Wandeling door een deel van de Spoorzone

Zwolle – Het Spoorcafé van 17 mei krijgt een andere invulling als anders. Met de artist impressions van het concept Ontwikkelperspectief in de hand én een persoonlijke terugkoppeling van de Vrienden van Hanzeland gaat u deze avond wandelen en het plan beleven. U komt op plekken waar u normaal gesproken niet kunt komen. De wandeling start om 19.30 uur vanaf Brainz aan het Lübeckplein 68. Om uiterlijk 21.00 uur zijn we daar ook weer terug.

Tijdens de wandeling, deels over bouwterrein, staan we stil bij een aantal belangrijke plekken uit het Ontwikkelperspectief voor de Spoorzone. Denk aan de toekomstige locaties van het busperron, de busbrug, de passerelle, de fietsenstalling onder het Stationsplein, maar ook aan de herinrichting van de Oosterlaan. Daarnaast krijgt u van de Vrienden van Hanzeland een toelichting op de aangepaste visie op Hanzeland op basis van de reacties uit het Spoorcafé van februari.

Kleine groepen
Voor vertrek krijgt u in Brainz een korte veiligheidsinstructie. Daarna vertrekken we in groepen van circa 10 personen, zodat er genoeg ruimte is voor vragen en een gesprek. Tijdens de wandeling en bij terugkomst in Brainz kunt u met elkaar van gedachten wisselen over de dingen die u in en over het gebied ziet, voelt en weet.

Locatie en tijd
De wandeling op 17 mei start en eindigt in Brainz aan het Lübeckplein 68. Inloop is vanaf 19.00 uur. Om uiterlijk 21.00 uur zijn alle groepen weer terug bij Brainz en kunt u onder het genot van een drankje nog even napraten. Er is deze avond geen plenair programma.

Waar moet u rekening mee houden?
Als u in het bezit bent van een OV-kaart of een passagepas om door de reizigerstunnel te lopen, neem deze pas 17 mei dan mee. Heeft u deze niet, dan zorgen wij deze avond voor een alternatieve oplossing. Houd qua schoeisel rekening met een mogelijk modderige ondergrond.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Spoorzone
Het maandelijkse Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele. Meer informatie over de Spoorzone en de data van het Spoorcafé leest u op www.zwolle.nl/spoorzone.

 

Artikel delen:

Reageer