Project Willemskade open voor publiek

Zwolle – Op de Dag van de Bouw stelt aannemingsmaatschappij Van Gelder het project aan de Willemskade in Zwolle open voor publiek. In opdracht van de gemeente Zwolle voert Van Gelder de reconstructie van de Willemskade uit. Iedereen is welkom op 20 mei van 10.00 tot 16.00 uur om een kijkje achter de schermen te nemen op de bouwplaats die normaal niet toegankelijk is. Van Gelder organiseert, op de bouwplaats, activiteiten voor jong en oud.

170511_poster_dag_van_de_bouw_2017kopie.jpg

Volop activiteiten voor jong en oud
Gedurende de dag is er volop vertier op de Willemskade. Kinderen kunnen tijdens de Dag van de Bouw: knutselen, kleuren of een ‘kunstwerk’ timmeren. Naast het springen op een springkussen is het mogelijk om een voorlichting te volgen over de dode hoek van een vrachtauto. De kinderen mogen dan zelfs een kijkje nemen in de vrachtwagen op de plek van de chauffeur. Volwassenen kunnen zich ook goed vermaken tijdens de Dag van de Bouw, want de werkzaamheden die Van Gelder uitvoert kunnen bekeken Daarnaast geven medewerkers van zowel de aannemer als de gemeente Zwolle uitleg over de reconstructie aan de Willemskade. 

Project Reconstructie Willemskade
Zwolle is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met het gevolg dat er meer verkeer richting de binnenstad stroomt. De inrichting met name aan de westkant is daar niet op berekend, waardoor files en onveilige verkeersituaties ontstaan. Na de reconstructies van de: katerdijk in 2013, Burgemeester Roelenweg in 2014 en Pannekoekendijk-Harm Smeengekade in 2015 vormt de nieuwe inrichting van de Willemskade het sluitstuk voor de openbaarvervoerroute.
Van Gelder realiseert een vrijliggende busbaan op de Willemskade. De aansluiting voor de toekomstige bus-brug over het spoor wordt ook aangelegd. Naast het verbeteren van doorstroom van al het verkeer, draagt de reconstructie bij aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. De werkzaamheden aan de Willemskade zijn gestart op 18 april 2017. Volg @Willemskade038 op twitter en blijf op de hoogte over de werkzaamheden. Op www.zwolle.nl/willemskade staat meer informatie over de uitvoering en bereikbaarheid tijdens het reconstructieproject.

De bouw maakt het
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Het project aan de Willemskade is op 20 mei 2017 te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Parkeren is gratis mogelijk bij de IJsselhallen in Zwolle. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw op www.debouwmaakthet.nl.

 

Artikel delen:

Reageer