Talentvolle jeugd verzorgt Inloopconcert ArtEZ

Zaterdagmiddag gaven het Britten Jeugd Strijkorkest en het Benjamin Strijkorkest een inloopconcert in het Conservatorium ArtEZ Zwolle (Reulandzaal). Jonge talentvolle strijkers uit beide orkesten leverden een muzikale bijdrage.

Op het programma stond onder andere  Vivaldi,  concert voor 4 violen ; Grieg, delen uit de Holberg suite. De solisten waren: Carianne van der Brugge, Jasmijn Rais, Clara van Emmerik en Inez Beuker. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />
 
 

Het Britten Jeugd Strijkorkest  (www.hetbritten.nl) biedt jonge talentvolle strijkers uit Zwolle e.o. de kans hun muzikale talenten in een uitdagende omgeving te ontwikkelen en alle facetten van het strijkorkest te leren kennen en zich eigen te maken. Het motto daarbij is: kwaliteit met passie, warmte, bezieling en plezier. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser (www.loesvisser.nl) . en repeteert elke zaterdag in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
 
Violiste Lisa Ferschtman is ambassadeur van het orkest. Van december tot en met juli geeft het Britten Jeugd Strijkorkest maandelijks concerten in Zwolle e.o. Jaarlijks presenteren de leden van het orkest zich bovendien in twee openbare kamermuziekavonden. Het
Benjamin Strijkorkest is het voorbereidende strijkorkest voor het Britten Jeugd Strijkorkest waarin aanstormend talent zich kan ontwikkelen. Dit orkest staat onder leiding van Elien Willems.

Artikel delen:

Reageer