Nieuwe master voor leiders en managers

Zwolle – Windesheim start in september 2017 met de nieuwe master Leadership in Transition. Een master gericht op toekomstgericht leiderschap.

Complexe vraagstukken
Met deze master speelt Windesheim in op de behoefte van ondernemers, bestuurders en leidinggevenden die opereren in een dynamische en complexe omgeving. Complexe vraagstukken van deelnemers en de organisatie waarin zij werken staan centraal. Vragen zoals: Hoe gaan we om met flexibilisering op de arbeidsmarkt? Hoe ontwikkelen we onze medewerkers om concurrerend te zijn en blijven? Hoe organiseren we de samenwerking tussen verschillende afdelingen in onze organisatie? En hoe spelen we in op trends en ontwikkelingen in onze sector? ‘De master helpt deelnemers zich zowel op een theoretische als op een praktische manier te ontwikkelen, zodat de deelnemers en de organisaties meteen resultaat zien in de praktijk. Zo leiden we deelnemers op tot allround en toekomstgerichte leiders’, zegt opleidingsmanager Allard Welmers.

Los te volgen mastercourses
De master duurt twee jaar, maar is ook beschikbaar in acht los te volgen mastercourses. ‘Door de opleiding in los te volgen courses aan te bieden, kan iemand zelf bepalen welke onderdelen voor hem of haar het meest interessant zijn. Ook helpt dit hen om de master af te leggen in een tijdpad dat bij hem of haar past’, zegt Welmers.

Afgelopen voorjaar is de master door de NVAO geaccrediteerd. De commissie die de NVAO heeft geadviseerd stelt in haar beoordelend rapport: ‘De master Leadership in Transition is een unieke opleiding met veel potentie, waarin goed wordt aangesloten bij de behoefte van de doelgroep en het werkveld naar leiderschap in transitie en die zeer flexibel is ingericht.’

Proefles op 30 mei
Op dinsdagavond 30 mei organiseert Windesheim een proefles, zodat geïnteresseerden op een vrijblijvende manier kennis kunnen maken met de nieuwe master Leadership in Transition. Tijdens deze proefles neemt docent Bart Götte de deelnemers mee in de VUCA wereld rondom je organisatie. Hoe ontwikkel je strategie in een wereld die Volatile, Uncertain, Complex en Ambigue is? Welke bedreigingen en kansen bieden al deze veranderingen? Hoe ontwikkel je hierin een strategie die toekomstbestendig is èn neem je anderen hierin mee?
Aanmelden is kosteloos en kan via windesheim.nl/agenda.

Artikel delen:

Reageer