien? De sneeuw? De oorwarmers? En het advies van grootvader om een pak kranten onder je trui te doen omdat je dan lekker warm bleef? De kruik? Het stro in de klompen? De warme kachel? De soep op het petroleumstel? De piloot zag parkeerterreinen vol auto??s die allemaal op elkaar leken. Ook allemaal Gaastra??s. In de kantoren zaten mannen. Mannen in pakken. Inderdaad dat soort pakken. Mannen die vijf jaar geleden Jiskefets tegen elkaar spraken en goeiesmorgens tegen elkaar zeiden. Dat laatste hadden ze nu ingeruild voor goeiemoggel! En er zaten natuurlijk ook vrouwen! Vrouwen die op alle vrouwen leken of wilden lijken. Vrouwen die allemaal zacht twijfelden over wel of geen siliconen!

  En toen zag de piloot de rendieren. Zeven elanden van lampjes trokken een slee met een juichende kerstman. De kerstman was ook van lampjes. De slee stond eenzaam in een modderig weiland. Een paar schapen keken op hun horloge terwijl ze tegen elkaar fluisterden dat het nog lang geen Kerstmis was. Een paard liep zijwaarts omdat het zo??n paard geworden was. Een Anky van Grunsvenhengst.

  Zijwaarts dansen op muziek van Wibi. Kruidvatteriger kan het leven niet worden. Het paard huilde zacht. Zijn grootvader trok een schillenkar, zijn vader een ploeg en hij kreeg voor elke wedstrijd een nichterig permanentje in zijn manen. Dat vonden de mensen namelijk mooi. Elastieken sokken om zijn enkels en rare manen. Heel rare manen.

  Hij dacht aan zijn komende kerstdiners. Hij zag een café met een kerstman aan de dakgoot. Hij zag zeven cafés met zeven kerstmannen aan de dakgoot. Hij zag tachtig cafés met tachtig kerstmannen*.en toen hield hij het niet meer. Hij zag de hoogspanningsmast, hij zag de draden* later zou hij zeggen dat hij ze niet zag, maar hij zag ze heel goed. Hij stuurde zijn helikopter naar beneden. Behendig en bewust. Dit was beter voor iedereen. De tranen biggelden over zijn wangen. Hij was gek. De rest gezond. Kerngezond.

 17. Administratie, kunt u webloggers erop attenderen zich bij het topic te houden. Op ellenlange uitwisseling tussen Joop en Dick zit ik niet te wachten wanneer ik de reacties op een onderwerp wil volgen.

 18. Nou Nathalie, ik vind dat het wel een beetje de gezelligheid behoudt die we hier ‘vroeger’ ook hadden.
  Laat ze toch lekker zolang ze zich aan de regels houden… 😉

 19. nou nou wel een beetje overdreven dit weblog is toch juist om een persoonlijke mening te geven, en om gezellig met elkaar in discussie gaan

  ============

  Als een ieder de (toch niet zo strenge) regels volgt kan het prima.
  Daar hoort ook het on-topic reageren bij. Wanneer twee personen bij een voor de ander misschien belangrijk onderwerp het over iets anders gaan hebben, zal een derde niet snel meer reageren, en kan een aardige discussie stuklopen.

 20. Sorry Nathalie, maar ik ben het met Gretha, Joop en de admin eens. Doe eens gezellig mee met “uitwisseling” zoals jij het noemt? Hoeveel moeite kost “overslaan” trouwens?

 21. Nathalie
  Ik vraag alleen om on topic te blijven. Zoals Joop aangeeft kan de discussie stuk lopen, en m.i werd er van het onderwerp afgeweken.

  Ghehehe…. joop zal dat gezegd hebben? Nee, da’s de admin geweest die in het bericht van joop een antwoord/reactie op joop gaf.

  Maar laat ik maar niet al te hard schreeuwen hier want ik ben op dat punt ook niet vrij van zonden (ik probeer er echter wel rekening mee te houden hoewel dat soms dus mislukt)

 22. Hehehe misschien is het een idee om een knop aan te maken bij elke reactie met “deze reactie is niet oké” die je aan kan klikken als je een reactie te ver vindt gaan (in welk opzicht dan ook) en dat de Admin dan meteen kan zien welke reacties de irritatie opwekken, zonder dat je er anderen mee hoeft lastig te vallen?
  Moet je als Admin wel zien zitten natuurlijk, ik heb geen idee hoe vaak er dan een melding binnen gaat komen… Terecht en onterecht?

 23. @Marrianne, dat lijkt mij geen goed idee, aangezien mensen zich toch continue aan elkaar irriteren.
  Dan krijg je straks bij iedere reactie een opmerking van deze is niet o.k.
  Eerder zoals ik al aangaf zaten we elkaar ook op deze weblog wat te plagen en het was beregezellig.
  Net als de opmerkingen die nu binnen stromen hier.
  😉

 24. @Gretha, helemaal mee eens. Maar is het zo heel moeilijk om over een off-topic-reactie (idd niet goed te praten) heen te stappen en gewoon te doen of het er niet stond? Het weerhoudt je toch niet van een antwoord? Die knop vind ik “stiekem klagen over een ander” nee, zie ik niet zitten. Vreemde associaties ook. Kom op zeg, lekker open kaart blijven spelen hier. Vind zelf dat het allemaal nog zwaar binnen de “moet-kunnen-norm” valt.

 25. Is “Boer zoekt boerin” al afgelopen?……Mooi dan gaan we ff naar de (veel)vleesgeworden VI, dat arrogante verwende mannetje (was Barbara Barend maar terug) en Super Willem kijken. Tjooooo, lekkere warme zondagavond nog verder.

 26. De pretty shop aan de schoolstraat is gesloten, op last van de gemeente. Schijnt te maken te hebben met het ontbreken van de vergunning. Is dat dankzij de buurman (je weet wel, dat CDA raadslid die kleding verkoopt)?

 27. Heeft iemand een idee hoe het zit met de ijsbanen in zwolle, ik weet dat er een zit bij de ceintuurbaan en een in westenholte.. Het vriest nu al even.. Gaan ze toevallig binnekort open? Ik kan nix vinden hierover..
  dankje

 28. Nou, voordat de baan in Westenholte open gaat, moet het toch echt langere tijd wat harder vriezen. Het is een beste baan.
  Maar goed, ik heb een familiepas gekocht, dus mochten we erop kunnen, dan sta ik vooraan. ;D

  Overigens is het weilandbaantje in ’s Heerenbroek vaak al eerder open. Ik weet alleen niet hoe het daar zit met lidmaatschap/entreegeld enzo.

 29. nieuwnieuws.nl/archives/binnenland/2007/12/
  een_op_de_tien_wil_een_ander.html

  Bovenstaande links gingen resp. over: Boulah die in dde winterstop naar Ajax komt
  & het gegeven dat één op de 10 mensen (met een relatie) in Ned. een ander wil!!!!!

  Het 1e commentaar:
  Zonder keiharde namen is het een waardeloos bericht
  😀

 30. Vond dat andere bericht overigens ook erg boeiend!
  Dit was een reactie per mail: “Iemand zei: Laat me een succesvol man zien met een prachtige vrouw en ik laat je een man zien die een andere vrouw begeert”. 😉

 31. Bha voetballen. Als het niet over een zwolse club gaat dan hier aub niet. Er zijn genoeg sportpagina’s waar je naar allerlust eindeloos over die zooi kunt debateren.
  Het zou misschien wel erg leuk zijn om een speciale rubriek oud Zwolle te openen. Verhalen van vroeger en natuurlijk fotos en misschien films.
  Er zullen vast wel veel lezers zijn die nog oude fotos of een smalfilm met beelden van Zwolle hebben liggen.
  Beantwoorden

 32. Admin:
  Waarom kun je je eigen bericht achteraf niet bewerken?
  Nu zie ik weer taalfouten maar kan het niet veranderen
  😀

  ==========

  Met dat ‘component’ zijn we nog bezig Tjalling.

 33. Iedreen heeft toch wel een foto die ergens in Zwolle gemaakt is door opa of vader?Kan een familie kiekje zijn als er maar herkenbare punten op staan van Zwolle.Dus een foto van Jantje en tante Alie voor hotel Geitenbeek aan het stations plein bijvoorbeeld 😛

  ========

  Tjalling: graag max. 470 pixels breed a.u.b.

 34. Heb je toch kijk op voetbal Natascha, voor wat betreft de kwaliteit van een verdediger. Of……….’t zal toch niet zo zijn…………..ben je als veel vrouwen en vind je hem gewoon leuk en daarom een goeie speler?

  VWB De Godenzonen…..tja, ik hoor de engeltjes al weer zingen…… 😉

 35. Oh, ik dacht dat ie het gewenste formaat voor de toekomst gretig wilde aangeven 😉 Maar vrees dat niet heel veel mensen nog echt oude foto’s hebben? Ik wel toevallig maar dan moet ik ze allemaal uit boeken slopen en stuk voor stuk inscannen……

 36. Heb je geen digital foto camera?Kun je ze zo opnieuw fotograferen vanuit je boek zonder noemenswaardig kwaliteits verlies, mist je een en ander goed instellt.

 37. Mijn held is idd Albert van der Haar niet alleen om zijn kwaliteiten ( die in de loop der jaren wel iets minder zijn geworden maar volgens mij mag dat wel (leeftijd gezien) maar ook omdat hij een echt Fc Zwolle mens is.

  Botteghin is natuurlijk ook een held geweldige verdediger!!

  Als we het dan over de verpakking gaan hebben Dick dan kies ik misschien toch liever voor een Del Piero of een Rob Witschge maar dat waren/zijn natuurlijk ook geweldige voetballers. Bij Fc Zwolle is de verpakking van Romano Bijl op dit moment wel aardig maar die kan weer wat minder goed voetballen. En als ik dan moet kiezen Dick, dan ga ik toch echt liever voor kwaliteiten.

  Zo dit was mijn betoog ;D 😉

 38. Nog maar eens een zaterdagse Youp. Er zit een mooie vraag in 😀

  zaterdag 22 december 2007 door youp van ’t hek

  Koarsje opstek??n
  De pyromaan Johnny B. heeft het Groningse boerengehucht ??t Zand op de kaart gezet door het bijna van diezelfde kaart te vegen. Grappige jongen. Zag hem op een filmpje van TV-Noord en daar klonk hij een paar weken geleden echt bezorgd. Hij had een door hemzelf aangestoken fik ontdekt en dat brandende schuurtje lag pal naast een grote schuur vol hooi. Het moest niet doller worden. Wanneer stopte het? Mooi bloosloos liegwerk van de man die op dat moment waarschijnlijk al wist welk volgend project in de hens zou gaan.
  Johnny B., twintig jaar oud, geboren en getogen in een negorij waar nooit iets gebeurt. Behalve dan de jaarlijkse WK koeienvlaaien smijten, een tractorfestival en een schuuroptreden van de Zompige Sukerbieten. Maar dat is te weinig voor een jonge jongen. Er moest iets gebeuren. En een fikkie is nou eenmaal een lekkere sensatie. Zeker in zo??n derp! En na de eerste fik was hij natuurlijk verslaafd. Verslaafd aan alles. De vlammen, de rook, de geur, de brandweer, de mensen, de krant, de onrust, de pers en de hele flikkerse boel die bij een serie branden hoort. En verslaafd aan zijn geheim. Hij en zijn meisje waren de enige twee die het wisten. Het is ook geen dingetje dat je met meerdere mensen kunt delen.
  Hoe vertelde hij het aan zijn meisje als hij weer last van branddwang kreeg? Zei hij iets in de trant van ⤸ut wordt tied da??k weer us een koarsje ga opstek??n?⤝ Zoiets zal het toch wel geweest zijn. En zal dat meisje ook een lichte sensatie gevoeld hebben? Een illegale trots die heerlijk kan zijn. Dat ze zacht dacht: Mijn Johnny!!
  Bij de hoeveelste brand weet je dat er een pyromaan bezig is? Bij de tweede? Derde? En er moet tussen de branden een korte periode zitten. Geen jaren. Ben je nog pyromaan als je maar een keer in de drie jaar toeslaat? De ene keer een meubelboulevard in de buurt van Den Helder en dan hele tijd later een auto-onderdelengroothandel in de buurt van Geleen. Tel je dan mee? Volgens mij niet. Door mijn werk reis ik door het hele land, zie honderden dieptreurige industrieterreinen en kantorenparken en de gedachte komt vaak bij me op dat een overheidspyromaan goed werk kan doen. Ik denk dat meer Nederlanders afgelopen dagen gedacht hebben: wat mag er in mijn stad of dorp in de hens?
  Zal ??t Zandt de komende Kerst een toeristische trekpleister worden? Het zijn toch lange dagen met je schoonouders en dan kan zo??n ritje uitgebrande schuren kijken een welkome onderbreking zijn. De mannen voorin en de vrouwen op de achterbank. Ook nog even langs het ouderlijk huis van Johnny. Er staat ongetwijfeld nu al een friteskraam en die gozer rekent zich nu al rijk.
  Op dit moment zit ik in de stad Groningen en ik moet mezelf dwingen niet het platteland op te gaan. Want er is een hoop te zien. Niet alleen uitgebrande schuren in de buurt van Loppersum. Pas geleden heeft een gozer in Veendam zijn vrouw vermoord en onder zijn eigen groene zoden gestopt, de heer Klinkhamer hanteerde hier zijn befaamde gehaktmachine, vorig jaar had je de gruwelijke campermoord op het onschuldige meisje in de buurt van Stadskanaal en afgelopen week werd een 21-jarige voetballer van Veendam opgepakt omdat hij hem in een Duitse van 56 had gepropt. Hoe eenzaam kan je zijn in de provincie? Volgens mij is het in New York veiliger.
  Ik doe het niet. Ik ga niet kijken. Blijf veilig in mijn hotel en volg alles op de televisie: negen jaar voor Holleeder, de mazzel van de Hells Angels en de kunstroof van Rijkman Groenink. Lekker stads genieten.
  En met de Kerst veilig in mijn eigen Amsterdam waar nooit brand is. En als er brand is dan kijkt niemand er van op. Leukste regel las ik in het Dagblad van het Noorden. ??t Zand leeft mee met de ouders van Johnny. De telefoon stond roodgloeiend!

 39. Doe het niet snel (1e keer geloof ik); heb heur net ook niet live gehoord. Maar las net een samenvatting van 1 NOS-teletekstblz op pagina 105. Ben het met elke letter eens….zwaar eens…..daarom:

  HULDE VOOR DE KONINGIN!

 40. Vond de humor van Jiskefet toch mooier; had ook veel meer inpact en was een stuk subtieler. Deze reclame moggel vind ik te simpel, maar vele anderen blijkbaar niet. Veel plezier ermee 😉

 41. @dick
  Dat is de kracht van herhaling.
  Bij bijv. Debiteuren/Crediteuren zat er bij elke opname telkens hetzelfde publiek.
  Die kregen na 2 à 3 opnames door dat er vaste opmerkingen gemaakt werden: goeiesmorregens, ik stond vanmorgen bij de tramhalte…etc…., daardoor zijn die uitspraken als vanzelf een eigen leven gaan leiden.
  Geniale eenvoud, zullen we maar zeggen. 😉

 42. Helemaal met je eens Larry; eenzaam niveau Jiskefet (ook wel mindere stukken trouwens als D/C, Lullo’s etc). Ook Van Kooten en De Bie of misschien wel vooral VK & DB zijn laatst terecht geeerd voor hun werk. Maar wat dacht je dan van de (taal) humor van Wim T.Schippers in De lachende scheerkwast, Waldolala enzo. Heerlijk absurd. Helaas hebben we momenteel nixxx meer. Ja, idd de kracht van de reclame-herhaling van goeiemoggel. Weet trouwens niet eens wat voor bedrijf het maakt want ik zapp altijd bij reclame. Vreeselijke types ook die zichzelfoverschattende reclameboys (vooral boys). Vond je trouwens van Vara’s-nachtclub vroggger was toch ook gave humor, net als Voetbal ’80…….zuch waar blijft de tijd.

 43. …….zuch waar blijft de tijd.

  HAHA… volgens mij ben jij blijven steken in de tijd… 😛
  Maar zonder gekkigheid, een vriend van mij heeft toevallig enkele dagen geleden de complete werken van Wim T. Schippers op DVD aangeschaft.
  ‘Lachende Scheerkwast, Op Zoek Naar Jolanda, Dolf Brouwers, Fred Hachée, het Willie Dobbe Plantsoen etc. etc.’
  Ook radio-opnames met bijv. mejuffrouw K.tje….. ;D

 44. Grote klasse Larry! 1000-keer dank. Sorry maar nu heb je de Lamas’ en allerlei andere dik opgelegde bagger. Tja, ’t is niet anders, ’t was vrogger een stuk beter 😉

 45. PSVouw mooi verloren en die havenbeidertjes met dat minimale ploegie komen nog wel. Moeten De Godenzonen trouwens niet blijven verliezen van kneuzen als Exselcior……. >:(

 46. Oh bedankt, dat is geloof ik een herhaling want ik had er al eerder van gehoord. Maar nog niets gezien in elk geval. Nog mooi op tijd om ff in het kijk-programma te plannen 😛

 47. Een mooi blondje zit na 2 weken vakantie op het vliegtuig naar huis. Plots zegt ze “Eindelijk weer terug bij elkaar!”. De man naast haar kijkt haar verbaast aan en vraagt: “Kennen wij elkaar?” Nee, nee zegt de vrouw, “ik had het tegen mijn knieën!” 😀

 48. Soo dat hebben we gemerkt: De verkoop van vuurwerk loopt storm. Volgens een woordvoerder van vuurwerkhandelaren waren er 30 procent meer klanten dan de eerste verkoopdag vorig jaar.

  Alleen wel buiten Zwolle; zijn er ook al Zwolse cijfers bekend, of de cijfers van bijvoorbeeld de grootste?

Reageer