Expositie bij start nieuwe theaterseizoen

Zwolle – De start van het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse Theaters wordt ook dit jaar als vanouds omlijst door beelden van studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek van Landstede. Het is een bijzondere en gevarieerde expositie. Van lieflijke ‘Tina de Musical’-creaties tot donkere ‘War of the World’-beelden.

‘Laat je inspireren door het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters en maak er beeld bij’. Ook dit jaar kregen de tweedejaars studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek de inspirerende carte blanche-opdracht om de start van de kaartverkoop van de Zwolse Theaters met beeldmateriaal te omlijsten. Drie van de 25 studenten kozen ervoor om een filmpje te maken. De anderen zetten hun creativiteit in om een aansprekende foto of fotobewerking te creëren. 

Zo bleek de jazzproductie New York Round Midnight een inspiratiebron voor een aantal studenten. Ook de musical My Fair Lady was in trek, evenals Tina de Musical. ‘Life is rough so you gotta be tough’ luidt het citaat op de sobere zwart-wit foto die student Rachel van de Velde creëerde bij de muziekvoorstelling ‘Johnny Cash, American Recordings’ van Def Americans. Verder maakten de mbo’ers beeldmateriaal bij voorstellingen als: ‘In mijn hoofd’, ‘Narnia’, ‘De kleine zeemeermin’ en ‘Shock’.

Landstede bevordert het leren in de praktijk en de samenwerking met externe opdrachtgevers. Op deze manier leren de studenten omgaan met de echte beroepspraktijk en zaken als klantgericht werken en deadlines halen. Deze expositie is daar een ultiem voorbeeld van. Het beeldmateriaal vormt een verzameling van bijzondere, creatieve uitingen van jonge mbo’ers.

De kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse Theaters start op zaterdag 27 mei. De mixed media expositie wordt op dinsdag 9 mei om 11.00 uur geopend in de foyer van Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle

Artikel delen:

Reageer