Zwolse zet zich in tegen kinderprostitutie

Zwolle – Tijdens de actie Lock me Up – Free a Girl van 16 t/m 20 mei 2017 zullen meer dan 200 deelnemers zich 12 uur laten opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter. Zij zitten verspreid over verschillende locaties in Nederland en zo ook in Zwolle.

lockmeupbanner.jpg

Free a Girl steunt organisaties die op gepassioneerde wijze strijden tegen kinderprostitutie. Ze steunen lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Wereldwijd zijn er al meer dan 3.700 meisjes bevrijd. Het aantal opvanghuizen is inmiddels uitgebreid en heeft men de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten.

In de periode van 16 mei tot 20 mei zullen er bij Brasserie Wijnbar "In Den Hoofdwacht" aan de Grote Markt 20 in Zwolle per dag 2 hokjes van 1 bij 2 meter staan. Gedurende de actiedagen gaan vrijwilligers van 11.00 uur tot 23.00 uur zich laten opsluiten. Zij halen, in aanloop naar deze actie, diverse donaties op en/of worden er diverse veilingitems aangeboden.

Sigrid Huisman, een moeder van een dochter, gaat zich ook vrijwillig 12 uur op laten sluiten.
"Ik moet er niet aan denken dat mijn tienjarige dochter gedwongen wordt tot prostitutie en ik ben dankbaar dat zij kan en mag spelen, goed onderwijs ontvangt en hopelijk redelijk zorgeloos door het leven gaat!", aldus Sigrid.

Sigrid en haar dochter reizen veel en deze 40 jarige moeder probeert haar dochter tijdens deze reizen ook de andere kant van het leven te laten zien. Sigrid vertelt: "Zo zijn wij in Senegal op een basisschooltje geweest waar het plafond nog van riet met vuilniszakken was gemaakt en waar ze geen pennen en papier hebben. In Indonesië hebben we al onze kleding achter gelaten en daar aan iemand gegeven die het veel harder nodig had dan ons en onlangs kwam deze actie op mijn pad".
Lock me Up – Free a girl is een actie die al langer door Sigrid wordt gevolgd en met deze actie kan zij wederom aan haar dochter uitleggen hoe de wereld is en hoe goed het is in Nederland: "Dat we dankbaar mogen zijn, dat we het niet slecht hebben, ook al zeuren we soms op op het oog lijkende belangrijkere zaken".

Sigrid zet zich niet alleen in voor deze actie. Ze heeft de handen ineen geslagen met de bekende Zwolse DJ Hans Stroeve. Samen proberen zij zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hun gezamenlijke netwerk en beiden eigen kwaliteiten hebben al een goede start opgeleverd! Samen zetten zij zich in o.a. via een veiling. Sigrid en Hans roepen Zwolle dan ook op om tijdens de actiedagen bij In den Hoofdwacht langs te komen om de vrijwilligers te steunen en met hen het gesprek aan te gaan.
Ondernemers van Zwolle zijn inmiddels ook op de hoogte van deze actie.

Rebound Zwolle, Hair in the City Nico Brillen & Lenzen, Stadscafé BLIJ, het Sinterklaasmuseum en Pistache hebben Sigrid geweldige veilingitems aangeboden. Hans Stroeve biedt via Sigrid een gesigneerd PEC shirt uit de Jupiler League aan en gesigneerd shirt van de Zwolse rappers Rico & Sticks.

Naast het bieden op deze veilingitems, van een BLIJ pas ter waarde van 100 euro tot een Koffieworkshop ter waarde van 270 euro, is iedere donatie van harte welkom!
Sigrid Huisman gelooft in de kracht van Zwolle en hoop nog meer donaties te mogen ontvangen.
Dit kan via https://www.freeagirl.nl/lockmeup/deelnemers/sigrid-huisman/.
Iedere soort donatie is meer dan welkom!

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ook in Nederland komt dit voor.
  Ik was zelf slachtoffer toen ik klein was.
  Ik post dit, omdat mensen moeten weten dat het niet ver van je bed is.
  En niet alleen de kinderen in Azië overkomt.  ⚠️ Meld

 2. @ Sigrid Goed dat je je inzet. Ik struikelde over de formulering in bovenstaande: ‘hoe de wereld is en hoe goed het is in Nederland‘.  ⚠️ Meld

 3. Was huisman op vakantie in senegal toen zij dat belabberde schooltje bezocht?
  Mijn ouders namen mij wel eens mee naar een frans kasteel uit de middeleeuwen als wij op vakantie waren.
  Of in pre historische grotten. Zelfs het louvre ben ik eens geweest en het atonium in belgie.
  Ik kan mij niet voorstellen dat men de ellende van een ander opzoekt op vakantie.
  Ik ben benieuwd naar de actie. Lijkt mij een glazen huis achtig iets. Goed dat er aandacht aan wordt besteedt


  ⚠️ Meld

Reageer